Čekání na maminku

Chlapec za klicovou dirkou_uvodni
Malý Samuel žije v rozlehlém sídle jen s diktátorskou hospodyní a každý den čeká, až se pro něj vrátí maminka. Ta mu ale o sobě už skoro vůbec nedává vědět. Skutečně odjela pryč, nebo se jí přihodilo něco zlého?

Už sto třináct dní žije devítiletý Samuel v rozlehlém starém domě na anglickém venkově jen s hospodyní Ruth. V péči téhle nevrlé a popudlivé osoby ho zanechala matka, když po manželově smrti odjela bez rozloučení do Ameriky, aby sehnala kapitál na záchranu ohroženého rodinného podniku. Zoufalý chlapec toužebně očekává zprávu, kdy se k němu zase vrátí, ale přicházejí mu od ní pouze občasné pohlednice s pozdravy. Proč ho maminka tak náhle opustila a skoro o sobě nedává vědět? Odjela opravdu, anebo se jí přihodilo něco hrozného? Když spolužák ze sousedství vysloví domněnku, že do podezřelé záležitosti může být zapletena diktátorská hospodyně, zrodí se Samuelovi v hlavě nebezpečný nápad. Záleží už jenom na něm, zda v zákoutích chátrajícího panského sídla rozluští neblahé tajemství…

 

Chlapec za klíčovou dírkou

Co dokáže způsobit šílené podezření…
Autor: Stephen Giles
Přeložila: Veronika Lásková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 160×160 mm
ISBN: 978-80-7335-600-2
Doporučená cena: 328 Kč

Knihu Chlapec za klíčovou dírkou vydalo nakladatelství Leda.

 

Ukázka z knihy

V bledém ranním světle, které se matně rozlévalo po kamenné podlaze, působila rozbitá mísa i její obsah žalostným dojmem. Zevnitř se to dalo jen těžko odhadnout, ale nejspíš se po obloze mraky přímo honily, protože tu a tam pronikl klenutým oknem kuchyně mocný paprsek a ozářil stůl i chlapce, jenž na něm seděl. Samuel hleděl na ty krátké záblesky medového světla jako očarovaný – zvědavě sledoval, jak částečky prachu víří jako včelí roj kolem krvavého místa pod kolenem. Bylo to zvláštní. Ona přece prach nesnáší, to se všeobecně ví. Jenže okolnosti ho donutily přemítat nad tím, že Rutina kuchyň není ve skutečnosti tak dokonale uklizená, jak vždycky všude tvrdí. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Stephen Giles

Stephen Giles (1972), rodák z jihoanglického hrabství Surrey, působil nejprve v oblasti filmového marketingu. Literatuře se začal věnovat až po přestěhování do australského Sydney. S velkým ohlasem se setkal jeho hororový cyklus Silas and the Winterbottoms (Strýček Silas a Winterbottomovi), v němž od roku 2009 navazuje na poetiku „nešťastných příhod“ Lemonyho Snicketa z pera Daniela Handlera a útrapy dickensovských sirotků potutelně špikuje „četnými intrikami, schovávačkami a krokodýly“. Pod pseudonymem Caleb Krisp publikuje od roku 2015 další knižní seriál, jehož hrdinkou je nevyzpytatelná Poděska Ivy. Dosud vyšly její příběhy Chodící pohroma (č. 2015), Zastavte ji někdo! a Neřízená střela (obojí č. 2017). V románu Chlapec za klíčovou dírkou (2018) autor poprvé oslovuje starší mládež a dospělé čtenáře.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Leda.


Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává rovněž zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChlapec za klíčovou dírkou
Co dokáže způsobit šílené podezření…

Giles, Stephen

Leda, 2019

Napsat komentář