Jak najít cestu ke kořenům

Prinalezeni-perex
Proč tu vlastně jsme? Odkud pocházíme? Kde je naše místo? Někteří si tyto i další podobné otázky často pokládají. Pomoci s nalezením odpovědí by jim mohla paní Toko-pa Turner, která v knize Přináležení radí, jak najít sám sebe a své místo ve světě.

Se svou typickou hloubkou a vytříbeným stylem nám Toko-pa nabízí cestu k přináležení vedoucí z nitra ven. Na základě mýtů, příběhů a snů nás přivádí ke zdroji našeho odcizení, kdy se vyhnanství stává nutným krokem iniciace do autentického bytí. Následně rozebírá dovednosti přináležení – postupy pocházející od předků na léčení našich ran a obnovení opravdového přináležení k životu i ke světu. Většina lidí si představuje přináležení jako skutečnost vázanou k nějakému mýtickému místu nebo člověku nebo kmenu a celý život stráví jeho marným hledáním. Co když ale přináležení nelze vůbec lokalizovat? Co když se jedná o dovednost, kterou jsme ztratili či zapomněli? Kanadská autorka s velkým množstvím obdivovatelů svým košatým vyprávěcím stylem provádí čtenáře různými aspekty hledání sám sebe a svého místa ve světě. Doporučujeme jako inspirační zdroj čtenářům, kteří řeší své kořeny a zabývají se otázkou ukotvení ve světě.

 

Přináležení

Rozpomínání se na domov
Autorky: Toko-pa TurnerMolly Costello
Přeložil: Veronika Šilarová

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 123×230 mm
ISBN: 978-80-247-4134-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Přináležení vydalo nakladatelství Alferia.

 

Ukázka z knihy

Do tohoto světa náležíte. Do tohoto okamžiku, na toto místo, kde již stojíte, něco vyššího vás sem přivedlo. S hybnou silou dlouhé linie přeživších jste svázáni. Od jejich dobré smrti, následované novými životy a příhodami lásky, jež byla jejich semínkem, se váš příběh tkal. Při divokém jásotu přírody jste v souladu. Počasím všech ročních období a neviditelnými posvátnými sklony byl váš život formován.
A přesto, jako tolik z nás, můžete cítit bolest života ochuzeného o přináležení.
Je mnoho cest, jak osiřet. Doslova, ze strany rodiče neschopného se o vás postarat, nebo ze strany druhých, kteří nedbali pochopit vaše dary. Ze strany Systému, jenž vyžaduje loajalitu, avšak zaprodává vaši jedinečnost. Nebo ze strany historie, která vás v důsledku nesnášenlivosti či války proměnila v uprchlíka.
Sirotky z nás však činí také kultura, která vyzdvihováním určitých hodnot popírá jiné a nutí nás přitom odštěpit ony nežádoucí části nás samých. A to je možná nejhorší způsob osiření ze všech, jelikož představuje opuštění, na kterém neseme spoluvinu. (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorkách

Toko-pa Turner je kanadská spisovatelka a učitelka, která ve své práci se sny propojuje mystickou tradici súfismu a jungiánský přístup. V roce 2001 založila školu snění Dream School, kterou už prošly stovky absolventů. Toko-pa je někdy nazývána porodní bábou psýché, její práce se zaměřuje na obnovu ženskosti, sounáležitosti s přírodou, respektu vůči zármutku, rituálům a kráse. Žije v Kanadě, na malém ostrově v Sališském moři u Britské Kolumbie.

Zdroj informací: nakladatelství Alferia

Molly Costello je ilustrátorka, grafická designérka, městská farmářka a aktivistka. Ve své práci zkoumá téma propojení: sám se  sebou, s druhými, s komunitou, s přírodním světem i s tím, co nás přesahuje. Žije v Chicagu.

Zdroj informací: nakladatelství Alferia


Logo AlferiaZnačka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřináležení
Rozpomínání se na domov

Costello, Molly – Turner, Toko-pa

Alferia, 2019

Napsat komentář