Tajemství starého indiánského pohřebiště v Maine

rbitov-zviratek-audiokniha-perex
Zdánlivě klidné venkovské prostředí amerického státu Maine tvoří kulisu hororového příběhu, v němž není nouze o hrůzu nahánějící pověsti, varovná znamení a nečekané zvraty.

Rodina Creedových se přestěhuje z Chicaga a usadí se v půvabném venkovském domě ve státě Maine. Otec je lékař, má zajímavou práci, krásnou manželku a dvě roztomilé děti. Zdálo by se, že jejich rodinné štěstí nemůže nic překazit. Nedaleko od domu je však podivný hřbitov, kam místní obyvatelé pochovávají své zvířecí miláčky. Panuje tu zvláštní ponurá atmosféra temného tajemství, již nelze přesně definovat. To ale není nic proti indiánskému pohřebišti o pár kilometrů dál… Poté, co Creedovým zemře kocour a oni se rozhodnou ho tady pohřbít, se začnou dít šílené, nepředstavitelné věci, které jsou horší než sama smrt…

Ukázka z knihy

Zaparkoval před stodolou a vypnul motor dodávky.
Nastalo ticho. Proti Chicagu, proti lomozu State Street a randálu ve čtvrti Loop se zdálo nezměrné. Do pozdního odpoledne se ozval ptačí trylek.
„Doma,“ řekla Rachel tiše, oči stále upřené na dům.
„Doma,“ opakoval spokojeně Gage na jejím klíně.
Louis a Rachel se na sebe podívali. Eileen ve zpětném zrcátku vykulila oči.
„Slyšels –“
„To on –“
„Bylo to –“
Promluvili všichni najednou a společně se pak zasmáli. Gage si jich nevšímal; dál si cucal palec. Už skoro měsíc uměl říkat „máma“ a jednou nebo dvakrát mu uniklo něco jako „táta“, ale to se mohlo Louisovi v jeho otcovské pýše jen zdát.
Tentokrát však, ať už náhodou nebo nápodobou, vyslovil Gage opravdové slovo. Doma.
Louis zdvihl Gaga z manželčina klína a objal ho.
Tak přijeli do Ludlow.

Přečtěte si celou ukázku zde.

Řbitov zviřátek

Autor: Stephen King
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-759-3089-7
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Řbitov zviřátek vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Stephen King

Stephen-King-160x240

Stephen Edwin King (*1947) začal s psaním velmi brzy, již v roce 1960 ve věku třinácti let poslal první povídku do vědeckofantastického časopisu Spacemen. U psaní zůstal i nadále během studia na Mainské univerzitě v Oronu, kde vystudoval pedagogiku. V té době mu již povídky začaly vycházet v pravidelnějším intervalu, přesto ještě stále nebyl spisovatelem na plný úvazek, místo toho vystřídal několik zaměstnání a nakonec se uchýlil k práci učitele angličtiny. Úspěch jeho prvního hororového románu Carrie v roce 1973 mu dovolil věnovat se spisovatelské činnosti naplno – od té doby vydal přes 40 dalších románů a stal se celosvětově uznávaným spisovatelem, známým pro svá dechberoucí díla – například romány To, Revival, Pan Mercedes, Právo nálezce a Konec hlídky, či sbírky povídek Všechno je definitivní, Bazar zlých snů a Noční směna.

Pro více informací o autorovi se podívejte do našeho medailonu.

Zdroj informací: nakladatelství Beta


Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘbitov zviřátek

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

Napsat komentář