Přichází druhý díl Dračích očí

IMG_9749
Kristina Hlaváčková zavítala ve středu 1. října v podvečer do Paláce knih s jasným cílem. Přijela pokřtít svou novou knihu Dračí oči – Černý jezdec, druhý díl z očekávané trilogie.

Krátce po páté hodině odpolední se zaplnila kavárna Neoluxoru převážně mladými lidmi, kteří přišli autorku nového fantasy příběhu podpořit. Nechyběla ani Romana Homonická, manažerka a redaktorka nakladatelství Fragment, a kmotra nové knihy Vanda Hybnerová.

Hned první dotazy mířily na samotnou autorku. Dračí oči – Černý jezdec vychází jako pokračování úspěšné jarní novinky Dračí oči – Čarodějka. Princezna Elena z královského rodu v tomto díle už trochu dospěla. Stále je však předurčena proroctvím k tomu, aby se stala vyvolenou ochránkyní. Království hrozí válka a princezna se chce zúčastnit bojů a pomoci zachránit všechny obyvatele. Jak sama autorka prozradila, Elena má stále problémy s rodinou. Navíc začíná jít do „tuhého“. Nezbývá jí nic jiného, než jít do války, a zároveň zjišťuje, že lidem se příliš nedá věřit.

Zleva: Kristina Hlaváčková a Romana Homonická

„Části druhého dílu byly napsané dříve než kusy toho prvního. Nepíšu chronologicky,“

odpověděla na jednu z otázek Kristina Hlaváčková a také odtajnila, že už nyní je napsaná i půlka dílu třetího.

Že by autorka neměla o čem psát, se v jejím případě opravdu stát nemůže. Už u druhého dílu musela na pokyn nakladatelství sto stran umazat, aby oba díly z plánované trilogie byly přibližně stejně velké. „To byla vražda, je rozhodně lepší sto stran napsat, než je proškrtat,“ dodala. Přesto dle slov Romany Homonické to nemá na příběh žádný negativní vliv, ba naopak, děj je živější a kniha čtivější.

Kmotra Vanda Hybnerová se ujala čtení této fantasy novinky, která se bude nejspíš nejvíce líbit mladším ročníkům, i když i pro dospělé čtenáře může být vítanou změnou. Úryvek z knihy vybírala sama autorka, protože jak herečka přiznala, sama má na čtení čas jen o prázdninách nebo o Vánocích.

Pro Kristinu Hlaváčkovou je téma draků příjemné a dobře se jí píše. Na rozdíl od love story, kterou by dle svých slov psát nemohla. Psávala od malička a vždy ji to velmi bavilo, ale nikdy neměla odvahu nabídnout svůj rukopis, i když se jí představa vlastní knihy v regálu knihkupectví líbila. Nakonec ji její okolí donutilo vytáhnout její tvorbu ze šuplíku a dle spokojených čtenářů to vypadá, že udělala dobře.

Autorka s milým úsměvem, který byl v její tváři dominantní po celý večer, ochotně odpověděla i na několik dotazů z publika. Zejména, kde se jí nejlépe píše a zda má nějaké postavy oblíbenější než jiné. Vyzradila, že nejraději píše u sklenky coly na balkóně na své chalupě a nejoblíbenějšími postavami je Charlik a Michael, převážně proto, že mají základ v reálných postavách z autorčina života. Vztah má samozřejmě Kristina Hlaváčková ke všem svým postavám, některé prý dokonce bytostně nesnáší.

Následně již nastal čas na samotný křest knihy. Jelikož autorka nepije alkohol a u psaní popíjí colu, křtilo se pro tentokrát tímto nápojem. Knize, stejně tak i hlavní postavě bylo popřáno, aby to dotáhla do zdárného konce. Romana Homonická navíc sdělila, že třetí díl trilogie by měl být dopsán na konci roku a ke čtenářům by se tak mohl dostat již v dubnu roku 2015.

Zleva: Vanda Hybnerová, Kristina Hlaváčková a Romana Homonická

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDračí oči – Černý jezdec

Hlaváčková, Kristina

Fragment, 2014

Napsat komentář