Krimi-thrillerový mix na úvod týdne

Za_krimizivly_napric_Evropou
Láká vás prožití parného léta v obklopení mrazivých příběhů? V tom případě neváhejte a sáhněte po našem řízném koktejlu kriminálek a thrillerů, který vám v žádném jiném baru nepřipraví!

První doušek se ponese v apokalyptickém ladění. Pronikněte do tajů genetiky a procestujte si celý svět, abyste spolu s hlavními hrdiny mohli zvrátit jeho nejistou a především nepříznivou budoucnost!

Konec řetězce

Co když v sobě máme všichni zakódovanou zprávu o našem konci? William Sandberg, bývalý vojenský kryptolog, a Janine Haynesová, talentovaná mladá sumeroložka, jsou uneseni tajnou organizací, aby odhalili tajemství jedné tisíce let staré zprávy zakódované v nejcitlivějším médiu – lidské DNA. Zatímco si William a Janine lámou hlavu, jak zabránit důsledkům tajemného poselství, hrůzostrašný scénář se začíná naplňovat a lidstvo čelí událostem, které mohou ohrozit jeho budoucnost. Stopy tohoto příběhu vedou ze Stockholmu do dalších evropských měst i celého světa a zdánlivě samostatné dějové linie se v něm prolnou ve strhující pátrání po velkých životních záhadách a klíčových dějinných událostech lidstva. Konec řetězce je intenzivní, skvěle napsaný thriller připomínající stylem i širokým geografickým, historickým i technologickým záběrem bestsellery Michaela Crichtona a Dana Browna a filmy Den poté a 2012.

Autor: Fredrik Olsson
Přeložila: Jana Thomsen

Počet stran: 578
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-224-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Konec řetězce vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Muž, kterého v uličce zastřelili, zemřel příliš pozdě.

Bylo mu něco přes třicet let, na sobě měl džíny, košili a větrovku. Na tohle roční období to bylo dost málo, ale byl celkem čerstvě osprchovaný a celkem najedený – to mu slíbili a to taky dodrželi.

Ale nikdo mu neřekl, co se bude dít potom. A teď je tady.

Prudce se zastavil mezi kamennými fasádami za starou poštou, ztěžka dýchal a ve tmě před ním se v rytmu jeho dechu objevovaly a mizely lehké šedé obláčky. Zadržoval pocit paniky vyvolaný tím, že mřížová brána na konci uličky je zamčená. Riskl to a teď neměl kudy uniknout, zatímco zezadu se blížily tři reflexní vesty. (str. 11)

Pokračujte ve čtení napínavé ukázky…

————————————————

Další hlt se bude vyznačovat příchutí ryze detektivní. Nejnovější detektivní příběh slovenského spisovatele Dominika Dána by si rozhodně neměl nechat ujít žádný skalní fanoušek tohoto žánru.

Krev není voda

Žádný rok v Krauzově krátké detektivní kariéře nebyl tak těžký jako rok 1992. Bezpečnostní analytici tvrdili, že na vině byla neuvážená porevoluční totální amnestie, protože vylidnila věznice a zalidnila ulice násilím. Krauz a jeho kolegové tenkrát nedbali bezpečnostních analýz, oni měli vlastní práce nad hlavu. Ve stínu bouřlivých událostí byl celkem nenápadně a bez povšimnutí spáchán poslední federální zločin, který mohlo Krauzovo oddělení vražd legálně vyšetřovat – poté si slovenští a čeští policisté hráli už každý na vlastním písečku. Tento zločin se odehrál tak nenápadně, že si ho sotvakdo povšiml a málem zapadl prachem, leč i když nebyl bůhvíjak bestiální ani příliš komplikovaný, bylo by škoda ho pominout, protože byl pěkný – pokud se ovšem dá něco takového říct o upálení mladé ženy a jejího dítěte.

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Josef Šmatlák

Počet stran: 304
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-177-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Krev není voda vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Vyfasovala druhou facku a její hlava letěla na druhou stranu.

„Třískej mě, jak chceš, ale hulit tě nebudu! Nechci! Už dál nejedu! Cvaknu ti, co visím, zejtra, a už mě nech bejt!“

„To nejde, holčičko, mělas prachy přinýst včera. A dostalsem co? Hovno! A jak mně chceš zejtra platit, když si švorc? Říkám ti jasně, dneska hulba, pětikilo dolů a zbytek mi cvakneš…“ zaváhal, aby zmírnil tvrdost, „do tejdne.“

„Sundáš mi litr a já ti dám zbytek do dvou tejdnů,“ oponovala dívčina, uvyklá fackám. „Budu v balíku, už na tom makám, akorát potřebuju čas!“

Muž s neobyčejně modrýma očima ukrytý za stromem se ušklíbl. On rovněž ve své profesi vyjednával, ale nedostával přes hubu. (str. 10)

Jakou profesi tedy muž s neobyčejně modrýma očima zastával? Přečtěte si celou ukázku a možná to zjistíte.
O knihu si u nás ještě dnes můžete také zasoutěžit!

————————————————

Polovina sklenky bude brzy pryč a vy se můžete těšit na již pátý případ komisaře Marthalera, který tentokrát řeší vraždu novinářky, jež se zabývala tajemným spiknutím. Podaří se mu rozluštit i tento hlavolam?

Spiknutí Starmoney

Komisař Marthaler na stopě tajemného spiknutí. Nad malou vesnicí Schwarzenfels ve východním Hesensku svítá. Vypadá to, že celý svět spí. Mladý prostitut Süleyman se stane svědkem toho, jak z cesty do příkopu sjede motorka. Prohledá zavazadla mrtvého řidiče a najde obálku s fotografiemi. Se snímky, které nikdy neměly vzniknout. Mladík vycítí příležitost, jak se dostat k penězům. Jeho protivníci se však nezastaví před ničím. Hon začíná a Süleyman musí uprchnout. Ve stejný čas je v jednom zapadlém frankfurtském hotelu nalezeno tělo ženy. Někdo jí střelil kulku přímo do oka – byla to náhoda, nebo symbolický čin? Komisař Marthaler zjistí, že obětí byla známá novinářka zabývající se tajemným spiknutím Starmoney. Pátý případ komisaře Marthalera se odehrává v roce 2008. Volby do hesenského zemského sněmu skončily patem. Je ohroženo rozšíření frankfurtského letiště, jeden z největších stavebních projektů poválečné doby. A tam, kde se hraje o tolik peněz, není daleko ke zločinu…

Autor: Jan Seghers
Přeložila: Iva Kratochvílová

Počet stran: 383
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-606-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Spiknutí Starmoney vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Annicke byla první dívka, se kterou se vyspal, a na mnoho let také poslední. Když ji druhý den znovu potkal v plážové restauraci, seděl vedle ní mladý muž s dlouhými vlasy a držel ji kolem ramen. „Ahoj, Rolfe-Petere,“ zavolala na něj. „Seznamte se, tohle je Hendrik, můj snoubenec.“

Pak už o ní nikdy neslyšel. Nenáviděl ji, a přece na ni nemohl zapomenout. Když na ni myslel, dodnes se mu vybavoval obrázek právě nakousnuté broskve, pamatoval si vůni její pleti připálené sluncem, své mokré plavky. Annicke, Annicke, Annicke. Jak často si šeptal její jméno.

„O kom to mluvíš?“

Ministerský předseda se polekaně otočil. Jeho žena se vedle něj probudila a podezíravě si ho měřila. „Annicke – smím vědět, kdo to je?“ (str. 17)

Dočtěte ukázku až do konce a zjistěte o knize více informací v našem článku!

————————————————

S následujícím delikátním douškem budete svědky třetího případu legendárního detektiva Cormorana Strika. Vrhněte se do luštění jednoho z nejděsivějších a nejtemnějších úkolů jeho kariéry!

Ve službách zla

Představte si, že jednoho dne obdržíte balíček s useknutou ženskou nohou… I neohroženou Robin Ellacottovou, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika, tento záhadný balík vyděsí k smrti. Jejího šéfa hned tak nic nerozhodí, ale ani on tuhle výstrahu nebere na lehkou váhu. V minulosti narazil na čtyři osoby, které přichází v úvahu jako viníci – a Strike moc dobře ví, že žádná z nich se neštítí ani nejhoršího násilí. Policie se zaměří na jednoho z podezřelých, jenže Strikovi je čím dál jasnější, že právě ten pachatelem není. Spolu s Robin se pustí do pátrání na vlastní pěst a ponoří se do temných a zvrácených světů zbylých tří podezřelých. Záhy však dojde k dalším hrůzným činům a Strikovi s Robin začne rychle docházet čas…

Autor: Robert Galbraith
Přeložil: Ladislav Šenkyřík

Počet stran: 576
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-259-0528-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Ve službách zla vydalo nakladatelství Plus.

Ukázka z knihy

Všechnu její krev se mu vydrhnout nepodařilo. Pod nehtem levého prostředníčku se mu jako závorka táhl temný proužek. Snažil se jej vyškrábat, i když ho ten pohled docela těšil: jako připomínka vzrušení ze včerejška. Po chvíli marného drhnutí si prst se zbytky zaschlé krve strčil do pusy a začal sát. Železitá pachuť mu rázem vrátila vůni mohutného proudu, který divoce vystříkl na dlaždičky podlahy, pocákal stěny, promáčel mu džíny a broskvově zbarvené osušky – heboučké, nadýchané a úhledně poskládané – proměnil v hadry nasáklé krví.

Barvy mu dnes ráno připadaly zářivější, svět jako by zkrásněl. Cítil se vyrovnaně, povzneseně, jako by ji do sebe celou nasál, jako by její život dostal transfuzí do svých žil. Jakmile je člověk zabil, připoutal je k sobě natrvalo: ovládl je nesrovnatelně mocnějším poutem, než jaké skýtá sex. Už pouhé vědomí toho, jak vypadaly ve chvíli smrti, svou důvěrností překonávalo cokoli, co spolu můžou zakusit dvě živá těla. Vzrušovalo ho pomyšlení, že nikdo nemá nejmenší ponětí o tom, co provedl ani co se chystá provést příště. Ve slabém dubnovém slunci se opíral o vyhřátou zeď, šťastně a spokojeně si cumlal prostředníček a pohledem přitom zkoumal protější dům. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku a přečtěte si také naši recenzi!

————————————————

Jsme skoro u dna a nápoj získává silnou politickou příchuť, což na jeho kvalitě rozhodně neubírá. Začtěte se do příběhu o tom, co se stane, když se jistý neplatič daní zmíní, že je jejich výběr nelegální… a patrně není daleko od pravdy.

Hrozba patriotů

Co když je výběr daní nelegální, protože nemá dostatečnou oporu v zákonech? Říká se, že v lidském životě jsou jen dvě jistoty: daně a smrt. Jak by ovšem obstálo toto rčení, kdyby vyšlo najevo, že výběr daní je ve Spojených státech nelegální? Že ústavní dodatek, který dává vládě oprávnění vyžadovat od občanů část jejich příjmů, nebyl nikdy řádně ratifikován? S takovýmto tvrzením přišel ve své knize jistý neplatič daní. Ve Státech má teď zatraceně horkou půdu pod nohama a ve strachu z odsouzení uprchl do Evropy. Teď napjatě čeká na černou brašnu, kterou mu má přivézt bývalý úředník ministerstva financí. Její listinný obsah zajímá spoustu lidí – například Cottona Malonea, jehož do akce povolala zpravodajská služba Magellan Billet. Po krveprolití v Benátkách Malone pochopí, že tajemný obsah černé brašny je ještě nebezpečnější, než se zpočátku domníval. O jeho získání totiž usiluje i zavržený syn severokorejského diktátora. Tento nesmírně ambiciózní muž má odvážný plán: zmocnit se oněch dokumentů, jejich prostřednictvím srazit Spojené státy na kolena a následně se coby pokořitel nenáviděného nepřítele stát novým vůdcem své vlasti. Zdá se, že ve Středomoří začíná být zatraceně horko…

Autor: Steve Berry
Přeložila: Hana Pernicová

Počet stran: 496
Vazba: pevná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7498-124-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Hrozba patriotů vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Zarazilo ho, jak se Mellon změnil po fyzické stránce. Tváře se mu propadly, vysoká postava působila ještě vychrtleji, než si ji pamatoval. Pleť zešedla do olovnatého odstínu, z očí čišela nekonečná únava. Od chřípí ke koutkům úst se táhly hluboké, ostře zalomené rýhy, zčásti zakryté jeho proslulým knírem.

Roosevelt věděl, že Mellonovi je jedenaosmdesát, ale hádal by mu hodně přes stovku. Jedno se mu nicméně upřít nedalo: uchoval si charisma. Roosevelt vytáhl z krabičky na stolku cigaretu a nasadil ji do slonovinové špičky. Špička trčící ze zubů ve šviháckém pětačtyřicetistupňovém úhlu se stala znakem prezidentovy sebedůvěry a optimismu. Ví Bůh, že země potřebuje obojí. Připálil si a zálibně vtáhl hustý kouř do plic. Při každém šluku se mu šířil hrudníkem úlevný pocit. (str. 16)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Poslední doušek – a sklenka bude prázdná. Sladkou tečku na závěr představuje ryze český a ryze detektivní příběh. Vrhněte se spolu s detektivem Mikem do řešení případu zavražděného muže.

Plaváček

Detektiv Miko Syrový je požádán svou dávnou přítelkyní, zda by se nemohl pokusit najít jejího nezvěstného bratra. Už tak nelehký úkol se ještě víc zkomplikuje ve chvíli, kdy je za hranicemi Prahy řekou vyplaveno ubité tělo. Jde skutečně o muže, kterého Miko hledá? Kdo a proč mu přivodil tak krutou smrt? Stal se nepohodlným svědkem, nebo byla jeho smrt prozaičtější? Otázek, na které musí Miko se svým parťákem Tonym odpovědět, je i tentokrát víc než dost a ne všechny vedou ke správnému cíli…

Autor: Martin Goffa

Počet stran: 208
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3913-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Plaváček vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

Muž ve starém špinavém kabátě se svíjel na levém boku.
Skrčil se a přitáhl kolena skoro až k bradě, ruce sepjal na temeni a chránil si jimi hlavu, nic z toho ale nepomáhalo. Chtěl křičet, jenže ústa měl plná hnusné kaše z krve, hlenů a vyražených zubů.
„Míro! Míro!“ slyšel sám sebe volat jméno, ze rtů mu však splývala jen bublavá změť hlásek.
Ve zlomcích vteřin, kdy bolest nebyla tak prudká, si uvědomoval, že tahle hrůza má svůj počátek už v tom včerejším setkání.
„Míro!“
Kde proboha je?
„Míro!“
Neslyší mě? Anebo… Utekl? Ale to ne, to by přece…
„Míro! Prosím tě!“
Dlažba, na níž až dosud ležel, se mu najednou začala vzdalovat. Vznášel se, jako by letěl přímo do nebe. (str. 7)


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Užili jste si dnešní koktejl? Jakými knihami se nejčastěji necháváte „opíjet“ vy?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKonec řetězce

Olsson, Fredrik T.

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizeKrev není voda

Dán, Dominik

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeSpiknutí Starmoney

Seghers, Jan

Host, 2016

zobrazit info o knizeVe službách zla
Třetí případ Cormorana Strika

Galbraith, Robert

Plus, 2016

zobrazit info o knizeHrozba patriotů

Berry, Steve

Domino, 2016

zobrazit info o knizePlaváček

Goffa, Martin

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář