Jak se stal jeden kocourek celebritou

Casper
Mnoho lidí má doma domácí mazlíčky s výstředním chováním. Jen o jejich dovednostech ví pouze rodina či nejbližší přátelé. Možná o nich majitel povypráví pár zajímavých historek, několik lidí se jim zasměje a tím popularita zvířátka skončí. Z kocourka Caspera se stala hvězda, jelikož si ho všimla média. Najednou o něm slyšelo statisíce lidí.

Čtyřnohý pasažér je hlavním hrdinou knihy Casper, kocour cestující autobusem. Jakmile jeho život skončil, pro jeho lidskou „maminku“ nastala chvíle o něm napsat. Susan Findenová, „kočičí máma“ a autorka této publikace, kočky miluje už od dětství. Poskytuje domov kočkám, které to nejvíc potřebují. Ráda se jimi obklopuje a nejraději by si brala další a další, až by je měla úplně všude. Casper její srdíčko zasáhl ze všech koček nejvíc.

Příběh o kocourkovi vypravuje autorka, některé kapitoly vkládá do úst Casperovi. Ty jsou psány z pohledu kočičího světa. Do života Susan vstoupil kocour Casper v roce 2002. To už žila v domě s mnoha kočkami a druhým manželem Chrisem. Často se stěhovali z místa na místo, což mě udivilo, jelikož jsem žila v domnění, že kočky nerady mění svá bydliště. Casper, kterého si přivezli z útulku, sdílel domov s dalšími kočkami. Byl však neobyčejně tvrdohlavý a zvídavý. Nikdy se nespokojil s hranicemi pozemku majitelky, vždy musel jít dál – chodil ven, kdykoli si to usmyslel. Přelézal ploty, přecházel ulice, sedával na židli v čekárně u doktora i v lékárně, navštěvoval kanceláře, cestoval autobusem… Susan si s ním prožila nejednu krušnou chvilku. Byl klidné povahy a nikdy nikoho neobtěžoval. Svým sebevědomým vystupováním dokázal lidi přesvědčit, aby mu dali, co chtěl. Nepatřil však ke kočkám, které se neustále lísají a vynucují si něčí přízeň. Byl společenský, ale dlouho mu trvalo, než si někoho připustil k tělu. Dokázal lidem vykouzlit na rtech úsměv a mnohým zasáhl do života.

V publikaci se nedočtete pouze příběh o Casperovi a jeho majitelce Susan, ale také o ostatních kočičkách. Susan si bere k sobě domů z útulků zejména starší kočky. Má v sobě spousty lásky, kterou nabízí zvířatům. Je vděčná za možnost dát jim pocítit ve zbytku života určité bezpečí a patřičnou péči. Dobře ví, že starší a nemocné zvíře potřebuje veterináře, což se neobejde bez finančních nákladů. Uvědomuje si tuto skutečnost, a jen proto nemá ve svém domě nekonečné zástupy koček. Pro úplnou představu, jak hlavní hrdina vypadal, najdete v knize barevné fotografie Caspera, ostatních kočiček i jejich majitelky.

Zajímá vás, jaký postoj měl k vášni své manželky její druhý manžel? Kde všude se ocitl kočičí hrdina a jak probíhala jeho mediální sláva? Pak si publikaci rozhodně přečtěte. Je plná dojemných okamžiků i humorných situací. Doporučila bych ji lidem, kteří mají náklonnost ke zvířatům. Vydalo ji nakladatelství Práh v roce 2012.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCasper, kocour cestující autobusem
Skutečný příběh čtyřnohého pasažéra

Findenová, Susan

Práh, 2012

Napsat komentář