Církev skrývá tajemství

Rozbiti-andele
Komisařka Katie Maguirová se vrací na scénu! Podaří se jí i tentokrát dopadnout dalšího sériového vraha? Jak se vypořádá s tlakem, který je na ni kladen ze všech stran? Nebude to mít jednoduché, nejedná se totiž o běžný zločin. Čas rychle běží a do případu je zapletena i církev…

Hradba mlčení skrývá tajemství, jemuž se nechce věřit.

Jednoho chladného jarního rána najdou dva rybáři ranec hadrů plovoucích na řece Blackwater v Corku. Jde o mrtvolu otce Heaneyho, bývalého učitele hudby na místní chlapecké škole. Má svázané ruce i nohy a na krku stopy po škrcení drátem. A co hůř, je vykastrovaný. Případ místní komunitu hluboce zasáhne a inspektorka Katie Maguirová se ocitne pod velkým tlakem, aby ho co nejrychleji vyřešila. Jenže pak je nalezený další zavražděný kněz…

Katie získá důkazy, že v Sirotčinci svatého Josefa došlo ke zločinnému spiknutí. Ví však, že zajde-li ve vyšetřování příliš daleko, přivolá na sebe hněv katolické diecéze. Jestliže chce chytit vraha dřív, než znovu udeří, bude se muset postavit vysokým církevním představitelům a prolomit hradbu mlčení, za níž se po dlouhá desetiletí skrývá strašlivé tajemství.

 

Napsali o knize

Masterton ukazuje, že Irsku hluboce rozumí; má pochopení pro způsob života místních obyvatel i pro to, že řadu z nich stále ovlivňuje církev a příslib věčného života.

Reader Dad, Book Reviews

Román Rozbití andělé se věnuje jednomu z nejpodivnějších témat, s jakými jsem se dosud setkal, a ke konci připomíná spíše horor či fantasy než detektivku. V každém případě jde o napínavý a čtivý příběh.

Rich Westwood, Euro Crime

Rozbití andělé

Autor: Graham Masterton
Přeložila: Radka Knotková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-443-0
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Rozbití andělé vydalo nakladatelství Host.

 

Graham Masterton

Graham Masterton (nar. 1946) pochází z Edinburghu, v současnosti žije v Surrey v jihovýchodní Anglii. Ve čtyřiadvaceti letech byl jmenován výkonným šéfredaktorem časopisů Penthouse a Penthouse Forum. Proslavil se jako autor hororů – hned jeho prvotina The Manitou (Manitou, 1976) se stala bestsellerem a dočkala se i filmového zpracování. Celkem napsal třicet pět hororových románů, za něž získal mnohá literární ocenění. Tři z těchto knih byly zfilmovány. Píše také horory pro děti a mládež. Série o komisařce Katie Maguirové je prvním Mastertonovým počinem na poli krimi literatury, i když hyperrealistickými popisy drastického násilí nezapře svou minulost autora hororů. Dosud vyšly romány: Bílé kosti (2013; česky Host 2014), Rozbití andělé (2013), Červená lucerna (2014) a Taken for Dead (2014).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

—————————————-

Knihu Rozbití andělé můžete u nás vyhrát! Soutěž bude probíhat
od 10. do 23. června 2015.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozbití andělé

Masterton, Graham

Host, 2015

Napsat komentář