Zatočte se stresem a řiďte se intuicí

computer
Každý z nás se v životě občas dostane do situace, kdy přesně neví, jak se zachovat a jak se s některými situacemi vypořádat. Pokud není na blízku někdo, kdo by nám poradil, dostávají se ke slovu rádci v knižní podobě.

Práce, ve které se nestresujete a odcházíte domů v naprosté pohodě? Sen každého z nás, ale málokomu se splní. Jak se stresem úspěšně bojovat nejen na pracovním poli, se dozvíte v knize Davida Fontany Stres v práci a v životě.

Stručná a velmi praktická příručka na zvládání stresu v práci i v životě úspěšného autora, psychologa a pedagoga. Autor se nezaměřuje tolik na vnější zdroje stresu, jako na jeho vnitřní prožívání a zvládání. Zvládněte stres jako zenový mistr z úvodu knihy, který je tváří v tvář jisté smrti schopen najít potěšení z maličkosti, a tak stres zvládnout. Inspirací a posilou budou i příběhy z autorovy praxe, které ilustrují jeho základní myšlenku: „Stres není dán tím, co se děje kolem nás, ale co máme v sobě.“
Kromě fyziologických, psychologických a emočních důsledků stresu rozebírá podrobněji stres na pracovišti – jeho obecné i konkrétní příčiny, příčiny související s plněním úkolů, ale i stres, který si do práce přinášíme z domova. Nabízí způsob, jak nakládat s příčinami stresu, jak rozpoznat mylná přesvědčení a osobní zdroje stresu a jak cestou osobního rozvoje, meditace a relaxace nad stresem zvítězit.
David Fontana je pedagogický psycholog s rozsáhlou zkušeností s technikami zvládání stresu získanou na workshopech a seminářích.

Stres v práci a v životě

Autor: David Fontana
Přeložila: Alice Zavadilová

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1033-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Stres v práci a v životě vydalo nakladatelství Portál.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

————————————————

Andělské rady pro šťastný život z pera doktorky psychologie Doreen Virtue přinášejí rady, jak se přiblížit ke splněních drobných každodenních přání i velkých životních snů. Pomoci k tomu mohou právě andělé a schopnost vnímat jejich rady.

Jak najít spřízněnou duši? A jak se s ní sblížit? Jak objevit svůj šestý smysl? Jak přijímat andělské rady a jak je zprostředkovat? Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek nabízí knížka Andělské rady pro šťastný život. Nevychází ze žádného konkrétního náboženství. Je určena lidem všech vyznání, náboženství a myšlenkových systémů, stejně jako nevěřícím. Andělé nám chtějí pomáhat úplně ve všem, a to včetně takzvaných banalit. Nezáleží na tom, zda žádáte o zázrak, rozhodující o životě či smrti, nebo o drobnou laskavost, zda prosíte o uzdravení nebo jen o šikovné místo na zaparkování. Andělům záleží jenom na tom, aby se vám dostalo podpory, kterou v danou chvíli potřebujete. Jak být vůči andělským radám vnímavější? Mohou mi andělé pomoci vyřešit i finanční potíže? Začtěte se a pak již jen pozorně naslouchejte radám andělů, kteří jsou všude okolo vás.

Andělské rady pro šťastný život

Autorka: Doreen Virtue
Přeložila: Klára Šumová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 115×167 mm
ISBN: 978-80-7370-451-3
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Andělské rady pro šťastný život vydalo
nakladatelství Synergie Publishing SE.

————————————————

Jan Urban poukazuje na fakt, že jednou z nejhorších příčin stresu jsme my sami a situace, které nemůžeme nijak ovlivnit. Jak tyto představy a s nimi spojené obtíže co nejvíce eliminovat, se dozvíte v knize Přestaňte se v práci stresovat.

Stres patří k nejhorším moderním zabijákům. Vyvolává či zhoršuje řadu chorob, urychluje stárnutí a podepisuje se na mnoha obtížích. Tato publikace se věnuje stresu, který patří v současnosti k nejčastějším, stresu spojenému s prací. Odhaluje jeho nejčastější příčiny, především však na to, jak si s ním poradit.
Ukazuje, že hlavním nebo jediným zdrojem stresu nebývá práce samotná, ani šéf či kolegové. Často si totiž škodíme sami. Stresujeme se situacemi minulými, které již nemůžeme ovlivnit, nebo naopak budoucími, které pravděpodobně nikdy nenastanou. Určité věci si příliš „bereme“ a přisuzujeme jim význam, který ve skutečnosti nemají, na jiné reagujeme nevhodně, a jejich dopad tak zbytečně zvyšujeme. Zdrojem stresu bývá i zbytečně nízká důvěra ve vlastní schopnosti, sklon k perfekcionismu, zvýšená úzkostlivost, tendence k pocitům viny či nadměrná vztahovačnost.
Kniha, kterou držíte v rukou, vám pomůže nadměrnému stresu předejít. Ukazuje, že zbavíte-li se zlozvyků, které ke stresu přispívají, či vytvoříte-li si zvyklosti, které mu čelí, podaří se vám nad ním do značné míry zvítězit.
K dosažení tohoto cíle vám pomůže 44 praktických tipů. Týkají se jak pracovních zvyků, tak určitých mentálních technik umožňujících být při reakci na stres „nad věcí“. Většinou nevyžadují nic víc než zamyslet se nad vlastními zvyklostmi či rituály a provést v nich určité změny. Doporučení, která kniha obsahuje, jsou přitom určena nejen těm, kteří pracovním stresem občas či dokonce pravidelně trpí, ale i těm, kteří stres na pracovišti občas spoluvytvářejí, tedy vedoucím.

Přestaňte se v práci stresovat

Autor: Jan Urban

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-247-5820-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Přestaňte se v práci stresovat vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Kniha Náladové a protivné Julie Hollandové je určena především ženám, kterým pomáhá pochopit, proč se v průběhu cyklu proměňuje jejich chování a že není žádoucí tyto změny potlačovat, ale naopak. Možná by i některým mužům neškodilo, kdyby se do knihy začetli.

Průlomový průvodce pro ženy všech věkových kategorií, jež ukazuje, že přirozená náladovost je síla, nikoliv slabost.
Jakožto ženy se již od útlého věku dovídáme, že naše „nálady“ jsou problém. Chceme-li v životě uspět, musíme mít všechno pod kontrolou, tedy i své hormony a přirozené tělesné reakce. Ale naše těla jsou moudřejší, než si představujeme. Kolísání hormonů v průběhu cyklu nám dává jasné podněty, a pokud se je naučíme poslouchat, můžou nám v lecčems pomoci.
Přesto miliony žen po celém světě své hormony, a tím pádem i emoce drží „pod prášky“. Ty nám však ve skutečnosti nejen nepomáhají, ale dokonce mohou mít na naše zdraví devastující účinky.
Doktorka Julie Hollandová předkládá čtenářkám informace o výhodách a nevýhodách jakýchkoliv léků, mluví o přímé souvislosti mezi jídlem a náladami, připomíná některé překvapivé a vysoce účinné přírodní terapie, které nám mohou pomoci, a nabízí všem ženám neocenitelné informace, jak žít lépe a být vyrovnanější v každé životní fázi.

Náladové a protivné

Autorka: Julie Hollandová
Přeložila: Monika Kittová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5640-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Náladové a protivné vydalo nakladatelství Cosmopolis.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStres v práci a v životě

Fontana, David

Portál, 2016

zobrazit info o knizeAndělské rady pro šťastný život
Praktické využití šestého smyslu: duchovní rady pro vás a vaše blízké

Virtue, Doreen

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizePřestaňte se v práci stresovat
44 doporučení pro ty, kteří nechtějí práci obětovat své zdraví

Urban, Jan

Grada, 2016

zobrazit info o knizeNáladové a protivné

Hollandová, Julie

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář