Malý princ vychází poprvé v česko-francouzském vydání

Maly princ
Malého prince francouzského spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho zná každý. Proč si ho nepřečíst v jedinečném bilingvním vydání od nakladatelství Argo?

Antoine de Saint-Exupéry se narodil 29. 6. 1900 v Maly_princLyonu v šlechtické rodině a studoval ve Švýcarsku a ve Francii. Vrchol jeho tvorby přišel ve 40. letech, kdy vznikly jeho nejznámější prózy, alegorická pohádka Malý princ (Le Petit Prince, 1943) a nedokončený filosofický román Citadela (Citadelle). Ten vyšel až v roce 1948, tedy poté, co Exupéry 31. 7. 1944 během jednoho ze svých letů zmizel.


Malý princ
byl přeložen do mnoha desítek jazyků a bývá považován za jednu z nejvlivnějších a nejčastěji prodávaných knih, které kdy byly napsány. Neobvyklá, prostým jazykem psaná pohádka pro děti, ale především dospělé, si získala srdce čtenářů po celém světě stejně jako její protagonista. Čistý, zvídavý a zdánlivě naivní chlapec, který dokáže mnohé poučit o tom, co je v životě opravdu důležité. Také moudré rady jeho přítelkyně lišky, jeho láska k marnivé květině a přesvědčení, že dospělí jsou opravdu velice zvláštní, okouzlily tisíce čtenářů.

Maly_princ_1„Namaluj mi beránka.“ Touto větou osloví malý kudrnatý chlapec s šálou zkroušeného pilota, který havaroval v saharské poušti. Odkud se hoch vzal? Přiletěl opravdu se spřežením husí z daleké planety? Nebo je Malý princ jen výplodem pilotovy fantazie?
Procítěný snový příběh, který podněcuje jak dětskou fantazii, tak filozofické sklony dospělých, lze číst jako pohádku, alegorii i symbolický existenciální román. Malý princ vychází jako vždy s autorovými ilustracemi, poprvé však v bilingvním česko-francouzském vydání.

 

Ukázka

Zůstal jsem na to zjevení hledět v němém úžasu. Nezapomínejte, že jsem se nacházel na tisíc mil daleko od jakéhokoli obydleného kraje. Jenže ten můj človíček mi nepřipadal ani ztracený, ani mrtvý únavou, ani mrtvý hladem, ani mrtvý žízní, ani mrtvý strachem. Vůbec nevypadal jako dítě zbloudilé uprostřed pouště tisíc mil daleko od jakéhokoli obydleného kraje. Když se mi konečně podařilo promluvit, řekl jsem mu:
„Ale… co tady děláš?“

Přečtěte si více o autorovi i světoznámé knize!

 

Malý princ / Le Petit Prince

Autor: Antoine de Saint-Exupéry

Vydalo: nakladatelství Argo
Překlad: Michala Marková
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-257-0800-2

 


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Naší hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážeme seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů.
Snažíme se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

argo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ / Le Petit Prince

Saint-Exupéry, Antoine de

Argo, 2015

Napsat komentář