Napětí až do morku kostí

Napeti s nadechem nadprirozena
Pohodlně se usaďte, ztlumte světla a nechte se vtáhnout do děje dnešních napínavých příběhů, které kombinují prvky detektivek, thrillerů, historie, a dokonce i fantasy. S některými hrdiny jste se už setkali, jiní si vás teprve budou muset získat…

Pod pseudonymem Fred Vargas se skrývá historička a archeoložka, která nabyté znalosti uplatňuje ve svých detektivních románech. Historické reálie kombinuje s napětím. Tentokrát komisaře Adamsberga zavede jeho tušení na jih Francie.

Komisař Adamsberg opět řeší zvláštní záhadu. Série úmrtí na první pohled nebudí podezření, že by se mohlo jednat o zločin, natolik je modus operandi podivný a prakticky neproveditelný. Ale Adamsberg za sérií úmrtí něco nejasně tuší, nevzdává se a řídí se svým příznačným mlhavým instinktem. Musí však čelit nedůvěřivosti svých kolegů a především odporu toho nejbližšího, vševěda a logického analytika majora Danglarda, který má tentokrát vůči Adamsbergovým postupům i jiné výhrady, než u něj bývá obvyklé. Vyšetřování Adamsberga zavede do poválečného sirotčince na jihu Francie, ke středověkým poustevnicím, holubům a starodávným holubníkům – a vše je prazvláštně propojeno smrtícími pavouky. Jako obvykle si přijdou na své nejen luštitelé záhad, ale i milovníci dobře psané literatury či historických reálií.
Zabíjí pavouk? Komisař Adamsberg spřádá síť…

Ukázka z knihy

Adamsberg seděl na skále u přístavního mola, sledoval rybáře z Grímsey, jak se vracejí z každodenního rybolovu, přivazují loď, vykládají sítě. Tady na tomhle malém islandském ostrově mu říkají „Bergu“. Vítr od moře, teplota jedenáct stupňů, zastřené slunce a pach z rybích odpadků. Zapomněl, že kdysi býval komisařem, že stál v čele sedmadvaceti policistů na pařížské kriminálce 13. obvodu. Mobil mu před časem spadl do ovčích bobků a ovce ho do nich ještě zašlápla kopýtkem, ale nijak nepřátelsky. Přijít o mobil takovýmhle způsobem, to se podaří jen málokomu, a Adamsberg to náležitě ocenil. (str. 7)

Doporučujeme

Komisař Adamsberg už řešil řadu případů.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Když vyleze pavouk

Autor: Fred Vargas
Přeložila: Kateřina Vinšová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 142×215 mm
ISBN: 978-80-257-2371-5
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Když vyleze pavouk vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Fred Vargas je pseudonym vystudované historičky a archeoložky, narozené v Paříži roku 1957. Rozsáhlé historické znalosti dokáže výborně využít v zápletkách svých napínavých detektivních příběhů. Za své netradiční detektivní romány získala řadu cen, byly zfilmovány pro kino i pro televizi, jako celovečerní filmy i jako seriály. Česká televize uvedla např. filmy podle románů Neptunův trojzubec, Muž s modrými kruhy a Muž naruby. Roku 2012 dostala autorka v Německu za celek svého díla Evropskou cenu za detektivku (Europäischer Krimipreis).

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Cotton Malone patří k nejznámějším hrdinům ze světa napínavých příběhů, které čerpají náměty v historii. K životu jej přivedl americký spisovatel Steve Berry. Podaří se mu tentokrát nalézt poklad, jehož kořeny sahají až k americké občanské válce?

Obrovské jmění shromážděné tajným Řádem by stačilo k financování plánu na zásadní změnu společenského uspořádání Spojených států. Zbývá ho jen najít…
Rytíři Zlatého kruhu byli největší a nejnebezpečnější tajnou organizací v americké historii. Nashromáždili nezměrné jmění, které bezpečně poschovávali v podzemních úkrytech po celých Spojených státech. Tyto skrýše se už od dob americké občanské války pokoušejí najít hledači pokladů, ale všichni bezúspěšně.
Až teď, o sto šedesát let později, se objevily dvě frakce Řádu, které usilují o získání skrytého zlata a stříbra. Jedna skupina hodlá poklad zneužít k získání moci, druhá jej chce zachovat netknutý.
Do tohoto lítého sporu je proti vlastní vůli vtažen bývalý agent Cotton Malone, který má k Řádu mnohem blíž, než by kdo čekal. V centru veškerého dění je totiž Smithsonův institut, odkud vedou nitky nejen k rytířům a pokladu, ale i k Malonovi samotnému. Jeho dávný předek Angus Adams totiž býval špionem Konfederace a jak se zdá, životní příběh dávno zesnulého muže představuje jediný klíč k nalezení ztraceného bohatství Řádu. A protože je v sázce velmi mnoho, brzy začne všem aktérům jít o život.

Doporučujeme

Podívejte se i na další příhody Cottona Malona.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Ztracený řád

Autor: Steve Berry
Přeložila: Hana Pernicová

Počet stran: 576
Vazba: vázaná
Formát: 135×212 mm
ISBN: 978-80-7498-264-4
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Ztracený řád vydalo nakladatelství Domino.

O autorovi

Steve-BerryAmerický spisovatel Steve Berry (* 1955) už od roku 2003 vydává rok co rok jednu knihu s provokativní historickou premisou: do přitažlivého zábalu spekulace halí Jantarovou komnatu, Rasputina, Alexandrijskou knihovnu, templáře, Kolumba, Napoleona, čínské císaře, nově také Tudorovce… Dnes se jeho romány pravidelně umísťují na horních příčkách i těch nejprestižnějších amerických žebříčků, respektive světových, protože Berryho romány vycházejí ve více než 50 zemích. Berry v současnosti píše na plný úvazek, takže má dost času na náročné a důkladné rešerše pro každou knihu.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino

————————————————

Nejnovější román Markéry Harasimové přivádí na scénu mladou lékařku Vandu, které se daří profesně, ale v lásce jí to skřípe. Navíc tyto problémy musí jít stranou, když se objeví možnost vzít spravedlnost do vlastních rukou a vypořádat se s vrahem svého dvojčete…

Mladá lékařka Vanda je špičkou v oboru neurochirurgie, její soukromí však za zářivou kariérou pokulhává. Na začátku příběhu se střetne s těžkou životní ztrátou – za tragických okolností přichází o svou sestru. Vandino dvojče Vilmu s celou její rodinou chladnokrevně zastřelil neznámý vrah, který po sobě nezanechal jedinou stopu. Major Hons se svým týmem pracuje s několika vyšetřovacími verzemi a v hledáčku kriminalistů se postupně objevuje víc podezřelých. Není ovšem vůbec jisté, zda se zaměřují na správné osoby: stále totiž nedokážou připadnout na pachatelův motiv. A vrah mezitím nezahálí – spřádá další smrtící plány… Navzdory těžkým okolnostem se o mladou lékařku začínají zajímat hned dva muži. Současná konstelace však lásce příliš nepřeje. Vanda má úplně jiné starosti: řízením osudu se ocitne v situaci, kdy musí čelit dilematu, zda nevezme spravedlnost do vlastních rukou. Zachová si hrdinka lidskou i lékařskou čest, nebo se rozhodne pomstít svou rodinu i za cenu, že ztratí vlastní budoucnost?

Ukázka z knihy

Dlouhé prsty pevně objímaly sklenku s whisky – nebyla to nijak luxusní značka, ale na tom nezáleželo. Důležitější byl fakt, že alkohol krásně hřál a pronikal až do morku kostí. To se v takto mrazivých dnech hodilo.
V tomhle zatraceném počasí má jeden pocit, že mu krev prostupují krystalky ledu. Nic příjemného, ale na druhou stranu má takový nečas nesporné výhody. Jaké, věděl člověk srkající zlatohnědý mok zatraceně dobře. Všichni dřepí doma a nevystrčí nos – nemůžou tak vidět to, co není určeno jejich očím. (str. 1)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Ohlasy na knihu

Příběh neurochiruržky Vandy mne zcela pohltil a ztratila jsem se v čase… erotický thriller Vůně noci od Markéty Harasimové, který se nezadá ani se světovým bestsellerem Hadrový panák. Příběh vás dostane a čtete jedním dechem. Nepostrádá nic, autorka přesně ví, jak čtenáře zaujmout, nadchnout a pobavit. Nechat se strhnout dějem je to jediné, co si v té chvíli přejete. Vřele tuto knížku doporučuji a já si jdu objednat další knížky od této autorky.

- čtenářka Jiřina Kaplanová

Jakmile jsem začala Vůni noci číst, věděla jsem, že ji přečtu na první dobrou. A po dočtení se ještě teď chvěju – tuhle knížku nepustíte z ruky, dokud nebudete na poslední stránce.

- čtenářka Eva Hrušková

Vůně noci

Autorka: Markéta Harasimová

Počet stran: 313
Vazba: vázaná
Formát: 155×216 mm
ISBN: 978–80–906776–2-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Vůně noci vydalo nakladatelství MaHa.

O autorce

marketa-harasimovaMarkéta Harasimová je členkou české sekce AIEP a aktuálně se začleňuje i do Obce spisovatelů. Knihy začala vydávat už během studií. Dnes se literární tvorbě věnuje na plný úvazek – kromě románů píše články a povídky, stala se scenáristkou a pravidelně vystupuje se svým kulturním programem. Spolupracuje s řadou známých osobností. Je také autorkou projektu S vínem nad knihou, který kombinuje scénické čtení, hudbu a degustace moravských vín. Založila vlastní nakladatelství MaHa. Autorčina současná tvorba je laděna eroticky a detektivně; často jde až na hranici thrilleru. Tíhne k akci, pádným dialogům a emotivním situacím. Z tvorby Markéty Harasimové můžeme jmenovat například knihy RozcestíMiriamNejkrásnější darOsmnáctRůže a slzy, anebo erotické krimithrillery Sametová kůžeVražedná vášeňPouta z pavučinMrazivé hry, Poháry touhy či Purpurové doteky. Zaujmout by vás také mohl rozhovor s autorkou. Markéta Harasimová přispěla rovněž do naší rubriky Čtení ke kávě povídkou Manželské etudy. Více na www.marketaharasimova.cz.

 

————————————————

Kombinace fantasy a detektivky představuje osvěžující mix žánrů. Podaří se dopadnout neznámého vraha a zabránit tak zvyšujícímu počtu obětí a rozpadu Podsvětí? Vraťte se s hlavní hrdinkou Samanthou zpět do kouzelného světa.

S Maxem Barnetem proplujete do světa mrtvých a zpět. A možná odhalíte vraha…
Nová zápletka, nový příběh. Kouzlo Podsvětí Vás pohltí. Podíváte se do nejzazšího kouta podzemní říše a zjistíte, jak vzniká ohnivé ostří.
Samantin život se pomalu začíná vracet k relativnímu normálu. Celé dva měsíce bez maléru. Tušila, že to nemůže vydržet. Nevydrželo. Přímo před jejíma očima se odehrála jedna hodně podivná vražda. Do vyšetřování se zaplétá nejen Samantin bratr, major Robert Wolf, ale i FBI. Společně s agentem Gabrielem Ferrou začíná Sam rozplétat pavučinu zločinů, které rozhodně nepatří do světa lidí. Obětí přibývá. Začíná hrozit prozrazení magického světa.
Nejen Sam se ocitá v ohrožení. Vrahovo řádění proniká do Podsvětí, kde je jediný podezřelý: drak Azrael. Staletá vládní struktura magického města je narušena a začíná se bortit. Kromě Samanthy není téměř nikdo, kdo by se nejvyššího Strážce zastal. Podsvětí začíná vřít skrytým bojem o moc! 

Ohnivé ostří

Podsvětí začíná vřít…
Autorka: Kristina Hlaváčková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-271-0827-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Ohnivé ostří vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Kristina Hlaváčková (nar. 3. 6. 1979 v Praze) část svého dětství strávila s rodinou v Nigérii. První školní léta tak střídavě navštěvovala základní školu v Čechách, internátní a později výběrovou americkou školu v Nigérii. Byla přijata ke studiu na Gymnáziu Josefa Škvoreckého, ale vzhledem k technickému zaměření celé rodiny nakonec vystudovala Gymnázium Arabská.
Přes to, že pochází z architektonické rodiny, projevovala vždy spíše humanitní, nikoliv technické sklony. V roce 1997 získala výběrové stipendium a strávila rok na střední škole v Minnesotě, kde poznala jednu ze svých životních lásek – keramiku, a poprvé odmaturovala. Druhou maturitu absolvovala v Čechách. V roce 2008 složila překladatelskou státní zkoušku z angličtiny a překlady jsou velkou, i když zdaleka ne jedinou, součástí její profesní kariéry. Překládala titulky seriálů pro MTV, texty pro prestižní čínský architektonický časopis, jako překladatelka spolupracuje s ČVUT. Studium na Karlově univerzitě dokončila při zaměstnání a v současnosti pracuje jako Office Manager v architektonické firmě.
Do světa literatury vstoupila jako autorka úspěšné fantasy trilogie Dračí oči (Čarodějka, Černý jezdec a Pramen moci). Dále napsala knihu Podsvětí – Artefakt (ukázka, reportáž z představení knihy). Pro Klub knihomolů přispěla do rubriky Čtení ke kávě (Aljaška aneb Bacha, medvěd a pokračování).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Ve druhém díle plánované trilogie se čtenář potká se starými známými. Zatímco novinář Mangan se zaplete do teroristického útoku v Etiopii, Trish Pattersonová řeší vraždu agenta britské tajné služby. Kdo za tím vším stojí?

Napínavý thriller Hry špionů je pokračováním úspěšného románu Noční dravec. Opět se setkáváme s novinářem Philipem Manganem, pracovnicí britské tajné služby Trish Pattersonovou i starým známým Burákem. Britský novinář Philip Mangan se stáhl do ústraní ve východní Africe. Číňané však odhalili jeho identitu – kariéru agenta britské tajné služby – což dává jeho životu opět nový rozměr. Když se připlete k děsivému teroristickému útoku v Etiopii a poté ho vyhledá tajemný Číňan s informacemi o pachateli krveprolití, Mangan se znovu ocitá v centru dění. Mezitím několik tisíc mil odtud uprostřed vlhké hongkongské noci dochází k vraždě klíčového agenta britské tajné služby, a to pouhých pár minut poté, co se setká s Trish Pattersonovou. Od Washingtonu přes Londýn až po prašné africké ulice se probouzejí temné síly, které chtějí využít Mangana a Pattersonovou jako figurky ve své hře. Adam Brookes, jehož vzorem je slavný spisovatel špionážních románů John Le Carré, mistrně buduje tísnivou atmosféru a předkládá čtenářům pozoruhodný román plný napětí.

Ukázka z knihy

Počíná si šikovně, pomyslel si pozorovatel.
Pohybuje se tak, aby maskovala svou výšku. Skrývá svou sílu. Mihne se kolem zdi, výkladní skříně a zmizí dřív, než se naděješ.  Člověk si jí ani nevšimne, pomyslel si.
Člověk si ani nevšimne, jak je nebezpečná.
Vítr nabíral na síle, nebe barvy břidlice. Žena už byla dost daleko před ním a mířila ke kýčovité hlavní bráně parku. Pozorovatel přidal do kroku a zmenšil odstup. (str. 7)

Co se dělo dál, prozrazuje zbytek ukázky.

Hry špionů

Autor: Adam Brookes
Přeložil: Steinerová, Irena

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7473-641-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hry špionů vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

O autorovi

Adam BrooksAdam Brooks se narodil v Kanadě, ale vyrůstal v anglickém hrabství Oxfordshire. V osmdesátých letech vystudoval čínštinu na Škole orientálních a afrických studií v Londýně a stal se novinářem. Většinu své profesní dráhy strávil jako zahraniční korespondent BBC. Kromě pobytů v Číně působil v Indonésii a ve Spojených Státech. Pracoval také jako zpravodaj v Afghánistánu, Iráku, Severní Koreji, Mongolsku a řadě dalších zemí v Asii a na Blízkém východě. Autorovou prvotinou je úspěšný špionážní thriller Noční dravec (naše recenze).

Zdroj informací a fotografie: Albatros Media

————————————————

Jaký to je asi pocit, když se z lovce stane lovná zvěř? Přesně to zažívá hrdina románu Drsný muž, který se po odhalení plánování atentátu musí vzdát výhod civilizace a svého postavení. Sáhněte po klasickém thrilleru z pera slavného britského romanopisce.

Drsný muž je jeden z klasických thrillerů 20. století. Angličan naplánuje atentát na diktátora jisté evropské země. V poslední chvíli je však odhalen a padne do rukou krutých a rafinovaných mučitelů. Ve své vynalézavosti zosnují jeho smrt, která má vypadat jako nehoda při lovu, ale pro jednou to zpackají a lovec uprchne. Jenže ani v rodné Anglii není před pronásledovateli v bezpečí – a tak se drsný muž musí vzdát všech výhod, které mu přináší jeho postavení a civilizace. Z lovce se tak stává lovná zvěř.

Ukázka z knihy

Nic jim nemohu vyčítat. Ostatně na to, aby člověk střelil kance nebo medvěda, nepotřebuje mít teleskopické hledí. Když na mě tedy přišli, jak na vzdálenost pěti set padesáti yardů pozoruji terasu, bylo jen přirozené, že dělali unáhlené závěry. A chovali se, řekl bych, diskrétně. Nejsem od pohledu anarchista ani fanatik a nevypadám na to, že se zajímám o politiku. (str. 9)

Podívejte se, jak ukázka pokračuje.

Drsný muž

Autor: Geoffrey Household
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 137×206 mm
ISBN: 978-80-7565-278-2
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Drsný muž vydalo nakladatelství Jota.

O autorovi

Geoffrey Edward West Household (30. listopadu 1900 – 4. října 1988) byl plodný britský romanopisec, který psal především thrillery. Z úctyhodné palety 36 napsaných knih ho nejvíc proslavil román Drsný muž (Rogue Male, 1939).
Narodil se v Bristolu, do školy chodil v Dorsetu a Bristolu a v roce 1922 získal na Oxfordu bakalářský titul v oboru anglické literatury. V letech 1922–1926 pracoval jako pomocný tajemník v bukurešťské bance. Roku 1926 odešel do Španělska, kde se živil jako obchodní zástupce prodejem banánů. V roce 1929 se Household přestěhoval do Spojených států, kde se podílel na dětských encyklopediích a ve službách stanice CBS psal rozhlasové hry pro děti. V letech 1933 až 1939 pracoval jako obchodní cestující pro výrobce inkoustů v Evropě, na Středním Východě a v Jižní Americe. Za druhé světové války sloužil v britské tajné službě na půdě Rumunska, Řecka a Středního východu.
Household byl dvakrát ženatý. Z druhého manželství uzavřeného v roce 1942 s Ilonou Zsoldos-Gutmanovou se narodil syn a dvě dcery. Po válce žil životem venkovského džentlmena a psal. Ke konci života bydlel v Charltonu poblíž Banbury v Oxfordshiru, zemřel ve Wardingtonu.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž vyleze pavouk

Vargas, Fred

Argo, 2018

zobrazit info o knizeOhnivé ostří
Podsvětí začíná vřít...

Hlaváčková, Kristina

Cosmopolis, 2018

zobrazit info o knizeVůně noci

Harasimová, Markéta

MaHa, 2018

zobrazit info o knizeZtracený řád

Berry, Steve

Domino, 2018

zobrazit info o knizeHry špionů

Brookes, Adam

Kniha Zlín, 2018

zobrazit info o knizeDrsný muž

Household, Geoffrey

Jota, 2018

Napsat komentář