Cestování po jiných světech

fantasy-kvetina
Léto pomalu končí, a pokud jste si už vybrali dovolenou, nezoufejte. Vydat se na zajímavé cesty můžete, aniž byste opustili pohodlí domova. Seznámíte se s lidskou rasou ve 22. století, navštívíte svět lovců stínů a s Enderem Wigginem prožijete další velkolepé dobrodružství.

Maxim Kammerer představuje souborné vydání tří románů, jejichž autory jsou bratři Strugačtí. Ti jsou považováni za zakladatele moderní sci-fi. Díky nim se přenesete do 22. století, ve kterém lidská civilizace mimořádně vyspěla…

22. století… Lidská rasa je na vrcholu svých sil. Války, nemoci, tmářství – to všechno zůstalo v dávné minulosti. Civilizace, nesmírně vyspělá nejen po technologické, ale i po mravní stránce, již dávno opustila svůj mateřský svět a její mezihvězdné lodě nyní brázdí galaxii. Někteří z pozemšťanů, známí jako progresoři, působí i na těch nejzapadlejších a nejzaostalejších planetách, kde šíří pokrok a zasévají myšlenky humanismu…
Je ale pozemská civilizace skutečně hlavní silou ve vesmíru? Nebo zde působí nějaká další mocnost – skrytá, ale o to vlivnější a nebezpečnější? Jaká tajemství skrývala dávno zaniklá supercivilizace Poutníků, jejíž stopy se dodnes objevují na vzdálených planetách? A lze tuto civilizaci skutečně považovat za zaniklou?

Odpovědi na tyto otázky hledá Maxim Kammerer, jehož osud a proměny sledujeme od mládí, plného optimismu a elánu, až po hluboké stáří, které přináší poznání a moudrost… ale také smutek a rozčarování.
Souborné vydání tří románů Obydlený ostrov, Brouk v mraveništi a Vlny ztišují vítr.

Ukázka z knihy

Maxim otevřel průlez, vystrčil hlavu a s obavou pohlédl k nebi. Nebe tu bylo nízké a jakési tvrdé, bez oné lehkomyslné průzračnosti, jež vypovídá o bezednosti vesmíru a mnohosti živých světů – pravá biblická nebeská báň, hladká a neproniknutelná. Ta báň nepochybně spočívala na ramenou místního Atlanta a rovnoměrně fosforeskovala. (str. 9)

Maxim Kammerer

Autoři: Arkadij Strugackij, Boris Strugackij

Počet stran: 632
Vazba: vázaná
Formát: 162×212 mm
ISBN: 978-80-7553-672-3
Doporučená cena: 489 Kč

 

Knihu Maxim Kammerer vydalo nakladatelství Triton. Můžete si přečíst ukázku.

O autorech

Dvě velká jména ruské a světové fantastiky, jejichž literární poselství stále žije a je stejně aktuální jako v dobách svého vzniku. Ve svých dílech rázně posouvají hranice žánru science fiction, neboť zavádějí čtenáře do vzdálených hlubin vesmíru, ale také do snad ještě méně probádaných – a stejně nebezpečných – zákoutí lidské duše.

————————————————

Už počtvrté zavede čtenáře Cassandra Clareová do světa lovců stínů. Hlavní hrdinka Clary se snaží osvojit své dědictví, ale spustí řetězec událostí vedoucí k dalšímu, až smrtelnému nebezpečí.

Válka skončila, Clary se snaží stát dobrou lovkyní stínů. Není to ale tak jednoduché. Někdo lovce stínů vraždí, a to by mohlo vyvolat další krvavou válku. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá nejhorší noční můra. Clary totiž uvedla do pohybu události, které by mohly vést ke ztrátě všeho, co miluje. Dokonce i Jace.

Ukázka z knihy

Tyhle laciné sváteční dekorace kdysi Simonovi s Clary připadaly k popukání, jenže teď už se Borščula s umělými špičáky a černou kápí Simonovi tolik vtipný nezdál.
Simon se podíval z okna. Noc byla chladná a přes Druhou avenue hnal vítr listí jako hrst papírových konfet. Po ulici šla dívka v přiléhavém nepromokavém kabátě s páskem a dlouhé černé vlasy jí vlály ve větru. Lidé se za ní otáčeli, když kolem nich prošla.

Pokud vás ukázka zaujala, přečtěte si její pokračování.

Nástroje smrti 4: Město padlých andělů

Autorka: Cassandra Clareová
Přeložila: Eva Maršíková

Počet stran: 448
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-690-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Nástroje smrti 4: Město padlých andělů vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

O autorce

Cassandra Clareová je autorkou či spoluautorkou mnoha oblíbených knih pro mládež, např. Paní půlnoci a Pán stínů, Kodex lovce stínů, série Magisterium a zejména fantasy řady Nástroje smrti.

————————————————

Třetí díl ze série Enderova hra opět přivádí na scénu hlavního hrdinu Endera Wiggina a jeho kamarády a spolubojovníky, kterým se podařilo zachránit lidstvo. Po zrušení Bitevní školy se děti vracejí zpět na své planety, ale někdo je unese… Jakou roli v tom hraje Enderův starší bratr?

V pokračování románu Enderův stín je po válce. Lidstvo zachránil Ender Wiggin se svým týmem nadaných dětí, válečníků. Nepřátelé byli vyhlazeni, Bitevní škola zrušena. Děti se vracejí domů, ke svým rodinám, rozptýleným po celé Zemi. Až na Endera… Jakmile nebezpečí pominulo, Země se opět stává bitevním polem. Děti z Bitevní školy jsou mnohem víc než jen hrdinové, jako potenciální zbraně se stávají významnými pro své země, které by je rády využily. Postupně, jeden po druhém, jsou však všichni bývalí členové Enderovy družiny uneseni. Zachrání se jen Fazolek, který hledá pomoc u Enderova bratra Petra. Petr Wiggin, Enderův starší bratr, stále z pozadí manipuluje pozemskou politikou. A s Fazolkovou pomocí možná dosáhne svého cíle – ovládnutí světa.

Ukázka z knihy

Potíž spočívala v tom, že byl pořád jenom dítě, a navíc slavné dítě. Při jeho mládí a proslulosti bylo prakticky nemožné, aby se světem pohyboval bez povšimnutí. Potřeboval pomoc. Proto musel prozatím zůstat pod ochranou armády a jednoduše doufat, že se mu podaří zmizet dřív, než se k němu Achilles dostane.
Pokud za tím stál Achilles.

Doporučujeme

Přečtěte si první dva díly ze série o dobrodružství Endera:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Hegemonův stín

Autor: Orson Card
Přeložil: Petr Kotrle

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2817-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Hegemonův stín vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Orson Card je jeden z dlouhodobě nejpopulárnějších spisovatelů fantastického žánru se proslavil v průběhu osmdesátých let 20. století. V rámci žánru science fiction získal nepolevující slávu především romány Enderova hra a Mluvčí za mrtvé, úvodními svazky mnohadílné Enderovy ságy, za které jako vůbec první získal ve dvou letech po sobě nejprestižnější žánrové ceny Hugo a Nebula. Cardovým nejznámějším fantasy dílem je známý cyklus o Alvinu Tvůrci, jenž sleduje životní osudy vyvoleného, magicky nadaného chlapce.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaxim Kammerer

Strugackij, Arkadij – Strugackij, Boris

Triton, 2019

zobrazit info o knizeNástroje smrti 4: Město padlých andělů

Clareová, Cassandra

#BOOKLAB, 2019

zobrazit info o knizeHegemonův stín

Card, Orson Scott

Argo, 2019

Napsat komentář