Jak si užívat život

seberozvoj-nahled
Dnes pro vás máme tři sebe-rozvojové knihy! Všichni autoři se z různých úhlů soustředí na to, jak žít přítomným okamžikem, jak se zbavit negativních myšlenek a jak si užívat život. Knihy kombinují duchovno, psychoterapeutické přístupy i vědu, takže si v nich zajisté každý najde to, co zrovna potřebuje.

První knihou, kterou vám dnes představíme, je Dalajláma – 31 tajemství, jak prožít přítomný okamžik od Stéphana Garniera. Ponořte se do hloubání o tom, jak být přítomen či přítomna tady a teď, jak žít šťastný a naplněný život či jak myslet pozitivně.

Nezbytná kniha, která vám poradí, jak intenzivně prožít přítomný okamžik a dosáhnout štěstí.
Dalajláma, hlavní autorita a představitel duchovna a nenásilí, nám předal hodnoty, které ještě dnes ovlivňují celý svět a nikdy nezestárnou. Dalajláma je pro svět skutečnou ikonou a reprezentuje moudrost jako východisko z utrpení a lítosti.
Jak intenzivně prožít přítomný okamžik.
Uvědomte si, že změna je nutná, naučte se myslet na sebe, klaďte před sebe výzvy nebo pěstujte pozitivní myšlení: dalajláma vám předává klíče, které jsou nezbytné k tomu, abyste dosáhli skutečného štěstí.
„Moje oblíbená zábava? Smích.“
Inspirujte se 31 moudry Jeho Svatosti, pracujte na sobě a osvojte si jeho tajemství. Postupně tak dosáhnete klidu a vyrovnanosti – a štěstí na sebe nenechá dlouho čekat.
Vydejte se po stopách dalajlámy! Postupujte krok za krokem podle jeho filozofie a uvědomte si, jak je důležité přestat žít minulostí a vysněnými představami o své budoucnosti.
Od autora bestselleru Chovejte se jako kočka.

Dalajláma – 31 tajemství, jak prožít přítomný okamžik

Autor: Stéphane Garnier
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 228
Vazba: vázaná
Formát: 120×165 mm
ISBN: 978-80-7689-330-6
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Dalajláma – 31 tajemství, jak prožít přítomný okamžik vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Řeknete mi, že to je lidské, a přesto zjištění a důsledky takového fungování nám okamžitě vyvstanou před očima, když na to pomyslíme: kdy žiju přítomností? Naplno? Bez vzdychání nad stesky na minulost, bez vzdychání nad očekáváními od budoucnosti?
Když jsme neustále rozpolceni mezi včerejškem a zítřkem, je opravdu málo chvil, kdy můžeme dosáhnout té křehké rovnováhy, žít a užívat si přítomný okamžik.
Mezi mnoha úvahami o moudrosti, které dalajláma šíří na různá témata, jsem se chtěl věnovat napříč jeho myšlenkami tomu, co může vytvořit nezbytné podmínky, abychom žili současností.
Existuje nějaký recept? Nějaká metoda?
V této souvislosti bych rád upozornil na třicet jedna dalajlámových tajemství, abych vytvořil podmínky, nabídl novou cestu, jak pojmout náš život, náš stanovený čas na této Zemi, náš přítomný okamžik.
Tento stav nevznikne lusknutím prstů jako nějaké kouzlo.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Stéphane Garnier (* 1974) je muž mnoha profesí a už jejich výčet sám o sobě je poetický: zvukař, textař, sloupkař, truhlář, návrhář webových stránek, copywriter, třídič balíků, vlastník a správce penzionu, prodavač konvalinek, realitní makléř, vařič kávy a vyprazdňovač popelníků, bazénář-začátečník, básník, portrétista… Zuřivě a nenasytně se vrhl i na psaní: vydal jeden román a množství humoristických knih. Z jeho fascinace kočkami se zrodily například knihy Chovejte se jako kočka a Chovejte se jako kočka 2 (a nejen ty). Sám o sobě říká, že je „výkonný pozorovatel lidského druhu“. Žije v Lyonu.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Kniha Všímavost a Já od Jana Bendy vám představí, jak lépe můžete vnímat sami sebe a jak být k sobě samým laskaví. Předá vám řadu praktických postupů, jak pečovat o duši a bolestné pocity a jak se osobnostně rozvíjet. Autor čerpá z buddhismu, neurovědy i moderní psychoterapie.

Představa, kterou máme sami o sobě, je formována v našem dětství a nezřídka je ovlivněna nejrůznějšími emočními zraněními. Kniha Všímavost a Já popisuje čtyři typy těchto zranění a ukazuje, jak je lze léčit a transformovat prostřednictvím všímavosti a soucitu k sobě. Nabízí postupy, jak odhalovat vlastní skrytá jádrová přesvědčení a jak ošetřovat ty nejbolavější niterné pocity – existenciální strach, stud a osamělost. Věnuje se ale i rozvíjení autentického a transcendentního Já a upozorňuje na nejčastější úskalí, s nimiž se můžeme setkat na duchovní cestě. Kniha čerpá z moderních terapeutických přístupů a integruje poznatky neurověd, psychedelického výzkumu i tradiční buddhistické psychologie. Obsahuje 20 praktických cvičení a představuje postupy a techniky, které lze využít v psychoterapii i v rámci osobního rozvoje.

Všímavost a Já

Od sebeléčení k sebepřesahování
Autor: Jan Benda

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-262-2136-4
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Všímavost a Já vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Již bylo řečeno, že všímavost nabídla nabídla psychologům a psychoterapeutům poměrně velmi specifický úhel pohledu na člověka a jeho prožívání. V této kapitole si přitom ukážeme, že tento úhel do značné míry mění i tradiční chápání duševních poruch. Všímavost totiž u mnoha duševních poruch odhaluje stále tytéž transdiagnostické faktory a procesy.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

PhDr. Jan Benda Ph.D. je psycholog a psychoterapeut s dvacetiletou zkušeností s využíváním všímavosti v psychoterapii. Prošel výcvikem satiterapie, Pesso Boyden psychomotorické terapie, terapie zaměřené na emoce a výcvikem pro práci se změněnými stavy vědomí. Opakovaně pobýval v meditačních centrech na Srí Lance. V Portále vyšla jeho velmi úspěšná kniha Všímavost a soucit se sebou.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Životní kouč Nick Trenton se ve své nejnovější knize Zklidněte svou mysl zabývá úzkostmi, stresem, overthinkingem i celkovou nespokojeností. Autor nabízí různé techniky, jak můžete ovládat své myšlenky a pocity a jak se soustředit na spokojený život.

Přehnané přemýšlení, někdy označované jako overthinking, je v současnosti nejčastější příčinou nespokojenosti. Autor této knihy chápe, čím si procházíte, ví, jak jste se do bludného kruhu úzkosti a stresu dostali i jak je pro vás tato situace vyčerpávající.
Nick Trenton vás provede přes překážky s pomocí podrobně popsaných osvědčených technik, které pomáhají změnit nastavení mozku, ovládat myšlenky a upravit psychické návyky. V knize vás seznámí s vědeckými přístupy, díky nimž dokážete zcela změnit smýšlení o sobě i své pocity.
Neuvízněte v nekonečné smyčce myšlenek, udržujte mysl v přítomnosti a přestaňte věnovat pozornost věcem, které nejsou a nikdy nebudou důležité.

Zklidněte svou mysl

Jak čelit záplavě myšlenek a zbavit se stresu
Autor: Nick Trenton
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-3958-3
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Zklidněte svou mysl vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Jestliže jste si vybrali tuto knihu, je pravděpodobné, že jste se dostali do situace, kdy vás stresuje, jak si s vámi mozek zahrává. Existují ale řešení a cesty, jak se zbavit tohoto druhu stresu a pocitů zmaru, které vás přivedou do mnohem průzračnějších, klidnějších vod. Ze všeho nejdříve si nicméně musíme uvědomit jednu zásadní věc: přehnané přemýšlení se málokdy zaměřuje na příčiny přehnaného přemýšlení. Co to znamená? V Jamesově případě nemá přehnané přemýšlení nic společného s hrůzostrašně vypadajícím znaménkem na jeho zádech. Nemá nic společného s výběrem správného psychologa, ani s tím, co mu někdo řekl před třiadvaceti lety, ani s tím, zda by měl mít pocity viny kvůli tomu, že je špatný člověk.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

Nick Trenton je americký životní kouč, lektor a autor, který se specializuje na duševní a emocionální zdraví a rozvoj. Na toto téma napsal sérii více než 14 knih. Jeho nejvýznamnějším dílem je kniha Zklidněte svou mysl (2021).
Nick Trenton vyrůstal na venkově ve státě Illinois a většinu svého času dodnes tráví v Chicagu. Získal bakalářský titul v oboru ekonomie a magisterský titul v oboru behaviorální psychologie. S oblibou říká, že se stal profesionálem v jednom ze svých největších koníčků: pozorování lidí.
Ve většině knih Nick Trenton radí, jak lépe zvládat emoce, jak překonat strach nebo jak si nastavit a plnit cíle.
V knize Zklidněte svou mysl Nick Trenton mluví o tom, jak je důležité občas „vypnout“ mysl, pokud si chcete udržet duševní zdraví. Když se v noci místo spánku jen převalujete, o všem přemýšlíte a děláte si starosti, vede to k vyčerpání, úzkosti a víření myšlenek. Tato kniha vám pomůže naučit se zklidňovat váš vnitřní monolog.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDalajláma – 31 tajemství, jak prožít přítomný okamžik

Garnier, Stéphane

Jota, 2024

zobrazit info o knizeVšímavost a Já
Od sebeléčení k sebepřesahování

Benda, Jan

Portál, 2024

zobrazit info o knizeZklidněte svou mysl
Jak čelit záplavě myšlenek a zbavit se stresu

Trenton, Nick

Grada, 2024

Napsat komentář