Objevujte s dětmi přírodu ve městě

Pujdes s nami ven_uvodni
Knížka Půjdeš s námi ven? je určena dětem od šesti let, které zve na výpravu do přírody. Hned za dveřmi vašeho domu lze zažít mnohá dobrodružství a získat odpovědi na otázky typu kdo rozryl trávník v parku nebo zda se dají květiny jíst.

Příroda je všude kolem nás – i ve městě. Na mnoha nečekaných místech se překvapivě daří různým živočichům i rostlinám. Bydlí tam s námi třeba myši, králíci, a někdy dokonce lišky či divočáci. Úzké škvíry mezi dlažebními kostkami a praskliny v asfaltu zase pohotově obsadily lišejníky, mechy či pampelišky. Peter Wohlleben vám poradí, jak rozdělat oheň bez zápalek, jak si vypěstovat dýni nebo vyrobit sluneční hodiny, jak bezpečně přespat na zahradě či balkoně a co si sbalit do batohu na průzkumnou výpravu.

 

Půjdeš s námi ven?

Objevitelské výpravy za přírodou ve městě
Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Marie Voslářová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 215×280 mm
ISBN: 978-80-7670-021-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Půjdeš s námi ven? vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Pujdes s nami ven_ukazka1Pujdes s nami ven_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorovi

Peter Wohlleben (*1964) se již od dětství chtěl stát ochráncem přírody. Studoval lesnictví a přes dvacet let pracoval jako úředník zemské lesní správy. Dnes vede Lesní akademii v německém regionu Eifel a usiluje o návrat pralesů do různých oblastí světa. Často vystupuje v televizních pořadech, pořádá přednášky a semináře a píše knihy na témata týkající se lesa a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromůCitový život zvířatSlyšíš, jak mluví stromy, Kde si Píťa zchladí tlapky? a dalšími nadchl čtenáře po celém světě. V Německu nedávno začal vydávat časopis Wohllebenův svět. V roce 2019 mu byla udělena Bavorská státní medaile za zásluhy při ochraně životního prostředí, a to za jeho citlivé a nekonvenční zprostředkovávání vědeckých poznatků. Přečtěte si také náš článek o knize Tajemné pouto mezi člověkem a přírodou.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePůjdeš s námi ven?
Objevitelské výpravy za přírodou ve městě

Wohlleben, Peter

Kazda, 2021

Napsat komentář