Vyhrajte první díl ze série Souřadnice zločinu

Mrtva-selma-perex
Muzejní kurátorka a bývalý policista se pouští do pátrání po renomovaném profesorovi, který nedávno zmizel. Dostanou se při něm do míst, o kterých policie nemá ani zdání a kde se musí spolehnout sami na sebe. Podaří se jim pachatele odhalit?

Podivný případ zmizení

Dlouho očekávaná detektivka od legendy české fantastiky Jiřího W. Procházky a Kláry Smolíkové, oblíbené autorky populárně naučných knih pro děti. Autorská dvojice spojila své síly, takže čtenáře čeká napětí, akce, svérázný humor i promyšlený příběh s historickým pozadím.

Mrtvá šelma, první ze série detektivních případů Souřadnice zločinu, se odehrává v Táboře. Zmizení renomovaného profesora uvede do pohybu nejen policejní vyšetřování, ale také svede dohromady nesourodou dvojici, která se pouští do pátrání na vlastní pěst. Muzejní kurátorka Berenika Weissová a bývalý policista Robert Štolba se dostanou do míst, o kterých policie nemá ani zdání a kde oba dva musí spoléhat jen sami na sebe. Přepadení, vraždy a krádeže pokaždé nějak souvisejí s táborským muzeem a záhad přibývá. Kdo všechno z okruhu podezřelých patří k tajné sektě husitských bratří? Jakou roli hraje lidská zášť a chamtivost? Do poslední chvíle nebude mít jasno ani čtenář, jenž rozplétá děj vyprávěný ze dvou pohledů – ženským náhledem intelektuálky Weissové a mužskou optikou přímého a poněkud neomaleného Štolby.

 

Mrtvá šelma

Souřadnice zločinu I

Autoři: Klára Smolíková, Jiří Walker Procházka

Vydalo: nakladatelství Plus
Ilustrace: Milan Malík
Počet stran: 326
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-259-0382-7

Přečtěte si více o knize Mrtvá šelma, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Oči jí ocelově zšedly. Mohla by fungovat jako reklama na nebožku Poldi Kladno.
„Co si to dovolujete?“ přehodila výhybku moc rychle, ocelářka.
Něco jsem rozbil. Něco v ní?
„Jak to o profesorovi mluvíte? Jak dlouho jste ho vůbec znal? Jste tady sotva týden a už si myslíte, kdoví jací nejste kamarádi? A to pátrání po něm odvoláme jen proto, že jste mu objednal kulajdu?“
„Koprovku.“
„Mlčte!“
Mlčel jsem.
Weissová se obrátila a vrátila se za stůl. Sedla si a já taky.
Čekala. Ne na policajty. Na mě. Bylo mi to jasné.
„Poslyšte, madam… Dobře, já jsem z toho taky nervózní. Ale pořád nevidím, promiňte, při vší úctě k profesorovi, důvod panikařit. Je dobře, že jste zavolala policii, a je dobře, že o něj máte strach, ale jak jsem starého pána poznal, tak nepředpokládám, že…“
Aha, zase jsem to posral.
„Vy nemáte co předpokládat. Vy vůbec nevíte, o koho jde!“
Vždyť to říkám. (str. 16)

 

Vyhrajte knihu Mrtvá šelma

Na počátku případu je zmizení renomovaného profesora, ale čím více rozjíždí Berenika Weissová a Robert Štolba své pátrání, tím přibývá dalších přepadení, vražd a krádeží. Jak tyto události souvisí s muzeem a kteří podezřelí patří k tajné sektě husitských bratří? Na tyto a další otázky musí najít zdejší kurátorka muzea a bývalý policista odpovědi co nejdříve a vy je můžete právě nyní odhalovat s nimi.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Mrtvá šelma vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mrtvá šelma
probíhá od 16. do 29. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Mrtvá šelma

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrtvá šelma
Souřadnice zločinu I

Smolíková, Klára - Procházka, Jiří Walker

Plus, 2015

Napsat komentář