Tipy pro menší čtenáře

pisek
V dnešních tipech jsme se, jak název článku napovídá, zaměřili na menší čtenáře, pro které jsme vybrali trojlístek veselých dětských knih.

Zuzana Pospíšilová patří mezi nejoblíbenější současné české autorky dětských knih. Tentokrát svým malým čtenářům přináší skutečně prázdninové příběhy o skluzavkách, sluníčku nebo třeba o tom, jak to vypadá, když si prázdniny udělá princezna!

Prázdninové pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Michal Sušina

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5828-2
Doporučená cena: 249 Kč

Prázdninové pohádky Zuzany Pospíšilové s veselými ilustracemi Michala Sušiny nesmějí chybět v žádném prázdninovém batohu nebo kufru. Přečtěte si o tom, jak to vypadá, když si princezna udělá prázdniny. Odhalte záhadu modrého toboganu a zjistěte, jestli sluníčko našlo svůj stín. Tohle všechno a spousta dalších záhad, moudrostí a legrace vás potká na stránkách báječné prázdninové knížky, ve které na vás čekají tradiční pohádkové postavy v netradičních příbězích.

Knihu Prázdninové pohádky vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

pohadky   prazdninovepohadky

Ukázku z knihy najdete také na našem webu!

Mgr. Zuzana Pospíšilová

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti.

Informace o autorce pochází ze stránek nakladatelství Grada.

————————————————

Abby Hanlonová se vrací s příběhy veselé holčičky Dorky, která se chystá do školy, a od sourozenců se dozví, že by na svoje vymyšlené kamarády měla zapomenout… Jenže v Dorčině třídě je holčička, která doma chová draka!

Dorka a opravdu opravdická kamarádka (2)

Autorka: Abby Hanlonová
Ilustrace: Abby Hanlonová
Přeložila: Klára Míčková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 9788075290410
Doporučená cena: 169 Kč

Dorka, malá rošťanda s nezvladatelnou fantazií, si ráda hraje se svými vymyšlenými kamarády. Jenže teď, když jde do školy, jí sourozenci radí, aby je – a nejraději rovnou všechny své výmysly – nechala doma a jako správná velká holka se kamarádila s opravdovými dětmi. To ale nevědí, že do Dorčiny třídy chodí holčička, která žije na zámku a jako domácí zvířátko chová draka. Může být skutečná?

Knihu Dorka a opravdu opravdická kamarádka (2) vydalo
nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

dorka

Delší ukázku si můžete přečíst na webu nakladatelství!

První vyprávění o Dorce:

————————————————

Lucie pochází z dětského domova a moc by si přála mít maminku. Smutná holčička dostane jako dárek růžového pejska, který není úplně obyčejný a kvůli kterému se roztáčí kolotoč nečekaných dobrodružství!

Lucie a zázraky

Autor: Ota Hofman
Ilustrace: Jitka Kolínská

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 167×243 mm
ISBN: 978-80-7462-976-1
Doporučená cena: 228 Kč

 

Moderní pohádka o tom, co se všechno může stát, když po světě běhá obživlý růžový plyšový pes. Lucie a zázraky je moderní pohádka o pětileté holčičce Lucii z dětského domova, která by moc chtěla maminku; o velké holce Petře, která šije zvířátka tak trochu jinak, než skutečná zvířátka vypadají; a o velkém klukovi Mikulášovi, který maluje reklamy a pokoje. Když Mikuláš maluje pokoje v dětském domově, potkává malou smutnou Lucii. Aby ji aspoň trošičku rozveselil, dá jí růžového pejska, prý jí ho posílá maminka. A v noci se stane zázrak
– pejsek obživne a Lucie věří, že ji dovede za maminkou. Druhý den jedou děti na výlet do zoo, kde Luciin pejsek způsobí řadu zmatků. Lucie chce utéct a nastává kolotoč bláznivých situací a honiček. Nové vydání nádherné knihy, kterou si ze svého dětství všichni pamatují.

Knihu Lucie a zázraky vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

lucie   lucieazazraky

Ukázku naleznete také na stránkách nakladatelství!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrázdninové pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

zobrazit info o knizeDorka a opravdu opravdická kamarádka (2)

Hanlonová, Abby

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeLucie a zázraky

Hofman, Ota

Jota, 2016

Napsat komentář