Pohádkový dárek ke Dni dětí

bublinky
Dnes je Den dětí a my jsme do našich tipů vybrali čtveřici pohádkových příběhů plných lásky, přátelství, humoru i dobrodružství! Pokud tedy hledáte pro svého malého čtenáře vhodnou knihu, nechte se inspirovat našimi tipy!

Příběh o kůzlátkách, která neposlechla a i přes zákaz zlému vlku otevřela, zná asi každý. Ale co kdyby se v příběhu kůzlátka zachovala zodpovědněji a dveře neotevřela? Tuto otázku si položila Jaroslava Blažková a spolu s Márií Rázusovou-Martákovou propojila oba příběhy do jednoho a čtenářům tak obě autorky připravily netradiční zážitek!

Kůzlátka

Autorky: Jaroslava Blažková, Mária Rázusová-Martáková
Ilustrace: Vladimír Král

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 225×223 mm
ISBN: 978-80-262-1045-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Dvě pohádky o kůzlátkách spojené do jedné knihy: „Rozprávka o kozliatkach, ale poslušných“ a „Rozprávka o kozliatkach, ale neposlušných“.
Známou pohádku o neposlušných kůzlátkách převyprávěla Mária Rázusová-Martáková, Jaroslava Blažková vymyslela pohádku o poslušných kůzlátkách, která se hloupému vlkovi vysmějí, a za jejich poslušnost se jim dostane zasloužené odměny. Obě pohádky jsou filigránsky spojené do jednoho svazku, který lze číst z obou stran. Půvab knížky podtrhují osobité ilustrace vynikajícího slovenského ilustrátora Vladimíra Krále.

kuzlatkaobrazek

Knihu Kůzlátka vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

kuzlatka  kuzlatkaukazka

Ukázku naleznete také na stránkách nakladatelství!

————————————————

Jako další vám přinášíme audioverzi známého a mnoha čtenáři milovaného příběhu o kocourovi, který umírající racčí mámě slíbil, že její vejce nesní, ale že se o ně postará, a dokonce, že ptáče po vylíhnutí naučí létat. A jelikož chce kocour Zorbas svému slovu dostát, vrhne se naplno do plnění všeho, co slíbil!

O rackovi a kočce, která ho naučila létat

Autor: Luis Sepúlveda
Přeložila: Tereza Hofbauerová

Vazba: CD
ISBN: 8590236078529
Doporučená cena: 299 Kč

Audioverze světově proslulého příběhu o dobrodružství kočky a racka. V hlavních rolích účinkují Ivan Trojan, Klára Sedláčková Oltová, Jan Vondráček, Martin Myšička, Václav Kopta a Lukáš Hlavica.
Světově proslulý spisovatel Luis Sepúlveda kdysi slíbil svým dětem, že pro ně napíše příběh, který nejen podněcuje fantazii a důvtip, ale zároveň ukazuje, jak lépe poznat svět, mít ho rád, a tak o něj pečovat s větším porozuměním.
Tak se zrodilo toto vyprávění o dobrodružstvích racka a kočky, která ho naučila létat. Vyprávění, které znají čtenáři v mnoha zemích světa. Racek Kenga uvízl v černé mazlavé ropě, která unikla do moře při havárii lodě. Než naposledy vydechne, z posledních sil doletí do nejbližšího přístavu a přistane na balkoně, kde se právě sluní Zorbas, velký černý kocour. Před zraky užaslého Zorbase snese své poslední vejce.
Kocour stojí nyní před těžkým úkolem, jak se postarat o vylíhlé mládě a splnit tři neobvyklé sliby, které dal racčí mámě. Zorbas je ovšem kocour s nezlomným smyslem pro čest a jeho slib zavazuje všechny kočky z přístavu, tedy i jeho kamarády Secretária, Vševědu, Protivětra a Colonella, kteří mu s nelehkým úkolem pomohou. Mladého racka nesežerou, jak by udělala každá obyčejná kočka, ale stanou se jeho rodiči a ochránci. Jenže jak mohou čtyři kočky naučit malé ptáče létat?

Knihu O rackovi a kočce, která ho naučila létat vydalo nakladatelství Radioservis.

 

————————————————

Jiří Žáček patří již mnoho let k nejoblíbenějším autorům dětských příběhů. My vám tentokrát představíme jeho Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky, ve kterých se to hemží draky, ježibabami, hejkaly a dalšími bytostmi! Knihu navíc doprovází nádherné a snad každému čtenáři známé ilustrace nedávno zesnulého Adolfa Borna.

Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky

Autor: Jiří Žáček

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 215×280 mm
ISBN: 978-80-7529-139-4
Doporučená cena: 499 Kč

 

Hrůzostrašné pohádky o dracích, obrech, čertech, ježibabách, čarodějích, jezinkách a dalších strašidelných bytostech z domácích lidových pramenů i jiných evropských zdrojů vybral a barvitým jazykem převyprávěl Jiří Žáček. Tajemnou atmosféru svými ilustracemi vytvořil Adolf Born, a tak se děti, které se rády bojí doma pod peřinou, mají na co těšit. A proč právě hrůzostrašné pohádky? Protože je děti nejen milují (dospělí ostatně také, jen jim říkají jinak), ale zároveň v nich najdou mnoho příkladů, jak mohou překonat vlastní strach. Vědomí, že rodič nebo jiný dospělý vypravěč je nablízku, dětem pomáhá, ale zápas o statečné srdce si musí vybojovat samy.

Knihu Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky vydalo
nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

hruzostrasne  hruzostrasnepohadky

————————————————

Jako poslední vám přinášíme další příběh usměvavého vikinga Tappiho. Ten tentokrát slaví narozeniny a tak se Tappiho přátelé, v čele se sobíkem Chichotkem, rozhodnou upéct Tappimu dort…

Tappi a narozeninový dort

Autor: Marcin Mortka
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 202×245 mm
ISBN: 978-80-7491-594-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

Druhý díl z nové série Tappi a přátelé.
Vítejte v kouzelném světě usměvavého Tappiho a rošťáckého Chichotka! Víš, jaký je dnes den? Den jako stvořený pro oslavu Tappiho narozenin. A co by asi dobrosrdečnému vikingovi udělalo největší radost? Samozřejmě něco sladkého! Upečeme mu dort, řekli si Tappiho přátelé – sobík Chichotek, veverka Čiperka, medvěd Břicháč a bobr Rachotek. Ale pozor na mlsný jazyk trolla Mrzouta! Než Tappi oslaví narozeniny a Chichotek najde ztracený polštářek, přesvědčí se obyvatelé Šeptajícího lesa na vlastní kůži, že i ty nejtěžší překážky se dají s přáteli snadno překonat.

Hledáte čtení na dobrou noc pro své malé neposedy? Krátké příběhy ze série Tappi a přátelé doprovázené půvabnými barevnými ilustracemi jsou to pravé. Pro čtenáře od čtyř let.

Knihu Tappi a narozeninový dort vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

tappi

Na ukázku se můžete podívat také na stránkách nakladatelství!

Další příběhy o Tappim:

           tappiputovani

Přečtěte si také náš článek o Tappim!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTappi a narozeninový dort

Mortka, Marcin

Host, 2016

zobrazit info o knizeHrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky

Žáček, Jiří

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeKůzlátka

Blažková, Jaroslava - Rázusová-Martáková, Mária

Portál, 2016

zobrazit info o knizeO rackovi a kočce, která ho naučila létat

Sepúlveda, Luis

Radioservis, 2016

Napsat komentář