Pátrání po nadějné atletce

svatba duchu uvodni
Milujete napínavé thrillery? A ještě lépe, když si je můžete vychutnat v audiopodobě? Pak vás jistě potěší novinka z OneHotBook. Detektiv Li musí přijít na kloub jednomu nečekanému, záhadnému zmizení. Jeho pátrání ožívá díky hlasům Jany Plodkové a Martina Myšičky.

Na Margaret se ve školce obrátí s žádostí o pomoc uklízečka – její jediná dcera zmizela. Ženina úpěnlivá prosba ji přiměje požádat Li Jena o prověření tohoto případu nahlášeného zmizení. Věhlasný velitel z prvního oddělení se tak na přání své milované pouští do vyšetřování týkajícího se pohřešované dívky, která už téměř týden nespala na své maličké posteli v jednopokojovém bytě paneláku, postaveném v sovětském stylu ve zchátralé části Chaj-tienu…
Kam se Mej-lin – atletka, ba dokonce juniorská šampionka – po noční hádce se svým přítelem poděla?

Svatba duchů (audiokniha)

Autor: Peter May

Přeložila: Linda Kaprová
Interpreti: Jana Plodková, Martin Myšička

Délka: 1 hodina 22 minut
Doporučená cena: 189 Kč

Audioknihu Svatba duchů vydalo nakladatelství OneHotBook.

Můžete si poslechnout ukázku.

O autorovi

Peter May (*1951) je skotský romanopisec a detektivkář, pochází z Glasgow, ale nyní žije a tvoří v jižní Francii. Původně se živil novinařinou (pro The Scotsman a The Glasgow Evening Times), ale poté, co oslnil jako televizní scenárista, se rozhodl vstoupit na čistě spisovatelskou dráhu. Celosvětové renomé si vydobyl šestidílnou sérií čínských thrillerů s detektivem Li Jenem a patoložkou Margaret: Pán ohněČtvrtá oběť, Sál smrti, Hadohlavec, Běžkyně a Pekingský rozparovač (do 2. února můžete audioknihu Pekingský rozparovač u nás vyhrát v soutěži!). Mezi jeho další populární řady patří volná trilogie ze skotského souostroví Vnější Hebridy, zahrnující tituly SkálaMuž z ostrova LewisŠachové figurky a Akta Enzo: Výjimeční lidé, KritikČerné světlo, Entomologův odkaz, Zpětný ráz, Nezvratné alibi a Noční brána. Oblibu si získal i samostatnými romány Ostrov EntryUmrlčí cestaÚtěk, Ochráním tě či Karanténa. V roce 2022 vyšla také jeho kniha Muž bez tváře. V češtině autorova díla vydává nakladatelství Host a OneHotBook jim dává podobu audioknih.

Zdroj informací: OneHotBook

Interpreti

Jana Plodková (* 1981) je absolventka JAMU původem z Jičína začínala hereckou kariéru ještě jako studentka v brněnském divadle Polárka, odkud přešla do nedalekého HaDivadla. Severské rysy i znalost němčiny ji dovolovaly obsazovat do dramat o moderním Německu, např. do role Evy Braunové v Goldflamově travestii Doma u Hitlerů. Od roku 2014 je členkou souboru pražského Divadla Na zábradlí. Za ztvárnění perzekvované divy Hany Vrbatové ve filmu Protektor (2009) získala sošku Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. Objevila se rovněž ve snímcích Ocas ještěrky, Čtyři slunce, Polski film, Ztraceni v Mnichově, Skleněný pokoj, Teroristka, Bábovky nebo Gump – pes, který naučil lidi žít. Diváci ji dále znají z TV seriálů Já, Mattoni, Neviditelní, Kosmo, Černé vdovy, Osada aj.

Zdroj informací: OneHotBook

Martin Myšička (* 1970) vystudoval souběžně herectví na pražské DAMU a MFF UK v oboru subnukleární fyziky. Ještě za studií hostoval v ND, v Divadle Na zábradlí či ve Studiu Ypsilon a rok před absolutoriem získal Cenu Alfréda Radoka jako talent roku 1994 (za roli knížete Myškina v Dostojevského dramatu Idiot). Od roku 1997 je ve stálém angažmá v Dejvickém divadle, kde od roku 2017 působí i jako umělecký šéf. Filmoví diváci ho znají mj. ze snímků Šeptej, Jedna ruka netleská, Karamazovi, Protektor, Občanský průkaz, Díra u Hanušovic, Ztraceni v Mnichově nebo Případ mrtvého nebožtíka, objevil se také v televizních seriálech Černí baroni, Čtvrtá hvězda, Vraždy v kruhu, Pět mrtvých psů, Kosmo, Dabing Street, Zkáza Dejvického divadla, Bez vědomí, Láska v čase korony, Božena či Boží mlýny.

Zdroj informací: OneHotBook


OneHotBookNakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvatba duchů (audiokniha)

May, Peter

OneHotBook, 2022

Napsat komentář