Druhý díl slavného krimirománu

Jak_se_louci_strelec_Tohle_je_zivot_smrt_i_byznys
Jsou povolání, která nekončí důchodem, ale pohodlnou rakví. Nájemný zabiják Frank MacLeod o tom ví své. Jenže on by byl přece jen raději za ten důchod. Bude mít štěstí? O tom se dočtete v již druhém díle slavného skotského krimi.

Vítěz ceny Skotský krimiromán roku.

Jak končí nájemný zabiják? Frank MacLeod byl nejlepší v tom, co dělal. Přemýšlivý. Výkonný. Nemilosrdný. Ale je stále ten nejlepší? Nová práce. Nový cíl. Ale schyluje se k něčemu velmi zlému. Někdo skončí mrtvý. Většina zabijáků se loučí se světem výstřelem. Frank je pořád tady. Vydržel déle, než by měl…

Dechberoucí a ohromující pokračování oceňovaného debutu Nezbytná smrt Lewise Wintera – Jak se loučí střelec – uvrhne čtenáře zpět do glasgowského podsvětí, kde válčí zločinecké organizace o své výsadní postavení, a ti, kdo jsou do dění zapleteni, jsou podrobováni zkouškám na každém kroku.

Jak se loučí střelec

Tohle je život, smrt i byznys

Autor: Malcolm Mackay
Přeložil: Jiří Němeček

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 134×210 mm
ISBN: 978-80-87697-49-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak se loučí střelec vydalo nakladatelství Panteon.

 

Ohlasy na knihu

„Brutální, ale elegantně vystavěný román.“

– New York Times

 „Thrillerová trilogie, která vás uchvátí… Mackay má tři velmi silné stránky. Ví (nebo – což je stejně dobré – nás přesvědčuje, že ví) o čem píše… Za druhé je Mackay přirozený vypravěč, který je schopen přecházet z jednoho uhánějícího vlaku akce do druhého, aniž by se čtenář cítil manipulovaný. A za třetí má hlas, jemuž se rádi poddáme.“

Washington Post

 

O autorovi

malcom-macleodMalcolm Mackay se narodil v roce 1983 ve Stornoway na skotském ostrově Lewis ve Vnějších Hebridách. Zatímco mnozí autoři sní o úniku do odlehlých míst, Mackay se na takovém místě narodil a stále tam i žije. Kvůli nemoci nedokončil ani střední školu. Když se uzdravil, protloukal se, jak se dalo, a živil se příležitostnými pracemi. Mackay, syn dekoratéra a pomocnice v domácnosti, nikdy nebyl žádný velký čtenář. Číst začal až jako dvacátník pod vlivem filmu Pulp Fiction a psaním pak zabíjel čas mezi jednotlivými zaměstnáními. Z legrace poslal svůj rukopis Nezbytné smrti Lewise Wintera jednomu literárnímu agentovi do Londýna a už před jeho vydáním získal mnoho obdivovatelů z řad známých spisovatelů. Velké britské nakladatelství Pan Macmillan mu okamžitě vyplatilo zálohu 100.000 liber. „Sto táců! Upřímně, nemohl jsem uvěřit, když mi to řekli. Pořád tomu nemůžu úplně uvěřit,“ žasl Mackay. Jeho styl připomínající Raymonda Chandlera v nejlepší a nejtvrdší formě, je jako dělaný pro filmové nebo televizní zpracování, takže filmová práva na jeho trilogii jsou už v jednání.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Panteon


Nakladatelství Panteon se zaměřuje na vydávání úspěšných titulů současné zahraniční beletrie. Hned první počin Panteonu – román švédského spisovatele Jonase Jonassona Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, se stal v Česku záhy bestsellerem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se loučí střelec
Tohle je život, smrt i byznys

Mackay, Malcolm

Panteon, 2016

Napsat komentář