Historické výlety

Historicke-romany
Vydejte se na cestu do minulosti. Stroj času vědci sice stále nevynalezli, ale my pro vás máme jednodušší způsob. Stačí si vzít do ruky historický román a zavítat do Ameriky 19. století, vikingského světa či do středověké Evropy, kdy v Českém království vládne Jiří z Poděbrad.

Vítejte v New Yorku v 19. století. Hlavní hrdina, mladičký právník Paul Cravath, se ujal případu, ve kterém hlavní roli hraje autorství vynálezu žárovky. Čeká na něj úplně nový svět, který ale není jen plný pozlátek…

New York 1888. V ulicích zatím stále poblikávají plynové lampy, ale zázrak v podobě elektrického světla se pomalu rodí. Ten, kdo dokáže proměnit noc v den, nejenže vstoupí do dějin, ale také pohádkově zbohatne. Začínající nezkušený právník Paul Cravath se ujme náročného případu s takřka nulovou šancí na výhru. Jeho klient, úspěšný podnikatel a vynálezce George Westinghouse čelí miliardové žalobě, kterou na něj podal Thomas Edison. Důvodem jejich sporu je autorství vynálezu žárovky. Práce na případě umožní Paulovi vstoupit do světa vyšší společnosti, bujarých večírků i tajných obchodů, které se dojednávají za zavřenými dveřmi.

Ukázka z knihy

Paul sáhl po svém saku a upravil si kravatu, než se vydal ke dveřím. Už skoro půl roku se zabýval pří proti Thomasi Edisonovi, avšak stále ještě se s tímto proslulým vynálezcem nesetkal.
Edison se o nehodě musel doslechnout. Muž, který zemřel po zásahu elektřinou na veřejnosti na ulici tohoto města. Edison se určitě připraví, aby uměl reagovat. Ale co může chtít od Paula?
Před odchodem Paul vyňal ze šuplíku složku a několik dokumentů z ní si dal do vnitřní kapsy svého vlněného pláště. Ať už Edison plánuje cokoliv, Paul bude mít také v zásobě jedno překvapení. (str. 15)

Můžete si přečíst pokračování ukázky.

Ohlasy na knihu

Podmanivý historický román, který osvětluje fascinující okamžik americké historie.

- People

Vynikající historická beletrie… vzrušující, místy ohromující příběh.

- The Washignton Post

Poslední dny noci

Autor: Graham Moore
Přeložila: Eva Lee

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 152×215 mm
ISBN: 97880-7597-231-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Poslední dny noci vydalo nakladatelství XYZ.

O autorovi

Graham Moore (* 1981) se narodil v Chicagu, nyní žije v L. A. Získal bakalářský titul na Kolumbijské univerzitě v oboru historie náboženství. Je především autorem knihy Sherlock (2012), která získala ocenění The New York Times Bestseller, a oscarového scénáře k filmu Kód Enigmy.

————————————————

Historické drama na základě skutečných událostí přenese čtenáře mezi Vikingy. K nim se dostane i chlapec Wulf a získá nové přízvisko Rolf. Postupně zjišťuje, že Vikingové chystají krvavou invazi. Podaří se mu jí zabránit?

Ragnar Lodbrok je mrtev. Jeho pět synů žije. A teď se chtějí pomstít.
Jaro 866. Severoanglická vesnice se ocitá pod útokem vikingů. V jejím srdci stojí na šibenici chlapec Wulf s oprátkou kolem krku, jenž přihlíží tomu, jak skandinávští nájezdníci drancují jedno obydlí za druhým. Chlapec však neumírá v plamenech, ale opouští vypálenou vesnici společně s vikingy, kteří jej pojmenují Rolf a odvedou ho s sebou na svou pevnost.
Rolf si pomalu uvědomuje, že útok na vesnici nebyl náhodný. Pět synů slavného vikinga Ragnara Lodbroka – Bjørn, Ivar, Sigurd, Ubbe a Halfdan – totiž přišlo do Anglie, aby pomstili smrt svého otce, jenž zemřel na následky hadího uštknutí ve vězení northumbrijského krále Ælly.
Když se z cesty bratrů za pomstou stane rozsáhlá invaze a Rolfova vlastní tajemství začnou postupně vyplouvat na povrch, začíná závod s časem. Bude mít dostatek času na to, aby dokázal královu nevinu a zabránil tak obrovskému krveprolití na obzoru?

Ukázka z knihy

Nic ani nenaznačovalo, že za chvíli propukne masakr. Onoho tichého rána bylo modré nebe vysoko a jeho průzračnost připomínala povrch čerstvě zamrzlého jezera. Nad poli se povaloval poloprůhledný mlžný opar. Lehký bílý povlak, který stromy v krajině proměnil ve vzdálené stínové obry, pronikal v měkkých vlnách mezi teuritonské nízké domky, vinul se kolem jejich větrem ošlehaných stěn a na slaměných střechách a splétaných plotech zanechával jemnou vrstvu jinovatky, což bylo vzhledem k pozdnímu jaru naprosto neobvyklé. (str. 15)

Vikingové: Pomsta synů

Autor: Lasse Holm
Přeložila: Miroslava Gajzlerová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-912-3
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Vikingové: Pomsta synů vydalo nakladatelství Fobos.

O autorovi

Lasse Holm (* 1968) je autorem oceňovaných historických detektivek The Roman, The Greek a The Republican, které se odehrávají v antickém Římě. Na Graphical College v Kodani vystudoval grafický design a své romány ilustruje nádhernými mapami zemí a měst.

Zdroj informací: Naše nakladatelství

————————————————

Dcera Jiřího z Poděbrad, stejně jako mnohé ženy ve středověku, neměla na růžích ustláno. Musela se podvolit sňatkové politice a stát se manželkou saského vévody. Ačkoliv se jim podaří sblížit, jejich soužití naruší mocenské boje…

Sidonii, dceru Jiřího z Poděbrad, proti její vůli provdali za saského vévodu, ve kterém později nalezne velkou oporu.
To by mezi ně ovšem nesměly vstoupit boje o další území, které se Sidonii, na rozdíl od manžela, velmi příčí. Vzepřít se manželovi je ovšem v období středověku pro ženu téměř nemyslitelné.

Ukázka z knihy

Matyáš se nedočkavě propletl mezi tanečníky, neboť chtěl být co nejdříve opět u Kateřiny, od níž ho odvedla taneční figura. Při pohledu na mladíky, kteří se, samý sladký úsměv, točili kolem krásné české princezny, ho bodl žhavý osten žárlivosti.
„Kateřina patří mně!“ chtěl vykřiknout. Uvědomil si náhle, že sňatek s dcerou Jiřího z Poděbrad, v němž donedávna spatřoval hlavně pragmatické spojení politických zájmů dvou království, se náhle změnil v něco jiného.
Zamiloval jsem se, přiznal si a vybavil si otcova slova: „Mocenské zájmy, to je jedna věc, a láska a vášeň druhá. Nikdy je nesměšuj!“ Tu zásadu vštěpoval již od dětství jemu i bratru Lászlovi jejich otec. A Matyáš se jí vždy hodlal držet. Teď se mu to však nějak nedařilo a situace, kterou ovládal, jak se mylně domníval, se mu vymykala z rukou. (str. 1)

Zaujal vás příběh? Přečtěte si zbytek ukázky.

Sidonie Česká

Dar milovat a odpouštět
Autor: Hana Whitton

Počet stran: 240
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 205×135 mm
ISBN: 978-80-7543-861-4
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Sidonie Česká vydalo nakladatelství Alpress.

O autorce

Hana WhittonHana Whitton, významná překladatelka a populární autorka, vystudovala obor čeština – angličtina na filozofické fakultě Karlovy Univerzity. Po studiích, která zakončila doktorátem, byl její život spjat s knihami. Po roce 1989 se podílela na založení jednoho z prvních soukromých nakladatelství a poté působila v dalších významných vydavatelstvích jako šéfredaktorka.Velký zvrat v autorčině životě i tvorbě nastal roku 2001, kdy se provdala za Angličana Paula Whittona a vedle českého domova tak získala i druhý poblíž Oxfordu. V anglickém prostředí objevila témata pro své historické romány, které se u čtenářů nakladatelství Alpress těší velké oblibě. Vyšly zde např. knihy Prsten princezny JudityAnna FalckáZimní královnaLevandulová princezna. Knihy Whittonové vydává i nakladatelství Mladá fronta, např. historický román Třetí pečeť nebo autorčiny prožitky Moje anglická babička. Whittonová napsala také knihu Kněžna Ludmila. Vedle spisovatelské, překladatelské a rozhlasové činnosti se v současné době věnuje práci literární agentky, spolupracuje s řadou převážně akademických a univerzitních nakladatelství ze Spojených států a Velké Británie.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední dny noci

Moore, Graham

XYZ, 2018

zobrazit info o knizeVikingové: Pomsta synů

Holm, Lasse

Fobos, 2018

zobrazit info o knizeSidonie Česká
Dar milovat a odpouštět

Whitton, Hana

Alpress, 2018

Napsat komentář