Špička kriminálního žánru

Muz bez tvare audiokniha
Britský novinář se během své návštěvy v Bruselu zaplete do vyšetřování vraždy britského ministra zahraničí. Jediným svědkem zločinu se stala autistická dcera ministra, která tajemného muže bez tváře nakreslila. Podaří se odhalit vraha? Detektivní příběh namluvil Vasil Fridrich.

Dobrý novinář riskuje krk i pro pravdu, o kterou nikdo nestojí…
Velkou Británii čekají volby, ale ostřílený britský novinář Neil Bannerman má jiné starosti. Během jeho pracovního pobytu v Bruselu totiž došlo k tragédii, při níž zemřeli britský ministr zahraničí a místní žurnalista, který u sebe Bannermana ubytoval. Tomu, že se tihle dva navzájem zastřelili, jak to alespoň na první pohled vypadalo, však nevěří Bannerman ani belgická policie. A potvrzuje to i obrázek autistické dcery mrtvého novináře, jež se náhodou stala svědkyní celého incidentu. Kdo je tajemný muž bez tváře, kterého v onen osudný den zahlédla a posléze nakreslila? Proč museli její otec a britský ministr zemřít? V hlavním městě Evropské unie, plném vyhořelých pisálků a zkorumpovaných politiků, se rozbíhá vyšetřování vraždy, kterou by mnozí raději zametli pod koberec…
Nové, lehce přepracované vydání Muže bez tváře je důkazem toho, že Peter May už před čtyřiceti lety zamířil k autorské špičce kriminálního žánru.

Muž bez tváře (audiokniha)

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík
Interpret: Vasil Fridrich

Délka: 10h 31m
Vazba: CD
ISBN: 8594169484310
Doporučená cena: 389 Kč

Audioknihu Muž bez tváře vydalo nakladatelství OneHotBook. Nezapomeňte si poslechnout ukázku.

O autorovi

Peter May (*1951) je skotský romanopisec a detektivkář. Pochází z Glasgow, ale nyní žije a tvoří v jižní Francii. Původně se živil novinařinou (pro The Scotsman a The Glasgow Evening Times), ale poté, co oslnil jako televizní scenárista, se rozhodl vstoupit na čistě spisovatelskou dráhu. Celosvětové renomé si vydobyl šestidílnou sérií čínských thrillerů s detektivem Li Jenem a patoložkou Margaret. Série zahrnuje tituly Pán ohněČtvrtá oběťSál smrti, HadohlavecBěžkyně a závěrečný díl Pekingský rozparovač, kterého se čeští čtenáři dočkali roku 2019.
Mezi jeho další populární řady patří volná trilogie ze skotského souostroví Vnější Hebridy, zahrnující tituly SkálaMuž z ostrova Lewis Šachové figurky  a také série Akta Enzo (první díl vyšel pod názvem Výjimeční lidé, následovalo pokračování Kritik).
Oblibu si získal i samostatnými romány Ostrov EntryUmrlčí cestaÚtěkOchráním tě či Karanténa.

Zdroj informací: OneHotBook

O interpretovi

Vasil Fridrich absolvoval DAMU, během studia také účinkoval v divadelním spolku Kašpar a v divadle J. K. Tyla v Plzni. V roce 1995 se stal členem CD 94 v Divadle v Celetné. Po skončení studií získal angažmá ve Švandově divadle, v letech 2002–2005 působil ve Středočeském divadle Kladno. V současné době působí v Městských divadlech pražských. Zahrál si například ve dvoudílném televizním filmu Metanol (2018) nebo ve snímcích Hodinový manžel (2014), Kobry a užovky (2015), Teorie tygra (2016) či v seriálu Svět pod hlavou (2017).

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuž bez tváře (audiokniha)

May, Peter

OneHotBook, 2021

Napsat komentář