Zasoutěžte si o biografii bioložky Jane Goodallové

Duvod k nadeji_uvodni
Jane Goodallová se přes 45 let věnovala výzkumu šimpanzů v africkém Gombe a právě jí vděčíme za řadu poznatků o těchto primátech. Proč ji fascinovali právě tito lidoopi? Nejen o tom a celkově o jejím výzkumu si můžete přečíst v její autobiografii.

Život zasvěcený přírodě

Světově uznávaná bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová změnila svým výzkumem v šedesátých letech 20. století pohled na chování šimpanzů a významně se zasloužila o jejich ochranu. Zjistila například, že tito primáti používají nástroje, že dokážou projevovat své emoce, ale i to, že se mezi sebou zabíjejí. Šimpanze v africkém Gombe studovala přes 45 let a právě jí vděčíme za mnoho poznatků o nich.

Celý svůj život zasvětila přírodě a její ochraně a její působení už dávno přesáhlo oblast vědy. Stala se poslem míru OSN, cestuje po světě se svým projektem pro mladé Roots & Shoots (několikrát navštívila také Českou republiku), přednáší a věnuje se i dalším humanitárním projektům. Za celoživotní přínos v oblasti výzkumu myšlení zvířat a rozvoje lidstva obdržela v roce 2021 prestižní Templetonovu cenu, která se uděluje žijícímu člověku, jenž se zasloužil o přínos na poli „pokroku ve výzkumu a objevech týkajících se duchovních skutečností“.

V této knize Jane Goodallová odhaluje své rodinné zázemí a nastiňuje své působení v Africe. Předkládá tak inspirativní poselství, stejně hluboké jako poznání, ke kterému došla na své cestě za hledáním naděje nejen uprostřed nedotčené přírody.

 

Důvod k naději

Autoři: Jane Goodallová, Phillip Berman

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Martin Kupka
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2022
ISBN: 978-80-7670-075-8

Přečtěte si více o knize Důvod k naději, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte také na náš článek nebo si můžete prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Důvod k naději

O životě a chování šimpanzů toho možná víte hodně, ale znáte i jméno té, která se o tyto poznatky zasloužila? Jane Goodallová zasvětila výzkumu v Africe přes 45 let, a vloni dokonce obdržela prestižní Templetonovu cenu za celoživotní přínos. A vy si můžete přečíst nejen o jejím působení v africkém Gombe, ale také o jejím fascinujícím životě. Svou autobiografii sepsala společně s Phillipem Bermanem.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Důvod k naději vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Důvod k naději
probíhá od 24. do 30. července 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 autobiografické knihy Důvod k naději

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDůvod k naději
Moje cesta životem

Goodallová, Jane - Berman, Phillip

Kazda, 2022

Napsat komentář