Druhá kniha povídek Kláry Hůrkové

jednou_budu_psat_o_lasce
Dnes potěšíme příznivce kratších textů: pokud máte rádi povídky, začtěte se do knihy Kláry Hůrkové Jednou budu psát o lásce. Věnuje se existenciálním tématům a mezilidským vztahům – zejména milostným. Všechny povídky pak spojuje ztráta blízkého člověka.

Druhá kniha povídek Kláry Hůrkové přináší opět texty autofikční i zcela smyšlené. Zabývají se hlavně mezilidskými, zejména milostnými vztahy z pohledu ženy, která je prožívá. Autorka však akcentuje také obecnější existenciální témata jako hledání smyslu života v různých formách lidské činnosti, víru v konspirační teorie či životní postoje spisovatelů. Důležitým motivem spojujícím povídky je pak ztráta milovaného člověka a vyrovnávání se s ní.

Jednou budu psát o lásce

Autorka: Klára Hůrková

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 114×200 mm
ISBN: 978-80-7645-544-3
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Jednou budu psát o lásce vydalo nakladatelství Dauphin.

Ukázka z knihy

Bylo­‑nebylo. V jednom malém království žila urozená paní jménem Natálie a ta měla dvě dcery. Manžel jí brzy zemřel, a tak vychovávala své děti sama. Starší Filoména byla velmi nadaná, dobře se učila, krásně malovala, psala básně a pohádky. Matka ji velmi milovala, neustále si s ní hrála, všemu možnému ji učila a chlubila se jejím talentem, kamkoliv přišla.
Mladší dcera Matilda byla krásná a rovněž nadaná, také se dobře učila, ale nebyla tak často chválena jako její starší mnohostranná sestra, takže časem získala pocit, že její inteligence a talent jsou bezvýznamné.

Nezapomeňte si dočíst celou ukázku.

O autorce

Klára Hůrková se narodila v Praze a od roku 1991 žije v německých Cáchách. Vystudovala filozofii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a anglistiku a dějiny umění na univerzitě v Cáchách. V současné době pracuje jako učitelka angličtiny a výtvarné výchovy a věnuje se malování. Je členkou Českého centra mezinárodního PEN klubu. Je autorkou třinácti básnických sbírek v češtině a němčině, novely Neotcové (česky), sbírky povídek Inseln und andere Skizzen (německy) literárněvědné monografie o Václavu Havlovi a Tomu Stoppardovi Mirror Images (anglicky). Rovněž je editorkou a překladatelkou tří česko-německých antologií současné poezie. Její literární dílo bylo několikrát oceněno v literárních soutěžích.

Zdroj informací: nakladatelství Dauphin


Dauphin je nakladatelstvím kvalitní literatury. V jeho nabídce je próza, poezie, filozofie, komerční literatura, studie, ethno, surrealismus. Dauphin ve francouzštině, jazyce básníků, znamená delfín či mladý následník trůnu. Knihy, které byly následníkovi předkládány, byly označeny latinským nápisem ad usum delphini – určeno dauphinu. V antické mytologii pak delfín převážel vyvolené na Ostrov Blaženosti. Dauphin coby nakladatelství na tyto tradice navazuje – i kvalitní četbou je možno ostrovů Blaženosti dosíci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJednou budu psát o lásce

Hůrková, Klára

Dauphin, 2024

Napsat komentář