Ukázka z knihy Lenčiny katastrofy: Zaklínání hadů

Lenciny katastrofy Zaklinani hadu 4
Lenka je již potřetí zpět a opět se máte na co těšit! Tentokrát má prázdniny, které stráví se svými rodiči a bratry na biofarmě v Krkonoších. S sebou si samozřejmě bere kouzelnou flétnu, díky které umí zaklínat hady.

Knihu Lenčiny katastrofy: Zaklínání hadů od autorky Alice Pantermüllerové
vydalo nakladatelství Bookmedia.

Lenciny katastrofy 1

Lenciny katastrofy Zaklinani hadu 2

Lenciny katastrofy Zaklinani hadu 3

——————–

Pustit si můžete i upoutávku na knihu. Podívejte se na další dobrodružství Lenky.

O autorce

Alice Pantermüllerová se narodila 9. července 1968 ve Flensburgu. Se svou mladší sestrou již na základní školerády vymýšlely různé příběhy, které si psaly do školních sešitů. I přesto si tenkrát ještě nebyla jistá, zda by se chtěla stát spisovatelkou nebo raději učitelkou. Po maturitě v roce 1988 na gymnáziu ve Flensburgu se rozhodla pro studium učitelství němčiny, umění a dějin pro základní a střední školy. Poté strávila jeden rok jako pomocná učitelka pro výuku němčiny ve Skotsku, kde působila rovnou na dvou základních školách.  Po svém návratu se rozhodla opustit učitelskou dráhu a začala studovat obor knihkupec. Od roku 2000 žije se svým mužem a dvěma syny v Dolním Sasku.
Na konci roku 2009 se zúčastnila konkurzu, který vypsalo německé nakladatelství Arena ve Würzburgu, jedna literární agentura a mnichovský Merkur. Hledaly se romány všeho druhu pro čtenáře mezi 10 a 14 lety. Mezi dvěma sty rukopisy byl také rukopis Alice Pantermüllerové. Svůj příběh Ostrov dinosaurů psala původně jen pro své dva syny, konkurz ale vyhrála. Pod názvem Bendix Brodersen aneb Strašpytlové nezažijí žádná dobrodružství byl vydán v lednu 2001 v nakladatelství Arena.
Od té doby je Alice Pantermüllerová známá především díky své sérii Lenčiny katastrofy, v níž desetiletá Lenka v humorných ilustracích Daniely Kohlové popisuje v deníku svůj život se dvěma blbobráchy a zobcovou flétnou, na kterou vůbec neumí hrát.

O ilustrátorce

Daniela Kohlová se narodila v roce 1972 v Mnichově. Kreslení ji provázelo již od dětství, kdy své malůvky prodávala spolužákům nebo tetičkám a strýčkům a vydělávala si tak na svačinu.  Na vysoké škole v Mnichově studovala komunikační designse zaměřením na umění a estetiku. Do roku 2000 pracovala pro grafickou a reklamní agenturu jako grafička a od roku 2001 působí na volné noze jako ilustrátorka a grafička, především pro vydavatele a reklamní agentury. Za svou ilustrátorskou práci získala několik ocenění. Se svým mužem, psem a želvou žije nad střechami Mnichova.
Více informací o obou tvůrkyních naleznete na webu Lenčiny katastrofy.


TOPP_logoknihomol

Nakladatelství BOOKMEDIA vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Knihy z edice TOPP jsou určeny všem věkovým skupinám čtenářům, především však dětem a mládeži a přinášejí názorné, barevnými ilustracemi a předlohami v původní velikosti doprovázené návody k tvorbě nejrůznějších výrobků z mnoha materiálů. Rovněž se zaměřuje na dětskou literaturu. Vydává také knihy pro dospělé čtenáře, beletrii a populárně-naučnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLenčiny katastrofy: Zaklínání hadů

Pantermüllerová, Alice

Bookmedia, 2018

Napsat komentář