Knížky pro děti od nuly do šesti

CteniDiteti
Dnešní knižní tipy přinesou radost do rodin, kde jsou malé děti. Pohádky vhodné k předčítání, poznávání zvířátek, ale i příprava na školu spolu s oblíbeným obrázkovým čtením – to vše najdete v naší dnešní nabídce.

I ty úplně maličké děti se mohou seznamovat se světem kolem sebe prostřednictvím pevných knih, tzv. leporel. To, které vám dnes představíme, se jmenuje Poznáváme zvířátka s podtitulem Štěňátko a jeho kamarádi. V překladu Kateřiny Vranové je vydalo nakladatelství Fragment.

Rozvíjejte u vašeho dítěte fantazii a schopnost rozeznávání. S otočným kolečkem snadno udržíte jeho pozornost a procvičíte i jeho motoriku.

Přečtěte si více o leporelu Poznáváme zvířátka – Štěňátko a jeho kamarádi

 ——————————————

Pokud dítě udrží pozornost, můžeme začít ve dvou třech letech i s předčítáním pohádek. Oblíbenou edici Pohádkové čtení najdeme v nakladatelství Grada. Můžete si vybrat třeba Mokré pohádky Zuzany Pospíšilové, které ilustrovala Jana Valentovičová.

Dvacet „mokrých“ pohádek vypráví příběhy z vody: z rybníka, tůňky, potoka, moře, deště, o kroupách, mlze nebo kapce potu a s každou podobou vody připlouvá do této knížky jiný pohádkový příběh a jiná vodní bytost.

Přečtěte si více o knize Mokré pohádky i na našich stránkách

 ——————————————

Děti si také rády zpívají. Co jim nabídnou Veselé písničky o zvířátkách z nakladatelství Fragment? A aby se jim lépe učily, je ke knize připojeno i CD s hudbou. Složil a napsal Jan Zíma a ilustrace připojila Milada Kudrnová-Papežová.

Zazpívejte si pro dobrou náladu. 22 českých písniček o zvířátkách s textem, notovým záznamem a zvukovou nahrávkou. Ideální na doma, do školky nebo do školy.

Přečtěte si více o knize Veselé písničky o zvířátkách a podívejte se i na ukázku z ní

 ——————————————

Kniha, do které lze malovat? Ano, i takovou možnost, kdy malování do knihy není zakázané, ba naopak, přináší nakladatelství Fragment. Malované čtení autora Jiřího Havla s ilustracemi Antonína Šplíchala obsahuje rovnou 36 jednoduchých omalovánek! Jen se do nich pustit!

Veselá vyprávění pro začínající čtenáře! Celkem 9 příběhů pro děti, v nichž jsou některá slova nahrazena obrázky. Za každým vyprávěním jsou navíc omalovánky s obrázky z textu. Čtení může být zábava a legrace.

Přečtěte si více o knize Malované čtení + 36 omalovánek a podívejte se i na ukázku z ní

——————————————

A teď tu máme něco pro malé automobilové fandy! Pohádky přímo z parkoviště napsala Zuzana Pospíšilová a ilustracemi vyzdobil Michal Sušina. Pohádky z parkoviště pro malé posluchače vydalo v edici Pohádkové čtení nakladatelství Grada.

Jako lidé odpradávna při setkání mluví, klábosí a tlachají, také auta na parkovišti toho napovídají… hotové pohádky. Zrovna jako v této knížce, ve které vás staroušek automobil provede světem, který voní benzinem a naftou.

Přečtěte si více o knize Pohádky z parkoviště a ukázku z knihy najdete na našem webu

Více informací o knize se dozvíte v článku Na parkovišti to žije!

——————————————

Máte doma budoucího prvňáčka? Víte, co vaše dítě potřebuje umět a znát? Pomozte mu s přípravou zábavnou formou. Jak na to vám ukáže kniha úkolů s názvem Příprava na zápis do školy – Bude ze mě prvňáček! autora Miroslava Růžka s ilustracemi Antonína Šplíchala z nakladatelství Fragment.

Zábavné úkoly jsou sestaveny na základě aktuálních požadavků u zápisu a v prvním ročníku základní školy. Procvičí dovednosti a schopnosti, které budoucí prvňáček bude potřebovat. Usnadněte vašemu dítěti vstup do první třídy a ukažte mu, že se rozhodně není čeho bát a učení je zábava.

Přečtěte si více o knize Příprava na zápis do školy – Bude ze mě prvňáček!

——————————————

Která kniha z naší nabídky to právě u vás a vašich dětí vyhrála? Podělte se s námi v komentářích!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoznáváme zvířátka – Štěňátko a kamarádi

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMokré pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2013

zobrazit info o knize Veselé písničky o zvířátkách + CD

Zíma, Jan

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMalované čtení + 36 omalovánek (modrá)

Havel, Jiří

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePohádky z parkoviště

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2013

zobrazit info o knizePříprava na zápis do školy – bude ze mě prvňáček!

Fragment, 2013

Napsat komentář