Děsivá Pohádka

pohadka-audio
Posloucháte audioknihy? A máte rádi spisovatele Stephena Kinga? Pak si nenechte ujít jeho Pohádku. Společně s hlavním hrdinkou Charliem Readem odhalíte tajemství, které skrývá jedna zamčená kůlna… A kdo ví, třeba objevíte i jiný svět!

Král hororu přečetl spoustu děsivých pohádek – a nakonec napsal svou vlastní…
Sedmnáctiletý Charlie Reade sice vypadá jako bezstarostný lamač dívčích srdcí s permanentkou do posilovny, jenže život se s ním zrovna nemazlil. V dětství už oplakal milovanou mámu a potom byl nucen pečovat o tátu, kterého posedl démon alkoholu. Přesto si hoch dokázal uchovat v srdci dobrotu, a tak jednoho dne nabídl pomoc cizímu člověku, jehož zanedbaný dům strašil ve snech snad všechny děti z okolí. S panem Bowditchem – majitelem úžasné psí dámy pojmenované Radar – Charlieho záhy spojí nečekané přátelství a později i jedno velké, pečlivě střežené tajemství. V kůlně vyhlášeného mizantropa se totiž nachází vchod do jiného světa! Obyvatelé říše zvané Empis však už dlouho trpí pod hrůzovládou Vraha křídel a jeho nočních vojáků. Dokáže odvážný, ale nezkušený mladík zachránit oba světy před rozpínající se temnotou? A zůstane sám ušetřen jejího zhoubného vlivu?
Aby mohl odvyprávět příběh o lidské odvaze a psí věrnosti, vytvořil Stephen King zbrusu nový fantastický svět.

Pohádka (Audiokniha)

Autor: Stephen King
Interpret: Matouš Ruml
Přeložila: Adéla Bartlová

Délka: 24 hodin 54 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169485829
Doporučená cena: 549 Kč

Audioknihu Pohádka vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Stephen King, jeden z nejčtenějších amerických spisovatelů současnosti, je považován za „krále hororu“. Roku 1970 absolvoval na univerzitě v Oronu ve státě Maine obor angličtina a tvůrčí psaní, avšak už za studií se začal prosazovat jako povídkář. Když po absolutoriu nesehnal učitelské místo, pracoval v prádelně a přilepšoval si psaním pro pánské časopisy. Když Kingovi roku 1974 vyšla románová prvotina Carrie (č. 1992), rázem se stala bestsellerem a otevřela mu přístup do světa filmu (1976). Mnohé z pěti desítek románů plodného tvůrce se dočkaly filmové adaptace – památně právě Osvícení z roku 1977 (č. 1993), na něž spisovatel v roce 2013 navázal prózou Doktor Spánek, dále mj. TOMiseryVykoupení z věznice ShawshankZelená míle nebo Řbitov zvířátek. Autor se nevyhýbá ani oblasti krimi: mimořádného ohlasu dosáhla cenou Edgar ověnčená trilogie o detektivovi ve výslužbě Billu Hodgesovi (Pan MercedesPrávo nálezceKonec hlídky, 2014–2016), podle níž vznikl seriál Mr. Mercedess Brendanem Gleesonem a Harrym Treadawayem v hlavních rolích. Dále napsal např. Všechno je definitivní, Pavučina snůZ Buicku 8 a další. Více informací najdete také v našem medailonu autora.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

 O interpretovi

Absolvent Pražské konzervatoře Matouš Ruml sbíral první umělecké zkušenosti už jako dětský herec (Život na zámku). Pět sezon strávil v mladoboleslavském Městském divadle, dnes je členem divadelního spolku Kašpar a spolupracuje s řadou dalších pražských scén – září např. jako Raymond v inscenaci Rain Man uváděné Divadlem Na Fidlovačce. Televizní diváci si ho už před lety zamilovali jako Lexu v sitcomu Comeback (2008–2011) a podobně potrhlým naturelem oplýval i jeho alchymista Balone v Mazalech (2014–2017). Oblíbený představitel nehrdinských pohádkových princů dostal příležitost ztvárnit i vážnější role v TV seriálech Pan profesor, Hořký svět, Devadesátky či Agrometal. Laureát Ceny Zuzany Navarové a Thálie pro mladého činoherce za rok 2012 uplatnil široký herecký rejstřík rovněž ve filmu (Pláč svatého Šebestiána, Ubal a zmiz, Jedině Tereza, Srdce na dlani). Roku 2019 vybojoval druhé místo v soutěži StarDance a úspěchy sklízí též v dabingu.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádka (Audiokniha)

King, Stephen

OneHotBook, 2023

Napsat komentář