Odhalte tajemství odposlechu americké armády

Utajny_odposlech
Po druhé světové válce se svět rozdělil na západ a východ. Mezi hlavní zbraně obou bloků patřil odposlech. Jak se utajovaný systém vyvíjel a díky čemu měli Američané zprvu výhodu? To vám prozradí kniha Utajený odposlech.

 

Publikace si klade za cíl přiblížit poutavými příběhy události kolem poválečného vývoje utajovaného odposlechového systému, který získal pro USA po určitou dobu po druhé válce výraznou strategickou výhodu ve vedení studené války na moři a pod vodou.

Tuto výhodu se podařilo utajit před světem až do roku 1991, kdy bylo tajemství, po jeho již dřívějším vyzrazení ve vojenských kruzích, odtajněno. Americkým rivalům studené války, tedy Sovětům, se dařilo od roku 1968 tajně získávat informace o amerických odposlechových systémech a o kódování zpráv. A tak hlavní protagonisté příběhu se mylně domnívali, že hrají v dějinném vývoji studené války hlavní roli.Utajený odposlech

Objev, kterým to vše začalo, je starý již více než padesát let. Dodnes se o něm úporně mlčí, proto nepotkáte člověka, který by o něm věděl. I přes zdejší vysvětlení a popsaná fakta budete váhat, jestli ta knížka není z kategorie scifi. Tento objev nebyl nikdy publikován. Tehdy proto, aby odposlouchávání nebylo vyzrazeno a dnes asi proto, že už je mezi úzkou skupinou zasvěcených dostatečně známý.

Dějová linka příběhu po většině odpovídá skutečným událostem, jen životní příběhy hrdinů si autor dovolil napsat tak, aby i pro aktéry příběhu byly dostatečně inspirativní. Nazvěme toto dílko „Beletrie plná faktů“. Co se zde jako fakta tváří, se o fakta skutečně opírá. Aby byla knížka také přitažlivá pro milovníky beletrie, tak autor nezapomněl na dramatické situace a romantické příběhy, které do života patří.

 

Z tajných služeb se odchází pouze do výslužby nebo na onen svět. I ve výslužbě jste stále ve stavu a vázán mlčenlivostí, než si pro vás zubatá přijde. Poslání Viktora zavedením hloubkových hydrofonů u zvláštní služby mohlo skončit. Účelů bylo dosaženo. Ani se nečekalo, že jeho přínos ve vývoji hydrofonu bude tak zásadní, ale byl, a tak Viktora armáda za ty roky záslužné činnosti na návrh „ředitele“ zvláštní služby povýšila do hodnosti kapitán.

 

Ukázku si můžete dočíst, anebo se o knize dozvědět další podrobnosti.

 

Utajený odposlech

Autor: Bohuslav Kočárek

Vydalo: nakladatelství CKpress
Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-87933-08-4

 


CKpressNakladatelství CKpress bylo založeno v roce 2013 po poznání, že úspěšně vydat titul je srovnatelně obtížné a zdlouhavé jako celý příběh napsat. Prošli jsme tou cestou a jsme schopni vydávat v E-podobě tituly své, ale i tituly autorů, kteří nás osloví. Na vydání v knižním provedení spolupracujeme s tiskárnou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUtajený odposlech

Kočárek, Bohuslav

CKpress, 2014

Napsat komentář