O životě s nadhledem a humorem

usmev
Zasmějte se nad životem, ať už svým či životem někoho jiného, a podívejte se na něj s nadhledem s našimi dnešními knížkami! V tipech vám představíme humorné příběhy ze života, které vás zaručeně pobaví a rozesmějí.

Myšlení žen a mužů je vždy pro opačné pohlaví záhadou. Podívejte se na vztah ze dvou různých pohledů – Deníček moderního páru vám k tomu poskytne jedinečnou příležitost.

Deníček moderního páru

Autoři: Dominik Landsman, Zuzana Hubeňáková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 150×185 mm
ISBN: 978-80-249-3246-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Deníček moderního páru vydalo nakladatelství Ikar.

Kdo by neznal eskapády „moderního fotra“, které Dominik Landsman zachytil ve svých úspěšných Deníčcích? Nová kniha, kterou napsal společně s blogerkou a spisovatelkou Zuzanou Hubeňákovou, se pouští na stejnou půdu, ale zpátky do doby, kdy ještě nebyl otcem. Jindřich a Nataša s ironií a černým humorem sobě vlastním popisují své seznámení, sestěhování a nakonec i početí dítěte a mezitím neodolatelně glosují rozdíly mezi muži a ženami, vztahové stereotypy, různé fáze zamilovanosti nebo nástrahy společného bydlení. Deníček moderního páru zachovává styl předchozích dílů, ale díky spoluautorství je bohatší o dva rozdílné, ale srovnatelně humorné styly. Pojďte zjistit, co se dělo předtím, než na svět přišel Čeněk!

Byl jsem singl a byl jsem na to patřičně pyšný. Připadal jsem si moderně. Přece si nebudu kazit život nějakým vztahem. Vztahy jsou totiž jeden velký kompromis. Musíte dbát na potřeby toho druhého a podobně. To nebylo nic pro mě. Byl jsem volný jako pták. Neměl jsem žádné závazky, mohl jsem si dělat, co jsem chtěl, mít celou velkou postel jenom pro sebe (a navíc jsem v ní mohl jíst), ponocovat a prostě si žít ten svůj sen. Bydlel jsem totiž u rodičů. Vlastně jen u mámy, protože otec byl každou chvíli někde v zahraničí, kde rozjížděl svůj ambiciózní byznys s plastovými kyblíky.

Pokračujte ve čtení ukázky z knihy.

————————————————

Příběh ze zasněžených Krkonoš – tam vás zavede Padesátka. Závěje sněhu a hory smíchu jsou zaručeny.

Padesátka

Autor: Oliver Burian

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7565-054-2
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Padesátka vydalo nakladatelství Jota.

Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé – lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů, který nechal svého syna Juru porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže jeho syn Jura mu dělá starosti, místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává do zasněženého světa horských chat, kde spustí lavinu událostí a vzpomínek a taky se naučí, jak se proflusává mlha.

Ráno před startem padesátky je křišťálové, vybroušené jako diamant. Až trochu moc. Jako reklama na zájezd do Alp v katalogu cestovních kanceláří.
Ale koho by dnes zajímaly nezdolné štíty a ráje sjezdařů kdesi daleko?
Střed světa je tady, v té naší malé české prdeli. Tady budou kamarádi z hospody, sousedky, co jsme ojeli, a hlavně ty, které jsme zatím neojeli, o ty jde nejvíc. Je tu takové malé sexuální mikroklima, co se nezajímá o okolní svět.

Neváhejte si prolistovat celou ukázku!

————————————————

Lehký humor, který vám bude sympatický, v knize od Marty Davouze. Ponořte se do knihy a nechte se unášet do světa smíchu.

Loď v Bretani

Autorka: Marta Davouze

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-204-4185-0
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Loď v Bretani vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Po bestselleru Dům v Bretani, který vyvolal velký ohlas u čtenářů, přichází autorka s dalšími příhodami ze svého bretaňského domova, ze svých cest do Česka a z dovolených po Evropě. Jako obvykle jsou její historky zábavné, mísí se v nich laskavý humor se sarkastickými postřehy, přičemž nešetří nikoho, ani sebe. Jednu kapitolu pojala ve formě fiktivního interview pro tisk. Odpovídá v něm na nejčastější dotazy, které jí její publikum klade, text však obsahuje i hlubší reflexe o lidském bytí.

Podívejte se na recenzi na předchozí knihu od autorky, Dům v Bretani.

————————————————

Rodinné soužití je často námětem k vtipným příběhům, a co teprve, když jde o příhody otce se svou dcerou! Přečtěte si jaké absurdní situace se z toho mohou zrodit…

Dítě školkou povinné – Ze života andílků

Autor: M.M. Cabicar

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-271-0344-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Dítě školkou povinné – Ze života andílků vydalo
nakladatelství Cosmopolis.

Třetí pokračování nejúžasnější humorné knížky všech dob! Zcela nové vtipné příhody jednoho odvážného otce, který se svou čtyřletou dcerkou Viki prožívá všední situace s nevšedním nadhledem a laskavým humorem, jehož absurdita čtenáře rozveselí tak, že se řehtají a slzí smíchy a nedokážou se od čtení odtrhnout. Rozverné příběhy si získaly tisíce příznivců a ti se shodují v jediném: „Při čtení nejezte ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře.“

Přečtěte si ukázku z prvního dílu série nebo naši recenzi.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké vtipné historky máte nejraději vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky uživatele mahmoud metwally na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeníček moderního páru
aneb ženy jsou z Venuše a muži jsou debil

Hubeňáková, Zuzana – Landsman, Dominik

Ikar, 2016

zobrazit info o knizePadesátka

Burian, Oliver

Jota, 2016

zobrazit info o knizeLoď v Bretani

Davouze, Marta

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeDítě školkou povinné – Ze života andílků
Nové vtipné příhody očima odvážného otce

Cabicar, M.M.

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář