Vrah jeptišek

Krvave sestry
Katie Maguirová musí odhalit identitu vraha, který se zaměřil na irské jeptišky. Vraždy mohou mít souvislost s nálezem dětské čelisti v zahradě kláštera. Uspěje Katie s pátráním? A co když ji vrah předběhne a odhalí Katiino vlastní tajemství?

Irské řádové sestry potřebují ochranu Katie Maguirové.
V domě s pečovatelskou službou na předměstí Corku někdo ve spánku udusí starší jeptišku. Další sestra je zanedlouho nalezena mrtvá na břehu řeky Butlerstown.
Souvisejí tyto hrůzné činy s nálezem dětské čelisti v zahradě kláštera? Katie Maguirová je na stopě padesát let starého tajemství, které by ji mohlo přivést k vrahovi. Pokud ovšem vrah neodhalí Katiino vlastní tajemství jako první.

Ukázka z knihy

Nyní ale byly vidět jen vrcholky těchto kamenů, protože celá pláž byla pokryta těly mrtvých koní. Brian je ani nemohl spočítat. Většinou byla hnědá a nafouklá, ale ostatní už zetlela natolik, že z nich zbyly jen pytle chlupaté kůže s trčícími kostmi. Viděl kopyta, hřívy a zacuchané ocasy. Zápach byl překvapivě slabý, ale byla zima a přes těla se s každou vlnou přelévala ledová voda. (str. 13)

Co se dělo dál, prozrazuje zbytek ukázky.

Ohlasy na knihu

Autor žongluje s mnoha dějovými prvky a všechny je profesionálně drží ve vzduchu. Ač se Masterton původně proslavil hororovými romány – a stal se v tomto žánru superhvězdou –, je také talentovaným autorem krimi a čtenáři, kteří se s příběhy Katie Maguirové ješte neseznámili, by to měli co nejdříve napravit.

- Booklist

Doporučujeme

Halvní hrdinka Katie Maguirová už řešila několik napínavých případů.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Krvavé sestry

Autor: Graham Masterton
Přeložila: Radka Klimičková

Počet stran: 504
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7577-166-7
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Krvavé sestry vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

Graham-MastertonGraham Masterton (* 1946) pochází z Edinburghu, v současnosti žije v Surrey v jihovýchodní Anglii. Ve čtyřiadvaceti letech byl jmenován výkonným šéfredaktorem časopisů Penthouse a Penthouse Forum. Proslavil se jako autor hororů – hned jeho prvotina The Manitou (Manitou, 1976) se stala bestsellerem a dočkala se i filmového zpracování. Celkem napsal třicet pět hororových románů, za něž získal mnohá literární ocenění. Tři z těchto knih byly zfilmovány. Píše také horory pro děti a mládež. Série o komisařce Katie Maguirové je prvním Mastertonovým počinem na poli krimi literatury, i když hyperrealistickými popisy drastického násilí nezapře svou minulost autora hororů. Dosud vyšly romány: Bílé kostiRozbití andělé, Červená lucerna a Výkupné pro krále.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrvavé sestry

Masterton, Graham

Host, 2017

Napsat komentář