Zasoutěžte si o vyprávění lékaře z Afghánistánu

Mise-Afghanistan-perex
Afghánistán je již několik let sužován válečnými konflikty, kterými trpí mnoho civilistů. Právě těm se rozhodl pomáhat prostřednictvím organizace Lékaři bez hranic také Tomáš Šebek. A jeho svědectví z této země si můžete právě nyní poslechnout.

Neotřelý pohled na život v Afghánistánu

Mise Afghánistán – Český chirurg v zemi lovců draků – audiokniha obsahuje soubor záznamů lékaře Tomáše Šebka, který pobýval v Afghánistánu a pomáhal zachraňovat lidské životy během válečných konfliktů. Čte Lukáš Hlavica, Tomáš Šebek. Režie Miloš Vrána.

„Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se kdy probudí z kómatu. A po operaci ten malej syčák chodí!“ Tomáš Šebek byl v Afghánistánu dvakrát, v roce 2013 a 2015, pokaždé s Lékaři bez hranic. Mezi zákroky, při nichž operoval těžce zraněné z bojů i léčil docela „běžné“ úrazy, fotil a psal. Výsledkem je soubor záznamů, které zaujmou nejen autentickou a syrovou výpovědí, ale i neotřelým pohledem na život v pusté hornaté krajině. Šebkovo vyprávění je osobité a mnohdy humorné. Je to nepatetické svědectví lékaře a přítele Afghánců, jejichž zemi už několik desetiletí sužují teror a válečné konflikty.

 

Mise Afghánistán

Český chirurg v zemi lovců draků

Autor: Tomáš Šebek

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpreti: Tomáš Šebek, Lukáš Hlavica
Délka: 10 hodin 15 minut
Vydáno: 4/2016

Přečtěte si více o audioknize Mise Afghánistán, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audioteka-logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Tomáš Šebek se narodil v Praze a vystudoval všeobecné lékařství na Karlově univerzitě v Praze. Po studiích nastoupil do Nemocnice Hořovice, kde pár let působil jako lékař a také v pozici tiskového mluvčího. Je zakladatelem webů proLékaře.cz a uLékaře.cz. Po zapojení do organizace Lékaři bez hranic v roce 2010 odjel na svoji první misi na Haiti, kam se po dvou letech vrátil pomáhat znovu. Z této mise vydal svoji první knihu „Mise Haiti – 6 měsíců s Lékaři bez hranic“, díky které může haitský student medicíny studovat na univerzitě. V roce 2013 nastoupil do Nemocnice na Františku, kde dodnes pracuje na jednotce intenzivní péče. Svoji poslední misi podnikl do Afghánistánu a to na jaře 2015. Díky tomu vznikl nejdříve blog, který Tomáš psal jako deník, ten vyšel v knižní verzi v nakladatelství Paseka. V audioknize Mise Afghánistán si vyzkoušel i roli interpreta a načetl její část.
(Zdroj informací: Tisková zpráva společnosti Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Mise Afghánistán

Vydejte se společně s českým chirurgem do válkou sužovaného Afghánistánu, kde vládnou zcela odlišné podmínky, než na jaké jsme zvyklí. Původně o své práci a životě v afghánském městě Kundúz psal Tomáš Šebek blog, prostřednictvím kterého pět měsíců přibližoval své zážitky, pocity a postřehy rodině a přátelům. Brzy jeho zápisky vyšly také knižně pod názvem Mise Afghánistán a netrvalo dlouho a dočkaly se stejnojmenné audio podoby. A právě tu si můžete nyní poslechnout.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Mise Afghánistán vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Mise Afghánistán
probíhá od 4. do 17. května 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Mise Afghánistán

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMise Afghánistán
Audiokniha

Šebek, Tomáš

Audiotéka.cz, 2016

Napsat komentář