Brilantní a doslovná pitva manželství

perex_dokonala_chut
Seznamte se s Lizzií Prainovou, ženou v domácnosti, která nedávno překročila padesátku. Bydlí v domku u lesa se svým psem Ritou. Moc ráda vaří a lidem ze sousedství se vyhýbá. Pro obživu peče jiným dorty. A právě nyní se snaží sníst svého manžela, kterého zavraždila.

Levá paže a pravá paže půjdou do mikrovlnky, hezky jedna po druhé. Nejdřív je pořádně oholila na desce a ohnula na plechu v lokti, takže vypadaly jako bumerangy. Pak jednu zvedla a pokusila se ji nacpat do mikrovlnky složenou do trojúhelníka. Mezi zápěstím a pahýlem, co zbyl po rameni, toho vlastně moc nebylo. To půjde. Znovu paži vyndala, aby ji připravila.

Už zase měla na sobě zástěru a rádio hrálo. Namlela čerstvý černý pepř, osolila. Pokapala paže olivovým olejem a pod lokty položila pár stroužků česneku. Ještě najemno nakrájenou cibuli a šup tam s nimi. Na střední výkon. A honem do mrazáku pro zbývající stehno.

To nasekala na zahradě sekerou na kolečka a ta pak ještě napůl. Všechny je nacpe do mikrovlnky stejně jako paže. Mikrovlnku pak může vyhodit. Nebo ještě líp, polít benzínem a hodit na oheň.

Bum! To bude pecka!

Utřela celou kuchyň citrónovým leštidlem, až se všechno lesklo. Na desce leželo pod utěrkou nasekané stehno.

Vyndala paže z mikrovlnky a nakrájela je vroubkovaným nožem na kolečka jako bagetu. Chlupy se spekly a páchly. Lizzie už byla znovu plná odhodlání. Teď slupne dokonce i morek z kostí. Už žádné hloupé myšlenky na to, jak běží na policejní stanici, aby všechno někomu řekla, už žádné zoufalé snahy získat přátele.

Byla dokonale zpátky v akci. A uvědomovala si, že čelí budoucnosti bez mrknutí oka. Ten plakát z auta strhla.

Sedla si ke stolu a jedla. Odkrajovala maso od pažní kosti steakovým nožem a pak malou lžičkou vyjídala morek, který byl trochu seschlý a chutnal legračně.

Žvýkala snad hodinu a půl, usilovně žvýkala a polykala. Pak si šla nahoru do ložnice lehnout.


Ukázka je z knihy Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela, kterou vydalo nakladatelství Domino.

 

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokonalá chuť
aneb Jak sníst svého manžela

Young, Natalie

Domino, 2014

Napsat komentář