Romance pro dlouhé večery

Letni_romance
Dlouhé večery a také blížící se volné dny jsou ideální příležitostí k tomu, abychom si vybrali pěknou knížku a užili si klidné chvilky. A snad žádný jiný žánr se nehodí k tomuto období tak jako romantické příběhy. V dnešních tipech vám jich představíme rovnou pět, stačí si jen vybrat.

S první knihou začneme hezky stylově vánočně. Hlavní hrdinka knihy Na Vánoce o den více slaví svátky téměř neustále – ocitla se totiž v časové smyčce a neustále se tak vrací do předvánočních dní. Tato zapeklitá situace má ale přece jen nějaké plusy – nabízí se jí třeba více šancí získat kluka, který se jí líbí…

Na Vánoce o den více

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-853-1
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Na Vánoce o den více vydalo nakladatelství Jota.

Maelyn se zasekne v časové smyčce, a tak se neustále vrací do 21. prosince, kdy se svými rodiči a bratrem dojíždí na chatu, kde ještě s další rodinou a rodinnými přáteli slaví každým rokem Vánoce. Maelyn je zamilovaná do Andrewa, ale zdá se, že on ji stále vnímá jen jako kamarádku z dětství. Když zjistí, že se neustále vrací v čase, pojme to jako možnost, jak si získat Andrewovo srdce – co nezabralo minule, tomu se tentokrát vyhne a zkusí to jinak. Podaří se Maelyn navázat s Andrewem hlubší vztah? A vymaní se někdy z časové smyčky?

Ukázka z knihy

Můžete klidně říkat, že jsem běhna. Že jsem impulzivní, a že když piju, neznám míru. Nikdo to zatím nikdy neudělal, ale dnes ráno bych si to rozhodně zasloužila. Včerejší noc byla katastrofa.
Co nejtišeji vyklouznu ze spodní palandy a po špičkách zamířím po ledově studené podlaze ke schodům. Srdce mi buší tak divoce, že přemýšlím, jestli ho někdo nemůže slyšet. To poslední, co bych právě teď chtěla, je vzbudit Thea. Dokud se mi trochu nezahřeje mozek a nesrovnám si myšlenky, moc nerada bych se mu dívala do očí.

Prolistujte si celou ukázku z knihy.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Jak se může život změnit okamžikem svatby? To pozná hlavní hrdinka knihy Recept na dokonalou manželku od Karmy Brownové. Z úspěšné ženy se stane hospodyně, která se má starat hlavně o domácnost. Jde ale tyto dvě role vyvážit tak, aby byli všichni spokojení? Odpověď se může skrývat v balíčku starých neodeslaných dopisů…

Recept na dokonalou manželku

Autorka: Karma Brownová
Přeložila: Ivana Dresia

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7593-249-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Recept na dokonalou manželku vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Umění je náročná milenka, a není na světě těžšího umění než být manželkou. Alice Haleová se nedávno vdala. Opustila slibnou kariéru a přestěhovala se z Manhattanu na ospalé předměstí New Yorku, kde s manželem Natem koupili dům. Ale zatímco Nate je spokojený, protože pro něj byla koupě domu logickým životním krokem: svatba, dům, rodina, Alici přináší nová životní etapa zklamání. Cítí se osamělá a nudí se. Dokud ve sklepě neobjeví zaprášenou kopii Kuchařky pro moderní hospodyňku, která v 50. letech patřila bývalé majitelce domu. Na stránkách staré kuchařky totiž Alice objevuje kromě receptů také svědectví o životě Nellie Murdochové. Obraz vzorné ženy, která dělí svůj čas mezi péči o domácnost, zahradu a manžela, se na první pohled jeví jako vystřižený ze stránek dobových časopisů. Když se ale Alici dostane do rukou i balíček neodeslaných dopisů, které Nellie adresovala své matce, ukáže se, že se její svět netočil jen kolem domácnosti, a že může Alici naučit víc než jak upéct výtečné sušenky.

O autorce

Karma Brownová je oceňovaná novinářka a autorka bestsellerů Come Away With Me a The Choices We Make. Kromě toho se její texty objevily také v publikacích jako Redbook, SELF a Chatelaine. Karma žije kousek za Torontem se svým manželem, dcerou a jejich labradoodlem Fredem.

Zdroj informací: goodreads.com

————————————————

S další knihou otevřeme vskutku nebeské téma, hlavní hrdinkou je totiž anděl strážný. A jak se dočteme, i andělé mívají kopu starostí, hlavně se svými chráněnci, které mají opatrovat po celé dny. A co teprve, když se jednoho dne setkají tváří tvář a začne mezi nimi vznikat úplně jiný vztah…

Zatracená svatozář

Autorka: Alessandra Torre
Přeložila: Hana Láryšová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 156×210 mm
ISBN: 978-80-7588-307-0
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Zatracená svatozář vydalo nakladatelství Mystery Press.

Není snadné zachránit život někomu, kdo před vámi neustále utíká…
Možná se ptáte, proč mávám ve vzduchu nafukovacím penisem a vřískám z plných plic. Jenže než bych vám to vysvětlila, srazil by Declana Mosse náklaďák. Asi to vezmu raději od začátku. Vypadá to, že vždy když Declanovi hrozí nebezpečí, šíleně mě rozbolí hlava a nepřestane, dokud ho neochráním. A tak jsem mu na stopě, ať jde do práce, nebo míří do kavárny. Jsem jeho anděl strážný. Nebo ne? Declan mě totiž vidí jako ztřeštěnou stalkerku a uvažuje o zákazu přiblížení. Potom se ale setkáme tváří v tvář. A zničehonic se na obzoru rýsuje úplně jiná hrozba: že přijdu o své srdce.

Ukázka z knihy

V kabelce jsem měla obří penis. Podařilo se mi z něho vymačkat trochu vzduchu a různě tu nafukovací věc zprohýbat, a stejně byl pořád vidět. Vláčela jsem ho s sebou už tři dny. Včera jsem potřebovala ze dna kabelky vyštrachat fialovou zákaznickou kartičku ze smoothie baru a abych se k ní dostala, musela jsem ten penis vytáhnout a položit na pult. Chlápek za mnou se uchechtl a prodavačka se zatvářila zděšeně, ale to bylo spíš kvůli dvěma dětem, které se tam znenadání vynořily společně s vyčerpanou maminou v závěsu.

Na webu nakladatelství si můžete přečíst celou ukázku z knihy. A přečtěte si naši ukázku z knihy.

O autorce

Alessandra Torre je americká spisovatelka, jejíž romány se pravidelně umisťují na horních příčkách žebříčku bestsellerů erotické beletrie. Její prvotina, Nevinnost se zavázanýma očima, která se rozrostla do podoby trilogie, se stala okamžitě čtenářským hitem. V roce 2014 publikovala svůj první erotický thriller Dívka z 6E, který si vysloužil chválu čtenářů i kritiky, jež autorku označuje za „novou E. L. James“. Její romány přitom vzbuzují mnohem větší pozdvižení než svého času Padesát odstínů šedi. Často se střetává s cenzurou internetových prodejců, kteří odmítají její díla nabízet proto, že jsou příliš lechtivá a sexuální či proto, že mají až příliš odvážné obálky. Alessandra na tyto námitky vždy odpovídá, že obálku vyměnit lze, příběh nikoli. Alessandra Torre bydlí na Floridě s manželem a synem, a když zrovna nepíše, ráda sleduje americký fotbal a filmy, jezdí na koni nebo si čte. Mezi její další romány patří např. Černé lži Hříchy Hollywoodu či Smlouva na lásku.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Osud nám občas dokáže život převrátit vzhůru nohama. Přesně tak, jak se to stalo hlavní hrdince knihy Pět vůní našeho příběhu od Laure Margerandové. Ale stejně jako nám dokáže malý okamžik vzít vše, co jsme milovali, může se všechno zase obrátit k lepšímu, stačí jenom jít štěstí naproti.

Pět vůní našeho příběhu

Vzpomínky ukryté v parfému a jejich zázračná moc
Autorka: Laure Margerand
Přeložila: Hana Davidová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 132×204 mm
ISBN: 978-80-7625-194-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Pět vůní našeho příběhu vydalo nakladatelství Metafora.

Charlotta je hvězdou svého oboru – jako nadaná literární koučka spolupracovala s řadou úspěšných spisovatelů a vydala i několik vlastních knížek. Až do jednoho osudného rána vedla se svým milovaným mužem a malým synkem Nathanem šťastný život. Jenže po nečekaném nočním úmrtí osmiměsíčního Nathana je všechno jinak. Aniž by to vnější okolí vědělo, Charlottě se zhroutil celý svět. Navíc trpí anosmií, ztrátou čichu. Po čase vzalo zasvé i její manželství. Jediná Axelle, její nejlepší kamarádka, jí zůstala trpělivě po boku.

Když Charlottu osloví slavný spisovatel Pierre-Emmanuel, odmítá s tímto sebestředným mužem, který se opájí vlastním věhlasem, cokoli mít. Axelle to ale vidí jako příležitost, díky níž by se její kamarádka mohla znovu pustit do práce a vrátit do života. A tak odpoví za Charlottu a domluví jim schůzku. Věhlasný spisovatel od Charlotty potřebuje pomoct s novým projektem: románem, kterým chce získat zpět svou milovanou ženu.

Ukázka z knihy

Charlotta se zhluboka nadechne. Čeká na odpověď. Snaží se vyhnout příliš pronikavému pohledu své terapeutky.
„Už se nemusíte po ničem pídit, paní Villardová, příčinu přece znáte. Přestaňte běhat po doktorech, podstupovat vyšetření nebo se mračit. Už to trvá moc dlouho. Dobře víte, z čeho ten problém pramení… Proč se radši nepokusit s tím žít?“
„Chtěla jste snad říct bez toho žít, ne?“

Přečtěte si i zbytek ukázky.

————————————————

A naše tipy zakončíme opravdovou klasikou. Jane Austenová patří mezi nejznámější anglické spisovatelky a její romány jsou dodnes velice čtené. V nakladatelství Slovart nyní vychází její titul Anna Elliotová – příběh dávné lásky, která musela překonat nejen čas, ale i společenské předsudky.

Anna Elliotová

Autorka: Jane Austenová
Přeložila: Kateřina Hilská

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0196-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Anna Elliotová vydalo nakladatelství Slovart.

Anna Elliotová, prostřední dcera pošetilého sira Waltera, kterého zajímá pouze vlastní šlechtický titul, už má léta rozpuku dávno za sebou. Jako devatenáctiletá poslechla radu přítelkyně a zrušila zasnoubení s bezvýznamným námořním důstojníkem Frederickem Wentworthem. Když se ale po osmi letech znovu setkají, je všechno jinak. Sira Waltera jeho vlastní neschopnost a marnotratnost přinutila pronajmout rodinné sídlo a přestěhovat se do Bathu a kapitán Wentworth se jako bohatý muž se zvučným jménem vrací právě do jeho domu. Probudí se staré city, když se oba mladí lidé opět shledají?

Ukázka z knihy

Když si sir Walter Elliot, vlastník a pán Kellynch Hallu v hrabství Somerset, chtěl udělat radost, nikdy nevzal do ruky jinou knihu než Seznam a historii anglických baronetů. V ní nacházel zábavu, pokud měl volnou hodinku, i útěchu, pokud mu zrovna nebylo veselo. Když si znovu pročítal již ztenčený výčet starobylých patentů v ní uvedený, uváděla ho v obdivný úžas a úctu – naopak nepříjemné pocity vzešlé z domácích záležitostí se zcela přirozeně měnily v lítost a opovržení, jak si v hlavě rovnal téměř nekonečné řady novopečených baronetů z předešlého století. A pokud všechny ostatní listy selhaly, dokázal si přečíst vlastní historii se zájmem, který nikdy neutuchal – pravidelně tedy otvíral svazek na stránce tohoto znění: „ELLIOT Z KELLYNCH HALLU“.

Nezapomeňte si přečíst i zbytek ukázky.

O autorce

Jane Austenová (1775–1817) je známá anglická spisovatelka. Pocházela z osmi sourozenců, sama byla druhou nejmladší. Její otec byl reverend. Studovala na dívčí škole v Oxfordu a získala tak lepší vzdělání než většina ostatních dívek v její době. Poté, co byla uvedena do společnosti, vedla až do své smrti život, který se skládal z obvyklých zábav její společenské vrstvy – plesy, návštěvy známých a příbuzných, čas od času i návštěva Londýna. Ve svých dílech obvykle zachycovala život venkovských vyšších vrstev. Hlavními postavami jejích děl bývají inteligentní, morálně silné hrdinky, které ostře kontrastují s pošetilostí svého okolí. Je nejvýznamnější představitelkou tzv. rodinného románu. Mezi její nejznámější romány se jednoznačně řadí Pýcha a předsudek. Dále můžeme uvést například Rozum a citÚskalí láskyEmmaOpatství NorthangerMansfieldské panství a další. Tato díla si získala takovou oblibu, že mají i řadu filmových a knižních adaptací. Mezi nimi např. Rozum a cit: Jane Austenová v jednadvacátém stoletíPýcha, předsudek a zombie či Rozum a cit a mořské příšeryDcery pana Darcyho.

Zdroj informací: www.kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa Vánoce o den více

Laurenová, Christina

Jota, 2021

zobrazit info o knizeRecept na dokonalou manželku

Brownová, Karma

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

zobrazit info o knizeZatracená svatozář

Torre, Alessandra

Mystery Press, 2021

zobrazit info o knizePět vůní našeho příběhu
Vzpomínky ukryté v parfému a jejich zázračná moc

Margerand, Laure

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeAnna Elliotová

Austenová, Jane

Slovart, 2021

Napsat komentář