Děti ze sirotčince slečny Peregrinové přicházejí potřetí!

Ransom Riggs_Sirotcinec_Knihovna dusi
Tajemná a napínavá série Sirotčinec slečny Peregrinové vrcholí třetím dílem. Knihovna duší je prodchnuta toutéž kouzelnou a uhrančivou atmosférou jako předchozí díly, takže pokud jste si je zamilovali, neváhejte ani tentokrát a pusťte se do čtení!

Podivuhodné dobrodružství podivných dětí pokračuje třetím dílem tam, kde druhý díl skončil: v londýnské podzemce, do které se infiltrovaly stvůry a ve které je netvor, k němuž Jacob našel klíč v podobě „netvorštiny“. Vlak, do něhož stvůry násilím nahnaly podivné děti i některé ymbryny, dávno zmizel v tunelu. Zůstala však pachová stopa a k Emmě a Jacobovi přibyl podivný pes Addison, který sice nosí brýle, ale čich mu slouží dobře.

Tak začíná poslední (zatím? doopravdy?) velká mise našich podivných a podivuhodných přátel. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další podivné, laskavé i kruté, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Na konci musí Jacob volit, který z obou světů mu bude domovem. Anebo ho čeká překvapivé řešení? Odpověď naleznete v knize, v níž text opět skvěle doplňují dobové fotografie, některé více než zvláštní – zkrátka podivné.

 

Napínavé, dojemné a neskutečně zvláštní. Fotografie a text se skvěle doplňují a vytvářejí nezapomenutelný příběh.

John Green, autor románu Hvězdy nám nepřály

 

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší

Autor: Ransom Riggs
Přeložila: Bronislava Grygová

Počet stran: 496
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7462-933-4
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší
vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Neklidné sny, sny v neznámých jazycích, sny o domově, o smrti. Náhodné nesmyslné útržky, které se odvíjely v záblescích vědomí, zamlženém a nejistém výmysly mého otřeseného mozku. Žena bez obličeje foukající do mých očí prach. Pocit, že jsem ponořený v horké vodě. Emmin hlas ujišťující mě, že všechno bude v pořádku, jsou to přátelé, jsme v bezpečí. Pak hluboká a bezesná temnota neznámo kolik hodin.
Když jsem se příště probudil, už jsem nesnil a věděl jsem to. Uložili mě do postele v malé místnosti. Zataženými závěsy sem pronikalo slabé světlo. Takže není noc. Ale který je den?
Měl jsem na sobě noční košili, ne svoje staré šaty zbrocené krví, a písek z očí zmizel. Někdo o mě pečuje. A i když jsem byl k smrti unavený, skoro jsem necítil bolest. Rameno přestalo bolet, stejně tak i hlava. Nebyl jsem si jist, co to znamená. (str. 168)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

 

Ransom Riggs

Riggs_Ransom_Credit-Tahereh-MafiRansom Riggs se narodil na dvě stě let staré farmě v Marylandu, kde chtěl jako dítě zůstat a stát se farmářem. V pěti letech se však s rodiči přestěhoval na Floridu, v současnosti má svůj domov v kraji podivných dětí – v Los Angeles. Prozatím stačil nasbírat diplomy na Kenyon College a na Fakultě filmové a televizní tvorby University of Southern California, oženit se a natočit několik cenami ověnčených krátkých filmů. Je aktivní jako autor-cestovatel, bloger (ransomriggs.com) i jako video-bloger.

Společně se svou ženou, spisovatelkou Tahereh Mafi, si založili
Youtube kanál, kam natáčí videa ze svého rodinného, spisovatelského i cestovatelského života. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
byl jeho první román. Dosud stihl vydal ještě obrazovou publikaci Mluvící obrazy, grafickou novelu podle Sirotčince a v lednu 2014 i pokračování Sirotčince s názvem Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město.

Fotografie a informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice. Publikace se soustředí v několika edičních řadách.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší

Riggs, Ransom

Jota, 2016

Napsat komentář