Čtení pro děti

dite-cte
Přinášíme tipy pro děti všech věkových kategorií. Co mají knihy společné? Najdete v nich dobrodružné a vtipné příběhy nejen ze světa zvířat, a navíc je doprovázejí krásné ilustrace.

Začneme knihou pro nejmenší. Pohádky, kde jako hlavní postavy vystupují zvířátka, jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou přiměřeně krátké, aby je děti zvládly samy přečíst. Autorka se inspirovala genetickou metodou výuky čtení.

Nová knížka pohádek vychází ze zásad genetické metody výuky čtení. Pohádky jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od pohádek složených pouze z jednoduchých jednoslabičných slov přes pohádky ze slov dvouslabičných až po pohádky se slovy trojslabičnými a případně čtyřslabičnými, které jsou již čtenářsky náročnější. Pohádky jsou přiměřeně krátké, aby si je děti bez problémů zvládly samy přečíst. Hlavním hrdiny příběhů jsou zvířátka, která si vyprávějí veselé příběhy o tom, co prožila či prožívají se svými maminkami.

Ukázka z knihy

Moje maminka je nej

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatelství.

Moje maminka je nej

Autorka: Eva Horáková
Ilustrovala: Vendula Hergerová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1319-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Moje maminka je nej vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Eva Horáková je učitelka s dlouholetou praxí, matka dvou dětí, učí na 1. stupni ZŠ, v nakladatelství Portál jí vyšly knížky prvního čtení (pro genetickou metodu) Zvířátka, Svět hraček a her, Pohádkový svět, Pohádky pro všední den, V zoo není žádná nuda nebo Do pohádky se zvířátky.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Mia přišla o svého milovaného kocourka Sandyho a nikdy na něj nezapomene. Kočce její nejlepší kamarádky Emilky se narodí koťata a Mia si padne s tím nejmenší do oka. Dokáže mu vytvořit domov?

Nová knížka ze série Příběhy zvířátek od britské autorky Holly Webb.
Když Mia přišla o milovaného Sandyho, neuměla si vůbec představit, že by znovu měla kočku – Sandy byl nejlepší kocour na světě a nikdy na něj nezapomene!
Pak se ale kočce její nejlepší kamarádky Emilky narodila koťata. Nejmenší a nejbázlivější kotě je bílé a nadýchané a Mia ho pojmenuje Fousek. Všichni vědí, že si ti dva báječně rozumějí, ale je už Mia schopná poskytnout koťátku domov?

Ukázka z knihy

NAVA-UK

O bílém kocourkovi

Autor: Holly Webb
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 110
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7211-529-7
Doporučená cena: 148 Kč

 

Knihu O bílém kocourkovi vydalo nakladatelství NAVA.

O autorce

Holly Webbová (* 1976, Londýn) je anglická autorka dětské literatury. Do literatury se spisovatelka zamilovala již jako dítě, a zhruba v deseti letech si oblíbila příběhy z řeckých bájí. Začala proto studovat latinu, řečtinu, až skončila u čtení klasiky na vysoké škole. Mnoho let se chtěla stát knihovnicí, protože si myslela, že bude mít možnost po celý den číst knihy. Že to tak není, jí přineslo velké zklamání. Proto se stala alespoň editorkou beletrie pro děti, ale postupem času získala pocit, že největší uspokojení jí přinese samostatná literární činnost. Nejraději píše příběhy o zvířátkách, z nichž jsou některé založeny na příbězích z novin, a některé se staly mazlíčkům jejích přátel. Holly Webbová je autorkou sérií: Emily Pírková (1. a 2. díl), Lily, Rose, a sérií knih, kde vystupují jako hlavní hrdinové malá domácí zvířátka.

Zdroj informací: bux.cz

————————————————

Na Elenku čekají další dvě příhody s její kamarádkou, princeznou Zrcadlenkou. Obě dívky se rozhodně nenudí, ať už při hledání zlaté husy, nebo na hodině baletu.

Elenka nikdy neví, kde se objeví její dvojnice princezna Zrcadlenka. Ať už Elence vypráví podivuhodnou historku o kouzelných botách a způsobí rozruch na hodině baletu, nebo se usilovně snaží najít zlatou husu, s okouzlující Zrcadlenkou rozhodně není nuda. Dva krátké příběhy pro malé čtenáře pobaví každého, kdo se rád směje.

Princezna Zrcadlenka a kouzelné botičky

Autor: Julia Donaldson
Přeložila: Kateřina Chocholová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 130×185 mm
ISBN: 978-80-7529-391-6
Doporučená cena: 129 Kč

 

Knihu Princezna Zrcadlenka a kouzelné botičky vydalo nakladatelství Brio.

————————————————

Milovníky zvířat, a to především koček a kocourů, jistě potěší Kočičí pohádky. Čtenáře přenesou do kočičího světa plného dobrodružných a zábavných příhod.

Máte rádi moderní pohádky? Máte rádi kočky? Vítejte v Kočičích pohádkách! Poznejte nejslavnější kocouří kapelu, zjistěte, proč na jaře rozkvétají kočičky, a seznamte se s kočkou jménem Kalamita. S touhle vesele ilustrovanou knížkou si užijete hodně kočičin.

Ukázka z knihy

Kocici pohadky

Prolistujte si zbytek ukázky.

Kočičí pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Michal Sušina

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 166×247 mm
ISBN: 978-80-271-0675-2
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Kočičí pohádky vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyJedeme do školyVyjmenovaná slova.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Po porážce Římanů Galy se Julius Caesar rozhodne Galy osobně navštívit a podrobit je dvanácti úkolům. Pokud je splní, prohlásí je za bohy. A tu přicházejí na řadu naši známí hrdinové, Asterix a Obelix…

Když neporazitelní Galové opět porazí skupinu legionářů, začnou si Římané klást otázku, zda jsou Galové lidé, nebo bozi. Tato kardinální otázka se dostane až k samotnému Juliu Caesarovi, jenž se rozhodne osobně zajet ke Galům a navrhnout jim 12 (římsky XII) zkoušek inspirovaných úkoly, které musel splnit bájný Herkules.Pokud Galové uspějí, uzná je Caesar za bohy. V sázce je mnoho, a proto Galové vysílají ke zkouškám své dva nejlepší bojovníky, Asterixe a Obelixe. Jejich průvodcem a zároveň rozhodčím má být neúplatný Caesarův úředník Gaius Papula.

Ukázka z knihy

Asterix XII ukolu pro Asterixe

Asterix – XII úkolů pro Asterixe

Autor: René Goscinny
Přeložil: Michal Lázňovský

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 220×292 mm
ISBN: 978-80-252-4171-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Asterix – XII úkolů pro Asterixe vydalo nakladatelství Egmont ČR.

O autorovi

René Goscinny byl francouzský komiksový redaktor a scenárista. Narodil se v Paříži v rodině imigrantů z Polska. Nejvíce se proslavil jako autor komiksových alb Asterixe, která vytvořil společně s ilustrátorem Albertem Uderzem. Mezi jeho další známá díla patří Lucky Luke (s Morrisem) a Malý Mikuláš (s Jeanem-Jacquesem Sempém). S Albertem Uderzem vytvořili ještě další známé komiksové postavy, například Indiána Umpa-pu a Jehana Pistoleta.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje maminka je nej
Genetická metoda

Horáková, Eva

Portál, 2018

zobrazit info o knizeO bílém kocourkovi

Webb, Holly

Nakladatelství NAVA, 2018

zobrazit info o knizePrincezna Zrcadlenka a kouzelné botičky

Donaldson, Julia

Brio, 2018

zobrazit info o knizeKočičí pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2018

zobrazit info o knizeAsterix – XII úkolů pro Asterixe

Goscinny, René

Egmont ČR, 2018

Napsat komentář