Zpívejte si s námi!

Tipy_zpevnik Sverak Uhlir_Ja pisnickar
Chmurný podzimní den projasní veselé písničky! Zazpívejte si s novými zpěvníky populární pohádkové hity od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře nebo některé z úspěšných songů Tomáše Kluse.

Máte rádi písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře? Ty nejznámější hity jako Není nutno, Dělání nebo Severní vítr si teď můžete zazpívat s novým zpěvníkem nakladatelství Cosmopolis.

Zpěvník – Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř

120 nejznámějších hitů
Autoři: Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-271-0443-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Zpěvník – Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Máte chuť si zahrát a zazpívat písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře? V tomto nejobsáhlejším zpěvníku, plném textů, not i akordů, najdete 120 nejznámějších hitů této oblíbené autorské dvojice. Nechybí zde známé pecky jako Holubí dům, Není nutno, Statistika, Dělání, Když se zamiluje kůň, Severní vítr, ale obsahuje i ty nejnovější písničky jako Alchymisti, Jupí, Ať smolařům je hej, Ani k stáru nebo Když si tě, dívko, představím. Tento zpěvník by neměl chybět nikomu, kdo rád zpívá! A nezapomeňte – zažít nudu – to vadí!

 

Jaroslav Uhlíř

Jaroslav Uhlíř je známý skladatel populární a filmové hudby i písniček pro děti, herec, zpěvák, komik, klavírista a moderátor. Hudbě se věnuje již od dětství. Zpíval v rozhlasovém sboru Bohumila Kulínského. V dospělosti začínal zpívat v tanečních skupinách, které hrávaly v různých kavárnách. Byl členem kapely Prominence a Faraon, kde se setkal s Karlem Šípem a Jiřím Schelingerem. S Karlem Šípem připravoval oblíbené hudební televizní pořady. Po seznámení se Zdeňkem Svěrákem začali spolupracovat na mnoha písních pro děti, film i muzikál. Dodnes jsou tvůrci a průvodci hudebního pořadu pro děti Hodina zpěvu. Na svém společném kontě mají již více než 500 skladeb.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

 

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák (nar. 28. března 1936 v Praze) je humorista, dramatik, scenárista, textař a herec. Vystudoval Vysokou školu pedagogickou, obor český jazyk, literatura (1958). V letech 1958 až 1961 byl učitelem v základní škole v Měcholupech na Žatecku a na gymnáziu v Žatci, od roku 1961 do 1969 byl redaktorem Československého rozhlasu, v letech 1977–91 byl zaměstnán jako scenárista ve FS Barrandov, předtím a poté byl ve svobodném povolání. V roce 2005 byl 25. v divácké anketě Největší Čech. Opakovaně se objevoval i mezi osobnostmi, které by lidé rádi viděli na Pražském hradě. Úzce spolupracoval s Ladislavem Smoljakem (v divadle Járy Cimrmana, v 70.–80. letech i jako filmový scenárista), se svým synem Janem (ve filmu od 90. let) a s hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem (na písních pro děti a hudbě ke svým filmům). Je držitelem dvou cen Český lev za scénář k filmům Kolja a Vratné lahve. Jeho filmu Kolja (scénář a herec) byla dne 24. března 1997 udělena cena americké filmové akademie Oscar za nejlepší zahraniční film roku 1996. Kromě toho je Zdeněk Svěrák autorem těchto a mnoha dalších knih: Tatínku, ta se ti povedlaTři bratři , Zpěvník ke knize Tři bratři (pro děti), Nové povídkyPůlstoletí s Cimrmanem aj. Další Svěrákovy knihy vám přehledně představí náš článek.

Informace byly čerpány ze stránek Knižního klubu.

 

Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

————————————————

Fanoušky Tomáše Kluse jistě potěší zpráva, že nakladatelství CooBoo vydalo již třetí zpěvník s jeho oblíbenými songy. Čekají vás písničky z alb Anat život není či Spolu a mnohé další.

Já, písničkář – Potřetí

Autor: Tomáš Klus
Ilustroval: Ondřej Konupčík

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7544-795-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Já, písničkář – Potřetí vydalo nakladatelství CooBoo.

Velkolepě vypravený zpěvník Tomáše Kluse s písněmi z jeho alb Anat život není a Spolu. Nepostradatelná kniha pro fanoušky Tomáše Kluse! Ve třetím zpěvníku se čtenáři a muzikanti můžou těšit nejen na texty a noty všech písní z alb Anat život není a Spolu, ale i na příběhy vzniku jednotlivých písní, fotky z koncertů a akcí či zákulisní informace. To všechno viděno Tomášovýma očima a navíc ve výpravném dárkovém vydání doplněném ilustracemi všestranného umělce Ondrashe. I tentokrát v praktické kroužkové vazbě.

 

Ukázka z knihy

Ja pisnickar_Potreti_ukazka1

Prolistujte si celou ukázku.

 

Tomáš Klus

Tomáš Klus (* 1986) je písničkář, textař, skladatel a herec, kterého můžete znát např. z pohádek Tři bratři nebo Tajemství staré bambitky. Je mj. autorem tří zpěvníků, které vydalo nakladatelství CooBoo: Já, písničkáŘJá, písničkář 2Já, písničkář – Potřetí. Více informací o Tomáši Klusovi najdete na jeho stránkách.

 

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery. Ročně vydává 40–50 pečlivě vybraných titulů, a to nejen beletristických, ale i non-fiction. Je součástí společnosti Albatros Media, a. s.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za super ceny.

Zaujaly vás tipy na zpěvníky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZpěvník – Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř
120 nejznámějších hitů

Svěrák, Zdeněk – Uhlíř, Jaroslav

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeJá, písničkář – Potřetí

Klus, Tomáš

CooBoo, 2019

Napsat komentář