Babičky v boxu

minna-lindgrenova_babicky
Zábavné a napínavé příběhy babiček z víceméně běžného domova důchodců vycházejí ve výhodném boxu! A to je příležitost zejména pro ty z vás, kteří o nich ještě neslyšeli.

Neumíte si představit, že by mohlo v domově důchodců dojít k něčemu nezákonnému, ať už k podezřelému úmrtí, krádeži, obchodu s léky nebo podivné rekonstrukci? Jeho devadesátileté obyvatelky Siiri, Irma a Anna-Liisa ano! Babičky jsou ďábelsky zábavnou a napínavou trilogií o stáří, přátelství a životě v relativně normálním domově důchodců.

 

Babičky – BOX

Autorka: Minna Lindgrenová
Přeložil: Vladimír Piskoř
Počet stran: 912
Vazba: vázaná
Formát: 157×218 mm
ISBN: 978-80-7505-488-3
Doporučená cena: 790 Kč

Knihu Babičky – BOX vydalo nakladatelství XYZ.

 

Box obsahuje knihy:

  

 

Ukázka z prvního dílu Babičky: Mrtvý kuchař

Jejich přátelství začalo bramborovou kaší. Ta se v jídelně Podzimního háje podávala až moc často, zato rýže nikdy. Zodpovědní činitelé se domnívali, že staří lidé beztak nemají zuby a kaše se jim dobře jí, jako dětská strava. Ve všech pokrmech chyběla sůl a o plátku masa si klienti mohli nechat leda zdát. Siiri neměla kaši ráda a Tero jí pod pultem pokaždé našel nějakou jinou přílohu, mrkev nebo červenou řepu. Po obědě si chodíval k jejímu stolu vypít kávu. Když se ho zeptala, jestli má nějakou holku, odpověděl, že žádnou nepotřebuje, protože má ji, Siiri. Měli ve zvyku takhle trochu fl irtovat a bavili se tím. Podobně neškodného, veselého klábosení v Podzimním háji zas tolik nebývalo.
Karetní partie podle všeho skončila. Pan velvyslanec na Irmě vyzvídal, kolik jí je let, Anna-Liisa listovala v novém ceníku služeb a odkašlávala si, jako by se chystala pronést novou přednášku.
Zdálo se, že smrtí mladého kuchaře se už nikdo nezaobírá.
„Dvaadevadesát? Takže už nemáš řidičák?“ žasl pan velvyslanec. „Vítej ke mně do taxíku, milá Irmo! Mám spoustu poukázek, takových poukázek na taxíky, se kterými se nedá dělat nic jiného než za ně pořád dokola jezdit.“

Přečtěte si celou ukázku z prvního, druhého i třetího dílu.

 

Minna Lindgrenová

Minna-Liisa Gabriela Lindgrenová (* 1963, Helsinky) je finská autorka a novinářka, kterou proslavila zejména její humorná detektivní série odehrávající se v domově důchodců Podzimní háj. První dva díly této trilogie se dostaly do finského žebříčku bestsellerů. Práva k vydání byla prodána do osmi světových jazyku včetně angličtiny. Pod názvem Babičky ji vydává v češtině nakladatelství XYZ. Přečtěte si naše recenze prvního a druhého dílu a nezapomeňte na reportáž z návštěvy Minny Lindgrenové v Praze.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství XYZ vydává především původní českou literaturu, autorizované biografie, historické publikace i poutavé encyklopedie. Má ambici být nakladatelstvím se širokým záběrem, chce oslovit čtenáře různých zájmů a generací. Doposud vydalo téměř 400 knižních titulů. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBabičky – BOX

Lindgrenová, Minna

XYZ, 2016

Napsat komentář