Fantasy pro mladé

fantasy
Dnešní tipy tvoří trojlístek knih, které čtenáře přenesou do fantasy světa, v němž se může stát prakticky cokoliv – potkat se můžete s obřím hmyzem, vesnicí, v níž lidé neslyší a pohádkovou říši, kde se schyluje k bitvě mezi dobrem a zlem!

Jako první vám představíme další dobrodružství knižního hrdiny Doktora Who, který se vydává napříč historií i galaxiemi, aby se vypořádával s tím nejhorším, co se do našeho světa chce dostat. Tentokrát to bude obří zmutovaný hmyz…

Doctor Who: Roj hrůzy

Autor: Mike Tucker
Přeložil: Tomáš Oakland

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-934-1
Doporučená cena: 278 Kč

Gabby Nicholsová právě ukládá svého syna do postele, když vtom zaslechne volání dcery. „Maminko, mám v pokoji tatíka dlouhonožku!“ A pak začnou výkřiky…
Alan Travers míří domů z hospody a něco mu hrábne do obličeje – pavučina. Ze stínů se vyvalí cosi obrovského a smrtícího…
Kevin Alperton je na cestě do školy, když vtom ho napadne komár. Veliký komár.
Věci naberou rychlého spádu. Doktora ale nezaujal ani mrtvý muž zamotaný v obří pavučině, ani zkomolené vzpomínky starého muže. Starosti mu dělají spíš roje zmutovaného hmyzu. Když je vesnice odříznuta od vnějšího světa a s hemžícím se hmyzem začíná jít vážně o krk, je Doktorovi jasné, že tu není v bezpečí nikdo. Ledaže by se mu podařilo rozluštit podivné znaky vyryté v prastarém kamenném kruhu a objasnit záhadu sahající až do druhé světové války.

Knihu Doctor Who: Roj hrůzy vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Kevin s vyděšeným výkřikem uskočil od okna a zvenčí se ozvalo ještě jedno poslední zoufalé zaskučení. Pak opět nastalo hrobové ticho. Kevin chvíli stál v temné ložnici. Nebyl si jistý čeho byl právě svědkem, a nemohl se rozhodnout, zda vykouknout z okna podruhé. (str. 16–17)

Delší ukázku si můžete přečíst na stránkách nakladatelství!

Další knihy o Doctoru Who:

obalka_Doctor Who_Zavoj smutku.indd  Doctor WhoDalecka generace  Doctor WhoSilueta  DoctorWho11doktoru11pribehu

Mike Tucker

Mike Tucker pracoval mezi lety 1985 a 1989 na vizuálních efektech seriálu Doctor Who a dohlížel i na pár epizod první a druhé z nových sérií pro BBC Wales. Je jedním z mála lidí, kteří se podíleli jak na „starém“, tak na „novém“ Doctoru Who. Mimoto i mnohokrát přispěl do Whoniversa jako autor nezfilmovaných příběhů a občas se zabývá sepisováním svých zážitků z natáčení.

Informace o autorovi pochází ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Richelle Mead, která si vytvořila pevnou fanouškovskou základnu první sérií Vampýrská akademie i další, volně navazující, sérií Pokrevní pouta, nyní přichází s příběhem, jenž dýchá netradiční atmosférou. Autorka tentokrát čtenáře zavádí do vesnice, kde vesničané už dávno záhadně přišli o sluch, tedy až na hlavní hrdinku Fej, která jednou uslyší podivné zvuky, za nimiž se vydá a jež ji vedou za dobrodružstvím, láskou a odhalením pravdy…

Neslyšno

Autorka: Richelle Mead
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7498-110-4
Doporučená cena: 289 Kč

 

Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá…
Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království. Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit… Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem. Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu – sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která jí navždy změní život.

Knihu Neslyšno vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Nasucho polykám, beru Čang Ting za loket, otáčím ji od pódia a vedu ji pryč od slepých žebráků. Sama sobě připomínám, že to jsou většinou staří horníci. Ona přeci není jako oni. Ani trochu není jako oni. Jdeme vedle sebe a já jí tisknu ruku. Uzdraví se, přesvědčuji sama se sebe. Nedovolím, aby se z ní stala jedna z nich. (str. 16)

Pročtěte si také delší ukázku na stránkách nakladatelství!

Pokud vás kniha zaujala, přečtěte si také ukázku z našich stránek!

Richelle Mead

Richelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Vystudovala umění a komparativní religionistiku, ale v současnosti je spisovatelkou na plný úvazek. Celosvětovou slávu si získala především Vampýrskou akademií, na kterou volně navazují Pokrevní pouta, obrovský ohlas získala i série Sukuba.

Informace o autorce pochází ze stránek nakladatelství Domino.

————————————————

Ve třetím dobrodružství Sofie a Agáty se vracíme do říše Školy dobra a zla, kde se rozhoří pravděpodobně největší bitva, ve které se obě kamarádky kdy ocitly a která rozhodne nejen o jejich osudu, ale také o osudu celé pohádkové říše!

Škola dobra a zla – Poslední navěky

Autor: Soman Chainani
Přeložila:  Magdaléna Stárková

Počet stran: 504
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7544-103-4
Doporučená cena: 349 Kč

Sofie a Agáta si myslely, že nastal konec jejich příběhu, když se jejich cesty rozešly. Agáta se po boji s Krutopřísnou schovává s Tedrosem v Gavaldonu a Sofie žije se Školníkem v jeho věži. Zdá se, že obě našly své „šťastně až navěky“, avšak Fabulář touží jejich příběh dále vyprávět a přepsat. Ale tentokrát nejde jen o jejich pohádku. Zlo ovládlo Nekonečný les a všichni zloduchové a čarodějnice z pohádek se vrátili, aby se pomstili a změnili své příběhy. Chtějí proměnit svět dobra a zla v temnou říši, které by vládla Sofie, a jen Agáta a Tedros jim a stojí v cestě. Jak dopadne poslední navěky v pohádkové říši? Ve velkolepém závěru trilogie Školy dobra a zla se staré stává opět novým a Sofie s Agátou musí čelit nejen přítomnosti, ale i své minulosti, aby našly ten pravý konec své pohádky.skoladobraazla

Knihu Škola dobra a zla – Poslední navěky vydalo nakladatelství CooBoo.

Ukázka z knihy

skoladobra

Můžete si stáhnout ukázkovou kapitolu ze stránek nakladatelství!

Předchozí díly série:

skoladobrazla   svetbezprincu

Soman Chainani

Soman Chainani věří pohádkám snad víc než Sofie, Agáta nebo ostatní děti z Gavaldonu. A možná právě proto si jednu vlastní vytvořil i na papíře. Jeho prvotina, Škola dobra a zla, ale není jen pohádkou pro malé děti, ale originálním, vtipným a hlavně okouzlujícím příběhem pro všechny, které vždy zajímalo, odkud se pohádkové postavy berou. Soman Chainani vystudoval anglickou a americkou literaturu na Harvardu, filmovou vědu na Kolumbijské univerzitě a je rovněž známý jako scenárista. Miluje tenis a tvrdí, že nikdy neprohrál, dokud nezačal psát Školu dobra a zla.

Informace o autorovi pochází ze stránek nakladatelství CooBoo.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoctor Who: Roj hrůzy

Tucker, Mike

Jota, 2016

zobrazit info o knizeNeslyšno

Mead, Richelle

Domino, 2016

zobrazit info o knizeŠkola dobra a zla – Poslední navěky

Chainani, Soman

CooBoo, 2016

Napsat komentář