Knižní dárek

Priucte_se_i_o_prazdninach
A je to tady! Skončil další školní rok a děti čekají dva měsíce letních prázdnin. Jak oslavit tuto vidinu? No přece s knihou v ruce. Vyberou si jak začínající čtenáři, tak i milovníci pohádek či dobrodruzi. Navíc kouzelný příběh ukáže, že některá přání se mohou splnit.

Slon Eda spolu s opičákem Pepou dovádí na stránkách leporela, které své čtenáře učí slušnému chování a ukazuje, co je nebezpečné. Kromě dalších zvířátek nechybí humorné verše.

Každý se někdy chová jako ,,slon v porcelánu“ a sloník Eda je opravdový neposeda. S kamarádem, opičákem Pepou, tropí samou neplechu. Leporelo je plné obrázků, na kterých se děti učí v různých prostředích a situacích, co je slušné chování, co je nebezpečné a jak se k sobe správně chovat. Mohou sledovat příběhy jednotlivých zvířátek, kdo pomáhá ostatním, kdo se do koho zamiluje a kdo je největší lump. Leporelo provázejí veselé verše a texty v bublinách.

Ukázka z knihy

Edo ty neposedo

Edo! Ty neposedo!

Obrázková etiketa pro nejmenší
Autorky: Romana Suchá, Pavla Etrychová
Ilustrovala: Vendula Hegerová

Počet stran: 18
Vazba: skládaná
Formát: 261×280 mm
ISBN: 978-80-262-1782-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Edo! Ty neposedo! vydalo nakladatelství Portál.

————————————————

Na malou Klárku čeká u tety na venkově splněné přání. V psím tulákovi najde toho nejlepšího kamaráda a zároveň získá novou a láskyplnou rodinu. Stačí si jen přát a zázraky se dějí…

Každý sen se ti může splnit, když si ho opravdu přeješ!
Klárka musí odjet od rodičů k tetě na venkov, kde se jí vůbec nelíbí. Všechno se ale změní, když se objeví chlupatý psí tulák. Kromě vysněného pejska Klára nakonec získá i toho nejúžasnějšího kamaráda a především nový domov a milující rodinu. Neobyčejně poutavý příběh o věrném kamarádství.

Ukázka z knihy

Pohlédla jsem na papír na lavici před sebou.
Stálo tam „Osobní dotazník“.
Úplně nahoře bylo rukou paní Willibeyové napsáno „Klarissa Reesová“.
Škrtla jsem Klarissa a napsala „Klára“. Jmenuju se Klára. Klarissa je pro holku úplně pitomé jméno, to jsem říkala mámě už asi bambilionkrát.
Rozhlédla jsem se kolem sebe po třídě plné vesnických buranů, kteří počítali nějaké příklady v učebnici matiky. (str. 7)

Splněné přání

Autorka: Barbara O´Connorová
Přeložila: Lucie Frolíková

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 123×205 mm
ISBN: 978-80-271-3068-9
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Splněné přání vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si ukázku.

————————————————

Hlas herce Martina Preisse provede posluchače dobrodružnou výpravou. Ta ukáže, že příroda je všude kolem, a to i ve městě. Zde žijí drobní hlodavci a daří se v tomto prostředí i některým rostlinám.

Půjdeš s námi ven? – audiokniha pro malé přírodovědce.
Dají se květiny jíst? Kdo to rozryl trávník v parku? Jak si vlastnoručně sestrojit kompas? Proč některé stromy zrovna nevoní? Pojďte s námi ven a objevujte zázraky přírody.
Příroda je všude kolem nás – i ve městě. Na mnoha nečekaných místech se překvapivě daří různým živočichům i rostlinám. Bydlí tam s námi třeba myši, králíci, a někdy dokonce lišky či divočáci. Úzké škvíry mezi dlažebními kostkami a praskliny v asfaltu zase pohotově obsadily lišejníky, mechy či pampelišky. Peter Wohlleben dětem poradí, jak rozdělat oheň bez zápalek, jak si vypěstovat dýni či vyrobit sluneční hodiny nebo co si sbalit do batohu na průzkumnou výpravu. Dobrodružství může začít.

Půjdeš s námi ven? (audiokniha)

Objevitelské výpravy za přírodou ve městě
Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Marie Voslářová
Interpret: Martin Preiss

Vazba: CD
Formát: 126×141 mm
ISBN: 8594201410079
Doporučená cena: 298 Kč

Audioknihu Půjdeš s námi ven? vydalo nakladatelství Kazda. Poslechněte si ukázku a nahlédněte do knižní předlohy.

O autorovi

Peter Wohlleben (*1964) se již od dětství chtěl stát ochráncem přírody. Studoval lesnictví a přes dvacet let pracoval jako úředník zemské lesní správy. Dnes vede Lesní akademii v německém regionu Eifel a usiluje o návrat pralesů do různých oblastí světa. Často vystupuje v televizních pořadech, pořádá přednášky a semináře a píše knihy na témata týkající se lesa a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromůCitový život zvířatSlyšíš, jak mluví stromyKde si Píťa zchladí tlapky? a dalšími nadchl čtenáře po celém světě. V Německu nedávno začal vydávat časopis Wohllebenův svět. V roce 2019 mu byla udělena Bavorská státní medaile za zásluhy při ochraně životního prostředí, a to za jeho citlivé a nekonvenční zprostředkovávání vědeckých poznatků. Přečtěte si také náš článek o knize Tajemné pouto mezi člověkem a přírodou.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

A na závěr tu máme pohádky plné kouzel, zábavných příhod a nezbedností. A ač se zpočátku může zdát, že to s hlavními hrdiny nedopadne dobře, opak je pravdou…

Knížka plná řemesel zavede začínající čtenáře do světa kouzel, čarování, smíchu i neplechy.
V krátkých pohádkách se setkáte třeba s pekařem a jeho líným droždím, hrnčířem a nezbedným hliněným mužíčkem či se samotným Luciferem, který uhasí kovářovi výheň. Poradí si mlynář se škodolibým šotkem? A komu pomůže švec Janek nebo krajkářka Rozinka?
Nebojte, v našich příbězích všechno dobře dopadne, jak už to ve světě pohádek bývá…

Ukázka z knihy

Z kovárny bylo slyšet bušení kladiva do železa. A tak to má být. Jenže ouha! Náhle se ozvalo zasyčení a v tu ránu oheň ve výhni zhasnul.
„Kdo uhasil ten oheň?!“ zlobil se jindy usměvavý kovář Matěj. Otřel si ruce do kožené zástěry, dal ruce v bok a kroutil nevěřícně hlavou. „Nu což,“ pokrčil rameny a šel hledat suché dříví na podpal. (str. 9)

Řemeslné pohádky

Autorka: Sandra Dražilová-Zlámalová
Ilustrovala: Marie Koželuhová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-3187-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Řemeslné pohádky vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Sandra Dražilová Zlámalová je začínající autorka, která se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody. Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny. Mezi její další knihy patří Neplechy čerta Zbrklíka (naše ukázka) či Babiččina kouzelná zahrádka.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEdo! Ty neposedo!
Obrázková etiketa pro nejmenší

Suchá, Romana - Etrychová, Pavla

Portál, 2021

zobrazit info o knizeSplněné přání

O´Connorová, Barbara

Grada, 2021

zobrazit info o knizePůjdeš s námi ven? (audiokniha)
Objevitelské výpravy za přírodou ve městě

Wohlleben, Peter

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeŘemeslné pohádky

Dražilová-Zlámalová, Sandra

Grada, 2021

Napsat komentář