Získejte další z knih Valji Stýblové

soutez-frantiska-most-sebevrahu
Potkají se v nemocnici, ona s rakovinou, on je ochrnutý. Je jeho zranění důvod, proč uvažuje o sebevraždě, nebo je za tím něco víc? Proč se vlastně člověk s normální psychikou uchýlí k takovému rozhodnutí?

Proč lidé přemýšlejí o sebevraždě?

V této knize vychází poslední dílo Valji Stýblové novela Františka. Titulní hrdinka je desetiletá dívka, která se léčí v nemocnici s leukemií a setká se zde se starším chlapcem, který ochrnul po těžkém úrazu a zahrává si s myšlenkou sebevraždy. K tomuto příběhu jsou připojeny čtyři novely z knihy Most sebevrahů. Ne vždy se dá uspokojivě vysvětlit, proč se člověk s normální psychikou rozhodne skoncovat se životem, proč se sebevrahové odhodlali ke svému činu až po zralém uvážení, po bilancování dosavadního života. Je to proto, že dosud vyrovnaný člověk neunese životní katastrofu, nebo má část viny také lidská lhostejnost a neschopnost vidět problémy blízkého člověka?

Františka – Most sebevrahů

Autorka: Valja Stýblová

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Vydáno: 06/2022
ISBN: 978-80-7244-483-0

Přečtěte si více o knize Františka – Most sebevrahů, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Valja Stýblová, lékařka a spisovatelka. Ve své medicínské profesi dosáhla významných vědeckých úspěchů v oblasti neurologie a psychiatrie, jako profesorka Lékařské fakulty UK byla přednostkou fakultní neurologické kliniky v Praze-Vinohradech. Její literární dílo je spojeno s lékařskými tématy, která úzce souvisejí s otázkami etickými a psychologickým dialogem uvnitř člověka, ve kterém se tvoří jeho charakter a činy. Pro nakladatelství Šulc-Švarc napsala: trojdílný životopisný román Lužanská mše (Vita brevis, Ars longa, Musis amicus) o architektu a největším českém mecenáši Josefu Hlávkovi, za který byla v roce 2010 oceněna Akademií literatury české Cenou Boženy Němcové; volnou ságu současné lékařské rodiny vytvořenou z knih Most přes řeku Léthé, Most sebevrahů, Most aeskulapů, Ondinino prokletí; román Benjamín o složitosti lidské duše, zrádné křehkosti rodinných vztahů, hledání porozumění a lásky v dospívání i dospělosti; humoristickou knihu Eli, Oli, Al a pes Hanibal o trojčatech a jejich psu. Nakladatelství Šulc-Švarc vydalo další její starší díla, která se těší trvalému čtenářskému zájmu: Dvě psychologické prózy o etických otázkách medicínské praxe a smyslu lékařského poslání Mne soudila noc a Skalpel, prosím; psychologický příběh nerovného manželství profesora latiny a jeho žákyně Nenávidím a miluji; román o vzorné manželce a matce, která nechce rezignovat na svoji vědeckou práci Zlaté rybky; psychologický román o proměnách manželského trojúhelníku Nevěra; knihu pro děti o dobrodružství dvou bratrů a zvířat z vědecké laboratoře Můj brácha. Nakladatelství připravuje vydání jejích lékařských Novel a samostatný román Mecenáš v obnošené vestě, navazující na Lužanskou mši a zachycující působení světově proslulého Josefa Hlávky v Praze, kde založil Českou akademii věd a velkoryse podporoval českou vědu, umění a školské instituce na přelomu 19. a 20. století.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

 

Vyhrajte knihu Františka – Most sebevrahů

Desetiletá dívka se v nemocnici léčí s leukémií, kde se seznámí se starším chlapcem, jenž zůstal ochrnutý po těžkém úrazu. Ten si pohrává s myšlenkou sebevraždy. Je to proto, že nedokáže unést své životní neštěstí? A promyslel si všechny následky, které by jeho činem vznikly pro jeho blízké, nebo tak dalece nad tím přemýšlet nechce? Proč se vlastně člověk s normální psychikou rozhodne skoncovat se životem?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Františka – Most sebevrahů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Františka – Most sebevrahů
probíhá od 17. do 23. července 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Františka – Most sebevrahů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFrantiška – Most sebevrahů

Stýblová, Valja

Šulc-Švarc, 2022

Získejte další z knih Valji Stýblové - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. humhejova napsal:

    Dobrý den děkuji za krásnou knihu Důvod k naději.
    Je moc pěkná

  2. Alena napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za bleskové doručení vyhrané knihy.

Napsat komentář