Zavítejte do světa pohádek

Čtení pro děti - ilustrační
Pohádky jsou oblíbeným žánrem nejen mezi dětskými čtenáři. I dospělí na ně někdy rádi zavzpomínají. Vždyť v kouzelném pohádkovém světě lze nalézt úplně všechno, ať už zábavu, dobrodružství či ponaučení do života.

Ty nejznámější a nejkrásnější pohádky naleznete v prvním dnešním knižním tipu. Doprovází je krásné a veselé ilustrace od ilustrátorky Vlasty Švejdové.

Kniha obsahuje výběr nejoblíbenějších pohádek pro nejmenší, jako jsou O poslušných kůzlátkách, O zlé koze, Budka, O nevděčném kuřátku či Koblížek na vandru. Veselými obrázky knihu doprovodila známá ilustrátorka dětských knih Vlasta Švejdová.
Pohádky jsou určené k předčítání dětem od tří let nebo k samostatnému čtení pro děti od šesti let.

Ukázka z knihy

Nejkrasnejsi pohadky pro nejmensi

O kohoutkovi a slepičce
Kohoutek a slepička si spolu vyšli do obory na jadérka. Kohoutek řekl: „Co kdo z nás najde, rozdělíme si na polovic.“
„Tak dobře,“ odpověděla slepička; hrabala, hrabala, hrabala a vyhrabala jadérko a upřímně se o ně s kohoutkem rozdělila. Potom vyhrabal kohoutek taky jadérko, ale byl lakomý, chtěl je honem sám pohltit, aby to slepička neviděla, a jadérko mu vázlo v krčku.
„Běž honem, slepičko, přines vody, sic umřu!“
Jak to řekl, převalil se na zem, nožkama vzhůru.
Slepička běžela pro vodu ke studánce. (str. 5)

Pokračování a další pohádku odtajňuje další ukázka.

Nejkrásnější pohádky pro nejmenší

 

Ilustrovala: Vlasta Švejdová
Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 210×300 mm
ISBN: 978-80-7485-128-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Nejkrásnější pohádky pro nejmenší vydalo
nakladatelství Barrister & Principal.

————————————————

Pohodlně se uvelebte ve své postýlce a nechte se ukolébat zábavnými pohádkami na dobrou noc. Hlavní hrdinové, zvířátka, vám přinesou nejen klidný spánek, ale i poučení.

Poutavé pohádky děti před spaním zaručeně uklidní a navodí u nich pozitivní myšlení. Přiblíží jim krásy přírody, život zvířátek, připomene jejich mimořádné schopnosti, vlastnosti i chování. To se často podobá chování lidí. Děti jsou tak nenásilně vedeny k laskavosti, ohleduplnosti, poslušnosti a smyslu pro spravedlnost.
Zábavné příběhy s poučením pro vaše děti a vnoučata.

Ukázka z knihy

O krtečkovi

Kratke pohadky na dobrou nocNa naší zahradě se v rodince krtků narodil malý krteček. Celé dny ležel v pelíšku a maminka se o něho pečlivě starala. Když trochu povyrostl, začal ji zlobit. Prozkoumával chodbičky a byl moc zvědavý. Maminka musela shánět potravu a nařídila mu, aby sám nikam nechodil, protože by se mohl ztratit. On chvíli čekal, ale pak už ho to nebavilo a pobíhal nejdřív kolem pelíšku, pak stále dál podzemními chodbičkami, až se opravdu ztratil. Najednou ucítil čerstvý vzduch. Nad ním se objevila krtina a uprostřed měla otvor. Vylezl jím ven a byl na zahradě. Krtečkovi se tu moc líbilo. Sluníčko hřálo, skotačil, hopsal a dělal kotrmelce. Brzo se pořádně unavil a usnul. Zdálo se mu o teplém pelíšku a o mamince. Sluníčko zašlo za mraky, přihnala se bouřka a začalo pršet. Za chvilku byl krteček úplně promočený, byla mu zima a začal plakat. (str. 16)

Krátké pohádky na dobrou noc

Autor: Jan Zíma

Ilustrovala: Milada Kudrnová
Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-271-0138-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Krátké pohádky na dobrou noc vydalo nakladatelství Grada.

O edici

Značka dětské literatury BAMBOOK vznikla na vyžádání rodičů, dětí a učitelů. Knihy pro děti vydáváme v nakladatelství GRADA od roku 2010 a staly se jednou z našich priorit. Přinášíme malým čtenářům to nejlepší od českých autorů a ilustrátorů a zároveň vybíráme zajímavé novinky ze zahraničí.
Maskotem se stal pandí kluk Bambook, kterého najdete i v logu a který děti provází na cestě za čtením. Ukazuje jim, co už sám z knih poznal a jaké příběhy a dobrodružství mohou s knihami zažít. Je to zkrátka putování do říše plné příběhů, fantazie a dobrodružství.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A jakou pohádku máte nejraději vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejkrásnější pohádky pro nejmenší

Lukáš a syn, 2017

zobrazit info o knizeKrátké pohádky na dobrou noc

Zíma, Jan

Grada, 2017

Napsat komentář