Letní romance

Letni_romance
Léto přeje láskám a nejen těm skutečným! Nechte se rozpalovat emocemi vystupujícími ze stránek knih. Následujících pět titulů vám ukáže pět tváří lásky, které v sobě ukrývají neopakovatelné kouzlo.

Na úvod si představíme příběh z prostředí Mekky všech zamilovaných – Francie. Začtěte se do románu o stárnoucím spisovateli, jeho čtenářce a pomalu se rodícím vztahu mezi písmenky…

Drahý příteli

Pierre-Marie Sotto je slavný, u čtenářů úspěšný a kritikou oceňovaný spisovatel. Je to ale také stárnoucí, osamělý muž, a pokud jde o jeho práci – momentálně je v hluboké tvůrčí krizi. Jednoho dne k němu dorazí objemná obálka bez zpáteční adresy; jediný kontakt na ní uvedený je e-mailová adresa jisté Adeline Parmelanové. Sotto nepochybuje, že mu nějaká „nadějná spisovatelka“ posílá k posouzení svůj rukopis. Obálku neotevře, odesílatelku zdvořile odmítne a požádá ji o adresu, kam by mohl zásilku vrátit. Než mu Adeline vyhoví, vymění si spolu několik e-mailů, které jsou natolik vtipné a zajímavé, že v dopisování pokračují a objemná obálka zůstává (na žádost Adeline) ležet neotevřená na Sottově polici. Jenomže je v tom háček…

Autoři: Anne-Laure Bondouxová, Jean-Claude Mourlevat
Přeložila: Markéta Krušinová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-2571-817-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Drahý příteli vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Drahý pane Pierre-Marie,
pokud Vám ta fotka nic neříká, zapomeňte na ni, ale dovolte mi, abych se podivila nad jednou věcí: na to, že si nemáme co říct, si píšeme hodně! Ostatně je mi ctí, že mi věnujete svůj čas. Mám si z toho snad vyvodit, že nejste plně zaměstnán psaním? Nebo jste možná nový román právě dokončil? To by byla ta nejlepší zpráva a já miluju dobré zprávy – jsou pro mne už dlouho vzácným zbožím.

Neobratnost Vám ráda prominu. Nijak jste mne neurazil. Na to je toho bohužel potřeba udělat mnohem více.

Adeline Parmelanová (str. 10)

————————————————

Zatímco předchozí titul pojednával o vzniku nového spojení, kniha Proč jsme se rozešli popisuje jeho zánik. Opuštění milované osoby nikdy není úplně jednoduché. Své vám o tom poví Min, hlavní hrdinka následujícího příběhu.

Proč jsme se rozešli

Hořkosladká romance vyprávěná jedinečným způsobem, který vás nadchne.

„Řeknu ti, proč jsme se rozešli, Ede. Napíšu ti to v tomhle dopise, celou pravdu o tom, co se stalo.“

Min Greenová a Ed Slaterton se rozcházejí, a tak Min napíše Edovi dopis a předá mu krabici, ve které se ukrývá to, proč se rozešli. Dvě zátky od lahví, lístek do kina, kde si dali první pusu, Edův vzkaz, na kterém Min tak záleželo, krabička od sirek, Edův úhloměr, knihy, autíčko, ošklivé náušnice, hřebínek z motelu a všechno ostatní, co Min nashromáždila v průběhu jejich bláznivého, hlubokého a srdcervoucího vztahu. Nyní ukládá těch 43 věcí, co z jejich vztahu zbylo, do krabice, která skončí stejně odkopnutá jako ona sama.

Autor: Daniel Handler
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7544-114-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Proč jsme se rozešli vydalo nakladatelství CooBoo.

Ukázka z knihy

Milý Ede,
za chvíli uslyšíš ránu. Přímo u vašich hlavních dveří, těch, co nikdo nepoužívá. Až se ozve, dveře trochu zarachotí v  pantech, protože je to něco fakt těžkého a důležitého, a taky to trochu zarachtá a zacinká a Joan vzhlédne od  svého vaření. Zadívá se do hrnce a bude se bát, že když se půjde podívat, co to bylo za ránu, tak jí to – ať už vaří cokoli – přeteče. Úplně vidím odraz její zamračené tváře v bublající omáčce. Ale nakonec půjde. Půjde se podívat. Ty ne, Ede. Měl bys být ve sprše, ale místo toho ležíš nešťastně na posteli, aspoň doufám, takže to bude tvoje sestra Joan, kdo otevře dveře, i když ta rána je pro tebe. Ty se ani nedozvíš, ani neuvidíš, co tu ránu způsobilo, co jsem ti hodila za dveře. Ani nebudeš vědět proč. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázkovou kapitolu!

————————————————

Druhý díl Girl Online, pokračování dívčího románu slavné britské youtuberky, konečně spatřil světlo pultů našich knihkupectví. Překoná vztah zamilovaných hlavních hrdinů i další těžké zkoušky?

Girl Online na turné

Pokračování britského bestselleru Girl Online. Zdá se, že navzdory vzdálenosti, která je od sebe dělí, jsou Penny s Noahem pro sebe jako stvořeni. Vždyť nakonec ustáli i mediální smršť, která vypukla po Vánocích, když se bulvární média o jejich vztahu dozvěděla. Trápení jim způsobuje jen skutečnost, že se mohou vidět tak málo. A tak když Noah Penny pozve, aby s ním odjela na velké evropské turné, Penny má pocit, že její život už nemůže být báječnější. Jenomže brzy se ukáže, že cesta do Evropy nebude zdaleka taková idyla, jak si Penny původně myslela. Její Kluk z Brooklynu je v jednom kole a nemá na ni vůbec čas, ne každý z jeho týmu Pennyinu přítomnost na turné vítá s nadšením, a aby toho nebylo málo, někdo (že by nějaká Noahova žárlivá fanynka?) jí začne posílat výhružné e-mailové zprávy. Není divu, že netrvá dlouho, a Penny začne mít pocit, že život na turné není nic pro ni… Stýská se jí totiž nejenom po domově a nejlepším příteli Elliotovi, ale i po jejím starém životě, ve kterém nepochybovala o tom, kým vlastně ve skutečnosti je… Dokáže Penny po Noahově boku najít svou životní cestu, nebo je to úkol natolik těžký, že během jednoho dlouho očekávaného léta přijde o všechno?

Autorka: Zoe Sugg
Přeložila: Vanda Ohnisková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7462-966-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Girl Online na turné vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Mělo by být oficiálně zakázané, aby zkušební místnosti měly výhled na moře.
Nebo je to snad fér, že jsme tady zavření a v prstech máme křeč, jak v nich už celé dvě hodiny v kuse svíráme propisky, zatímco paprsky světla tančí na vlnách a všechno tam venku vypadá tak krásně a útěšně? Jak si asi tak mám vzpomenout, kdo byla čtvrtá manželka krále Jindřicha VIII., když si za oknem prozpěvují ptáci, a přísahala bych, že někde blízko slyším i tu veselou, chytlavou melodii, co ohlašuje příjezd pojízdného stánku se zmrzlinou?
Vrtím hlavou a vyháním z ní obraz báječně křupavého kornoutku s neodolatelnou zmrzlinou, abych se mohla soustředit na navázání přímého spojení s mozkem svého nejlepšího kamaráda Elliota. On by totiž žádné potíže s historickými fakty a postavami určitě neměl. Ne nadarmo ode mě dostal přezdívku Wiki – ono to totiž vypadá, že jeho mozek obsahuje tolik vědomostí jako celá Wikipedie, čímž se naprosto liší od toho mého, z nějž všechny vědomosti mizí rychlostí blesku. (str. 11)

Pokračujte ve čtení ukázky.

————————————————

David Greenfield, rozvodový právník, žije celých dvacet let ve spokojeném manželství. Pak ale přijde nabídka sexu, které lze jen velmi těžko odolat. Jak si s ní poradí?

Manželský sex

Únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob. Málokterá z nich se ale obejde bez následků…

David Greenfield je rozvodový právník z Manhattanu, takže velmi dobře ví, kam až může člověk klesnout. Za léta praxe už vyslechl bezpočet nechutných a intimních příběhů, které provázejí rozpadlá manželství. On sám je v tomto ohledu naprosto spokojený: svou ženu Blair si vzal před dvaceti lety a nikdy toho rozhodnutí nemusel litovat.

I ti nejvyrovnanější z nás jsou ale občas vystaveni pokušení, kterému je téměř nemožné odolat. V Davidově případě má podobu atraktivní fotografky Jean, která ho požádá, aby se stal jejím milencem. Jen na šest týdnů, pak ji zase pracovní povinnosti odvedou do světa.

David váhá. Nechce se dopustit nevěry, vždyť přece až moc dobře ví, kam až to může vést. Ovšem na druhou stranu… Kdyby se přidala i Blair, už by to přece nebyla nevěra. Chvíle strávené ve třech by naopak mohly být vítaným oživením rutiny, do které manželský sex po mnohaletém soužití neodvratně upadne. Nikomu přece neublíží, když si splní svou celoživotní sexuální fantazii. Anebo se v tomto úsudku David trestuhodně mýlí?

Autor: Jesse Kornbluth
Přeložila: Hana Čapková

Počet stran: 216
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7498-140-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Manželský sex vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

„Nejkrásnější žena na světě je ta, která čte knihu.“
Nechtěl jsem to říct nahlas. Vlastně jsem měl v úmyslu mlčet. Ale uniklo mi to jako neohrabaně upřímnému školákovi.
Žena s knihou byla Blair. Seděla na pohovce a podobala se desetitisícům jiných Newyorčanek, které vědí o své přitažlivosti, ale neberou ji příliš vážně. Působila velice cudně, ale jenom zdálky. Tmavomodrá sukně jí končila nad koleny a zvýrazňovala dlouhé nohy vypracované během. Bílá hedvábná halenka s rozepnutými horními knoflíčky poodhalovala výrazné křivky. (str. 9)

Přečtěte si i delší ukázku u nás nebo na stránkách nakladatele.

————————————————

Závěrem vám představíme již druhé pokračování neodolatelné romance v Shakespearovském stylu. Jak dopadne utajovaný vztah studentky Torontské univerzity a asistenta katedry angličtiny? Začtěte se a zjistěte to!

Láska podle Shakespeara 2

Aubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášt Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?

Autorka: Georgina Guthrie
Přeložila: Kristýna Vítková

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-247-5853-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Láska podle Shakespeara 2 vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Proč jsem nebyl překvapený, že Cařino pochopení Romea a Julie je úzce spjato s filmem? Zvedl jsem ruce, abych znovu získal kontrolu nad probíhající hodinou. „Dobře, dobře! Na základě toho, co jsem teď vyslechl, můžeme tedy říct, že shoda náhod jim pěkně pocuchala peříčka. A jak vysvětlíte Shakespearovo použití tohoto prvku ve hře?“
Aubrey se rozhlédla kolem stolu. „Chtěl nám ukázat sílu osudu. Nic nemohlo jít podle plánu, protože hvězdy byly proti nim. Stali se obětmi mnohem větších sil, než byla jejich láska.“
„Naprosto přesně, slečno Priceová,“ řekl jsem. „I ty nejmenší události, ty zdánlivě bezvýznamné věci“ – ztracená rukavice, například – „můžou zmařit naše naděje a naprosto všechno zničit.“

Přečtěte si u nás také zbývající část ukázky a pakliže vás série zaujala, můžete si přečíst i recenzi na její první díl.

Knihu můžete až do 25. července 2016 vyhrát v naší soutěži.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeManželský sex
Milostný román o sexu

Kornbluth, Jesse

Domino, 2016

zobrazit info o knizeGirl Online na turné

Sugg, Zoe

Jota, 2016

zobrazit info o knizeProč jsme se rozešli

Handler, Daniel

CooBoo, 2016

zobrazit info o knizeDrahý příteli

Bondouxová, Anne-Laure – Mourlevat, Jean-Claude

Argo, 2016

zobrazit info o knizeLáska podle Shakespeara 2
Marná touhy snaha

Guthrie, Georgina

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář