Úspěšná pokračování

Knihy
Oblíbené knižní série mají svá pokračování! A zkrátka nepřijdou děti ani dospělí. Prolistujte si třeba nové příhody nejslavnějšího stoletého staříka, dobrodružství malého jednorožce, nová detektivní pátrání nebo příběhy opředené tajemstvím.

Pro mladší věkové kategorie, zejména z řad dívek a slečen, máme překvapení v podobě dalšího dílu jednorožců! Poté, co se ostatní dozvěděli, kdo je jednorožec Troy doopravdy, chovají se k němu jinak – hezky. Jenže jací přátelé patří mezi ty opravdové?

Škola jednorožců: Kouzelná oslava

Ve druhém dobrodružství má jednorožec Troy starosti. Když totiž ostatní zjistí, že je ve skutečnosti princem, začínají se k němu chovat jinak. Troye to velmi trápí a nechce se zúčastnit ani narozeninové oslavy, kterou pro Safíru tajně připravují ostatní spolužáci… Najednou si totiž není jistý, kdo ho má skutečně rád, a kdo se s ním kamarádí jen proto, že je z královské rodiny. Dokáží ho Viky s Bouřlivákem přesvědčit, že být věrným kamarádem je důležitější než to, odkud pochází?

Autorka: Linda Chapmanová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 133×203 mm
ISBN: 978-80-271-0100-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Škola jednorožců: Kouzelná oslava vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Skola-jednorozcu-Kouzelna-oslava

Prolistujte si celou ukázku.

Pokud vám první dobrodružství uniklo, neváhejte a začtěte se i do něj!

zobrazit info o knize

O autorce

Linda Chapmanová se narodila v Liverpoolu. V současnosti žije společně se svým manželem Peterem a třemi dcerami v Leicestershiru.

————————————————

Ransoma Riggse asi nemusíme představovat. I jeho Sirotčinec slečny Peregrinové má další pokračování. Poté, co málem skončil svět podivných, se Jacob Portman vrací na začátek – do Ameriky. Tam nejen na něj čeká řada nových překvapení…

Sirotčinec slečny Peregrinové: Mapa dní

Jacob a jeho podivní přátelé jsou zpět!
V sázce je teď víc než kdykoli předtím. Dvojí život, dávná tajemství a svět bez pravidel.
Poté co odvrátil obrovskou hrozbu, která téměř zničila svět podivných, se Jacob Portman vrací tam, kde jeho příběh začal – na Floridu. Avšak s tím rozdílem, že teď jsou slečna Peregrinová, Emma a jejich podivní přátelé s ním a snaží se co nejlépe splynout se světem normálních. Ovšem bezstarostné dny na pláži a poznávání reálií 21. století brzy přeruší objev – podzemní bunkr, který patřil Abeovi, Jacobovu dědečkovi.
Na povrch vycházejí překvapivé informace o Abeově dvojím životě, dávná tajemství se odhalují přímo před očima. A Jacob začíná poznávat nebezpečný odkaz, který zdědil a který byl jeho součástí dávno předtím, než vstoupil do časové smyčky slečny Peregrinové.
V sázce je teď víc než kdykoli dříve. Jacob a jeho přátelé jsou vrženi do temného světa amerických podivných – do světa, v němž existuje jen několik ymbryn a téměř žádná pravidla. V brilantním pokračování úspěšné série o podivných dětech slečny Peregrinové na vás čekají nové zázraky, nebezpečí i láska. Příběh opět provázejí zvláštní dobové fotografie, v tomto zcela novém americkém dobrodružství dokonce barevné.

Autor: Ransom Riggs
Přeložila: Bronislava Grygová

Počet stran: 498
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7565-488-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Sirotčinec slečny Peregrinové: Mapa dní vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Mapa-dni

Pokračujte ve čtení ukázky a osvěžte si také předchozí díly série:

 zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

O autorovi

Ransom Riggs se narodil na dvě stě let staré farmě v Marylandu, kde chtěl jako dítě zůstat a stát se farmářem. V pěti letech se však s rodiči přestěhoval na Floridu, v současnosti má svůj domov v kraji podivných dětí – v Los Angeles. Prozatím stačil nasbírat diplomy na Kenyon College a na Fakultě filmové a televizní tvorby University of Southern California, oženit se a natočit několik cenami ověnčených krátkých filmů. Je aktivní jako autor-cestovatel, bloger (ransomriggs.com) i jako video-bloger.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Nezapomínáme ani na milovníky detektivních příběhů. Inspektorka Maguirová má opět plné ruce práce. V irském Corku kradou psy, obchod s drogami jenom kvete a ke všemu zmizela jedna dívka. Jak spolu tyto události souvisejí?

Pro svět mrtví

V Corku to zase vře…
V sedmém dílu série toho mají inspektorka Katie Maguirová a její tým až nad hlavu. V irském Corku řádí gang, který krade psy, ve městě nevídaně kvete obchod s drogami, a ještě k tomu musejí policisté najít zmizelou dívku — a to vše pod přísným dohledem médií.
Katie pomalu přichází pravdě na kloub a začíná si uvědomovat, že by to všechno spolu mohlo souviset. Jenže čas utíká a gang unáší a mrzačí stále další lidi…

Autor: Graham Masterton
Přeložila: Radka Klimíčková

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 138×200 mm
ISBN: 978-80-7577-805-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Pro svět mrtví vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Ze série s inspektorkou Katie Maguirovou jste si již mohli přečíst:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize Pohřbení

O autorovi

Graham Masterton (nar. 1946) pochází z Edinburghu, v současnosti žije v jihovýchodní Anglii. Napsal řadu hororových románů, za které získal mnohá literární ocenění. Tři z nich byly zfilmovány. Série o komisařce Katie Maguirové je jeho prvním počinem na poli krimi literatury, realistickými popisy násilí však Masterton nezapře svou minulost autora hororů. Děj série umístil do Irska, kde sám dlouho žil.

Zdroj informací: Host

————————————————

Před rokem Alan Karlsson utekl oknem z domova důchodců a zmizel. Teď si v poklidu užívá života na Bali. Ovšem jen do chvíle, než se mu jeho přítel Julius rozhodne uspořádat narozeninovou oslavu ke stojednaletému jubileu. A všechno se zase zvrtne…

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět (audiokniha)

Přesně před rokem utekl stoletý Alan Karlsson z domova důchodců v Malmköpingu. Teď si se svým přítelem Juliem užívá života na Bali. Tedy až do chvíle, než se Julius rozhodne připravit Alanovi oslavu narozenin. Horkovzdušný balon, kterým si chtějí vyrazit, totiž odletí bez pilota a Alan s Juliem se ocitnou na širém moři. A když je zachrání severokorejská loď, pašující uran, je jasné, že několik významných politiků bude mít znovu plné ruce práce.
Jonas Jonasson nikdy neměl v plánu pokračování knihy o stoletém staříkovi, který vylezl z okna a zmizel. Dožadovali se ho mnozí, především sám hlavní aktér. Autor dlouho odolával, až nakonec podlehl, aby mohl vyprávět, jak se věci mají, a nepřímo, jak by se raději měly mít.

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět (audiokniha)Autor: Jonas Jonasson
Přeložila: Hana Švolbová
Interpret: Martin Stránský

Vazba: CD
Formát: 134×210 mm
ISBN: 978-80-87697-59-7
Doporučená cena: 399 Kč

Audioknihu Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět vydalo nakladatelství Panteon.

Podívejte se i na recenzi prvního dílu:

zobrazit info o knize

O autorovi

Jonas Jonasson se narodil v roce 1961 ve Växjö v jižním Švédsku. Po studiu švédštiny a španělštiny na univerzitě v Göteborgu pracoval jako novinář pro večerník Expressen a deník Smålandsposten. Později byl činný jako mediální konzultant a založil vlastní poradenskou firmu. Byl také producentem švédské televize TV4. Po dvaceti letech ve světě médií svou firmu prodal a přestěhoval se do švýcarského kantonu Ticino, kde se začal věnovat psaní. V současnosti žije spolu se svým synem, kočkou a kuřaty na ostrově Gotland v Baltském moři. Mezi jeho oblíbené spisovatele patří Jaroslav Hašek a Milan Kundera.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠkola jednorožců: Kouzelná oslava

Chapmanová, Linda

Grada, 2019

zobrazit info o knizeSirotčinec slečny Peregrinové: Mapa dní

Riggs, Ransom

Jota, 2019

zobrazit info o knizePro svět mrtví

Masterton, Graham

Host, 2019

zobrazit info o knizeStojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět (audiokniha)

Jonasson, Jonas

Panteon, 2019

Napsat komentář