Inspirace do kuchyně

Tipy_Zelenina z jednoho hrnce_5 ingredienci Stredomori
Na dnešek pro vás máme dva chutné tipy, které u vás jistě spustí Pavlovův reflex. Vyzkoušejte pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jediný hrnec, nebo pronikněte hlouběji do středomořské kuchyně s Jamiem Oliverem.

K tomu, abyste připravili lahodnou snídani, chutný oběd nebo famózní večeři, vám postačí jen pár ingrediencí a jediný hrnec. Nabídkou výborných receptů a přehledných postupů přispěje Dominika Wójciak a její kniha Zelenina z jednoho hrnce.

Zelenina z jednoho hrnce

Autorka: Dominika Wójciak
Přeložil: Petr Zlámal

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 165×230 mm
ISBN: 978-80-271-3903-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Zelenina z jednoho hrnce vydalo nakladatelství Grada.

Poznejte delikátní tajemství přípravy zeleniny v jednom hrnci! Vaření v jednom hrnci je univerzální a jednoduché, přesto můžete připravit chutný pokrm přesně podle svého gusta. ať už jde o zeleninový guláš, sytou polévku, výživnou omáčku nebo sladkou snídani. Jídla z pár ingerediencí jsou hotová za chvíli… a ani nebudete muset umývat moc nádobí. V knize najdete:

  • recepty na rychlá zeleninová jídla z jednoho hrnce pro každé roční období, a to i ve veganských variantách,
  • pokrmy inspirované evropskou kuchyní i kulinářskými tradicemi z celého světa, ale snadno připravitelné i u vás doma,
  • tipy, jak kombinovat chutě a jak základní recepty přizpůsobit vlastním preferencím a obsahu spíže,
  • informace o tom, jak každé jídlo také uchovávat a ohřívat , abyste si jeho čerstvost užili co nejdéle,
  • podrobné návody a praktické rady, díky nimž se naučíte vařit zeleninu jednoduše, chutně a kreativně.

 

Ukázka z knihy

Uzená švestka

Jedná se o sušenou a lehce uzenou švestku z Malopolska, velmi oblíbený regionální produkt. Lahodná, sladká, s jemně kouřovým aroma. Bez ní nebude bigos nikdy tak chutný. Pokud nevíte, na co kromě bigosu použít, podívejte se na recept na tažín z kořenové zeleniny. Švestku můžete přidat do jídel, ke kterým se její uzená chuť bude hodit, jako je polévka žurek, polévka krupnik a zeleninová dušená masa. Švestka chutná skvěle i plněná marcipánem nebo arašídovým máslem a politá čokoládou. (str. 22)

Prolistujte si celou ukázku.

 

O nakladatelství

gradaKnihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Milovníci středomořské kuchyně mohou jásat. Proslulý kuchař Jamie Oliver totiž přichází s další brilantní kuchařkou, ve které přináší právě recepty ze středomořských surovin. Upravuje je přitom ve svém vlastním osobitém stylu. Vyzkoušejte 5 ingrediencí Středomoří.

5 ingrediencí Středomoří

Skvělé jednoduché jídlo
Autor: Jamie Oliver
Přeložila: Dagmar Eisenmannová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 195×255 mm
ISBN: 978-80-276-0763-1
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu 5 ingrediencí Středomoří vydalo nakladatelství Slovart.

Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní. Inspirovaly ho cesty po tomto oblíbeném regionu a s nadšením přetvořil klasické recepty na něco „oliverovsky“ působivého a jednoduchého. Na každý recept budete potřebovat jen 5 surovin (základ typu olivový olej, sůl či pepř se nepočítá), takže připravíte chutná jídla bez dlouhého nákupního seznamu a velké kopy nádobí… Zhruba polovina receptů je buď bezmasých, nebo s menším obsahem masa. Hledáte-li inspiraci na saláty, polévky, těstoviny, zeleninové pokrmy, jídla z ryb či mořských plodů, drůbeže, vepřového, hovězího i jehněčího masa nebo na slané koláče a dezerty, určitě si vyberete. Vyzkoušejte melounový salát, pečenou rajčatovou polévku, řecko-kyperské těstoviny, dýňový tažín, chorvatské slávky, morčáka marinovaného limetou, pečenou kachnu s hroznovým vínem, hovězí tagliatu, trhané jehněčí ramínko, úžasné pečené meruňky, luxusní nanuk…

 

Ukázka z knihy

5 ingredienci Stredomori_ukazka15 ingredienci Stredomori_ukazka2

Prohlédněte si na webu nakladatelství další ukázky.

 

O autorovi

Jamie Oliver (*1975) patří mezi populární osobnosti, je světově uznávaný kuchař a autor mnoha knih o vaření a moderátor. V Česku již vyšla celá řada jeho knih: Jamie vaří po italskuPohoda v kuchyniSuperfood hravě a zdravěFenomén Jamie Oliver7krát jinak. Snadné nápady z vašich oblíbených surovin, Jamie Oliver: Jeden a další.

 

O nakladatelství

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám dnešní kuchařské tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize5 ingrediencí – Středomoří

Oliver, Jamie

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeZelenina z jednoho hrnce

Wójciak, Dominika

Grada, 2023

Napsat komentář