Knihy pro menší čtenáře

děti čtení Flicker
Velkoformátové leporelo zavede malé čtenáře do města, kde se seznámí se stavební ruchem. Zuzana Pospíšilová si pro děti zase připravila dvacet pohádek inspirovaných rybářským prostředím. A malý papoušek Papík bude hledat maminku.

Ve městě to prostě žije, a to hlavně díky stavebním dělníkům. A nemusí se jednat jen o mrakodrapy či panelové domy, ale i mosty vedoucí přes řeku či tunely, ve kterých jezdí metro. Seznamte se díky velkoformátovému leporelu se stavbami nad zemí i pod ní.

Ve městě se hodně staví. Ale není stavba jako stavba! Některé šplhají do velkých výšek, jiné vznikají hluboko pod zemí. A co teprve takový most – jak se vlastně staví most přes řeku? V této knížce navštívíte stavbu výškové budovy nového hotelu, zúčastníte se prací na stavbě mostu přes řeku a podíváte se hluboko pod zem, jak vzniká tunel metra. Tak hurá na stavbu!

Stavby nad a pod zemí

Autor: Stefan Seelig
Přeložila: Alena Viltová

Počet stran: 20
Vazba: lepená
Formát: 200×200 mm
ISBN: 978-80-88276-71-5
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Stavby nad a pod zemí vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s.. A pokud se zajímáte spíše o dopravu, zkuste další velkoformátové leporelo.

————————————————

Hlavní hrdina příběhu, papoušek Papík, se rozhodne vydat na cestu a najít maminku. Po cestě potká řadu zvířecích maminek, ale žádná mu není podobná. Nakonec narazí na paní Medvědovou, která mu vše vysvětlí.

Malý papoušek Papík nemá maminku, a tak se ji vydává hledat. Na své cestě potkává paní Žirafovou, paní Tučňákovou a paní Mrožovou. Žádná z nich se mu ale nepodobá dost na to, aby mohla být jeho maminkou. Jenže potom Papík natrefí na paní Medvědovou a ta se na problém podívá úplně jinak.
Kniha, která byla původně napsána pro všechny 2 až 5leté adoptované či osvojené děti, odpovídá na zásadní otázku, kterou si může položit každé – vlastní i nevlastní – dítě: „Podle čeho poznám opravdovou maminku?“

Ukázka z knihy

Mama pro Papika

Máma pro Papíka

Autorka a ilustrátorka: Keiko Kasza
Přeložil: Martin Fafejta

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-262-1517-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Máma pro Papíka vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Keiko Kasza se narodila v Japonsku v obyčejné rodině. Jak říká, jediná neobvyklá věc, kterou udělala, bylo, že odešla na vysokou školu do Spojených států. Zde založila rodinu, vystudovala grafický design a napsala několik oceňovaných dětských knížek.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Známá česká autorka knih pro děti Zuzana Pospíšilová tentokrát zabrousila do rybářského prostředí. Ukazuje, že i u vody lze zažít překvapivá dobrodružství. A kdo ví, třeba potkáte zlatou rybku…

Rybaření je pohádkové dobrodružství. Zalovte v Rybářských pohádkách a přesvědčte se o tom! Dozvíte se, proč už nikdy nikdo neuloví zlatou rybku, která ryba umí přičarovat lásku a proč mají sumci vousy. Uvidíte, že u vody nebo pod vodou se toho děje daleko víc, než se při pohledu na tiché rybáře zdá.
Další pohádkový sborník oblíbené autorky potěší zejména rybáře, ale zdaleka ne jen je.

Ukázka z knihy

Kleofáš měl dlouho chvíli. Chodil v pekle sem a tam, tam a sem, až ho napadlo, že by se mohl podívat do světa lidí. Dupl kopytem přesně tak, jak to viděl u Lucifera. Vykřesal jiskřičku, ze které se vyklubal hustý šedý dým. Ten Kleofáše obklopil jako podzimní mlha. Čert máchal rukama, aby se mu kouř nedostal do plic. Když ho rozehnal, ocitl se najednou ve světě lidí. (str. 9)

Rybarske pohadky

Rybářské pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Michal Sušina

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-2454-1
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Rybářské pohádky vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMáma pro Papíka

Kasza, Keiko

Portál, 2019

zobrazit info o knizeStavby nad a pod zemí

Seelig, Stefan

PRESCO GROUP a.s., 2019

zobrazit info o knizeRybářské pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2019

Napsat komentář