Návraty oblíbených hrdinů

čtoucí dítě - ilustrační
Oblíbení hrdinové z dětských příběhů se vrací zpět a s nimi i nová dobrodružství a zábavné příhody. Kouzelná třída se vydá do zoo, hrdiny ze Školy jednorožců čeká honba za pokladem a s Lenkou si čtenáři užijí zábavu při tvorbě deníku.

Vílí učitelka se tentokrát rozhodne vzít své žáky do zoo. Kouzelná třída se opět vydá na kouzelný výlet plný zábavy, dobrodružství a poučení.

Kam se tentokrát kouzelná třída vypraví? Z hodiny prvouky rovnou do zoo! Když poznávat zvířátka, tak naživo. Vílí učitelka se přece nebude spoléhat jenom na učebnice, a tak se neposední prvňáci sami zaletí přesvědčit, že chobotnice nemá chobot a že slon má sílu… no jako slon. Tajný výlet za zvířátky bude trochu dobrodružný, trochu poučný, ale hlavně veselý a kouzelný.

Ukázka z knihy

Vypadalo to komicky. Každé slůně si vzalo na starosti jednu kládu. Chvíli trvalo, než slůňata přišla na to, jak mají svůj chobot ovládat. Jako první byl Tomáš. Zvedl kládu nad hlavu jako nějaký vzpěrač. (str. 47)

Kouzelna trida v zoo

Doporučujeme

Sledujte dobrodružství žáků kouzelné třídy od začátku:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Kouzelná třída v zoo

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Drahomír Trsťan

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 168×222 mm
ISBN: 978-80-271-2572-2
Doporučená cena: 189 Kč

 

Knihu Kouzelná třída v zoo vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

zuzana-pospisilovaZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si recenzi prvního dílu Kouzelné třídy a ukázky z některých dalších příběhů, např. Kouzelná třída, příběh pokračujeKouzelná třída: Další kouzleníNezralá, Hruška, k tabuli!Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádkyZáchranářské pohádkyVýlet do Pekla.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Lenka je zpět! Tentokrát nebude prožívat další bláznivé příhody, ale udělá ze čtenáře umělecké profíky. Do jejího deníku můžete malovat, lepit, čmárat, či dokonce nakreslit komiks.

Od králičího poskakování po lamí stopy – naučte se kreslit s Lenkou Patrmanovou!
Tento deníček je plný zábavného kreslení, malování, vymýšlení, lepení, čmárání… Prostě si s ním užijete spoustu srandy! Lenka vás naučí vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali uměleckými profíky. Dokonce vás vtáhne do tajů tvorby komiksů nebo vám ukáže, jak pomocí písma vyjádřit třeba náladu nebo pocity. Tak vzhůru do toho!

Ukázka z knihy

Lenciny katastrofy denik

Doporučujeme

Lenka už má toho hodně za sebou:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Lenčiny katastrofy: Deník

Autorka: Alice Pantermüllerová
Ilustrovala: Daniela Kohlová

Počet stran: 136
Vazba: polotuhá flexo
Formát: 175×246 mm
ISBN: 978-80-88213-68-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Lenčiny katastrofy: Deník vydalo nakladatelství Bookmedia, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Alice Pantermüllerová se narodila 9. července 1968 ve Flensburgu. Se svou mladší sestrou již na základní škole rády vymýšlely různé příběhy, které si psaly do školních sešitů. I přesto si tenkrát ještě nebyla jistá, zda by se chtěla stát spisovatelkou nebo raději učitelkou. Po maturitě v roce 1988 na gymnáziu ve Flensburgu se rozhodla pro studium učitelství němčiny, umění a dějin pro základní a střední školy. Poté strávila jeden rok jako pomocná učitelka pro výuku němčiny ve Skotsku, kde působila rovnou na dvou základních školách.  Po svém návratu se rozhodla opustit učitelskou dráhu a začala studovat obor knihkupec. Od roku 2000 žije se svým mužem a dvěma syny v Dolním Sasku.
Na konci roku 2009 se zúčastnila konkurzu, který vypsalo německé nakladatelství Arena ve Würzburgu, jedna literární agentura a mnichovský Merkur. Hledaly se romány všeho druhu pro čtenáře mezi 10 a 14 lety. Mezi dvěma sty rukopisy byl také rukopis Alice Pantermüllerové. Svůj příběh Ostrov dinosaurů psala původně jen pro své dva syny, konkurz ale vyhrála. Pod názvem Bendix Brodersen aneb Strašpytlové nezažijí žádná dobrodružství byl vydán v lednu 2001 v nakladatelství Arena.
Od té doby je Alice Pantermüllerová známá především díky své sérii Lenčiny katastrofy, v níž desetiletá Lenka v humorných ilustracích Daniely Kohlové popisuje v deníku svůj život se dvěma blbobráchy a zobcovou flétnou, na kterou vůbec neumí hrát.

O ilustrátorce

Daniela Kohlová se narodila v roce 1972 v Mnichově. Kreslení ji provázelo již od dětství, kdy své malůvky prodávala spolužákům nebo tetičkám a strýčkům a vydělávala si tak na svačinu.  Na vysoké škole v Mnichově studovala komunikační design se zaměřením na umění a estetiku. Do roku 2000 pracovala pro grafickou a reklamní agenturu jako grafička a od roku 2001 působí na volné noze jako ilustrátorka a grafička, především pro vydavatele a reklamní agentury. Za svou ilustrátorskou práci získala několik ocenění. Se svým mužem, psem a želvou žije nad střechami Mnichova.

Více informací o obou tvůrkyních naleznete na webu Lenčiny katastrofy.

————————————————

Zavítejte opět do světa jednorožců. Na hlavní hrdinku Viky a její kamarády čeká dobrodružná výprava za pokladem. Během ní však všichni zjistí, že poklad není to nejdůležitější…

Ve třetím dobrodružství se Viky a její kamarádi vydávají na honbu za pokladem. Viky se sice nelíbí, že Troy začne výpravě velet a všechny komanduje, ale pak je nápověda zavede k nečekanému objevu a všechny hádky jsou zapomenuty. Ukáže se, že najít poklad a vyhrát hru možná není to nejdůležitější. Aby pomohli kamarádovi, musí se celá parta spojit a táhnout za jeden provaz.

Ukázka z knihy

„Nevím,“ odpověděla Viky. „Co má podlahu, ale žádné zdi nebo dveře?“
„Les!“ znal odpověď Bouřlivák.
„To je jednoduchá hádanka. Vsadím se, že to znamená, že se má jít do Lvího lesa. (str. 31)

Doporučujeme

Nenechte si ujít předchozí díly:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Škola jednorožců: Honba za pokladem

Autorka: Linda Chapmanová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-2860-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Škola jednorožců: Honba za pokladem vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Linda Chapmanová se narodila v Liverpoolu. V současnosti žije společně se svým manželem Peterem a třemi dcerami v Leicestershiru.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná třída v zoo

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2019

zobrazit info o knizeLenčiny katastrofy: Deník

Pantermüllerová, Alice

Bookmedia, 2019

zobrazit info o knizeŠkola jednorožců: Honba za pokladem

Chapmanová, Linda

Grada, 2019

Napsat komentář