Fantasy pro děti a mládež

Tipy_Do sedivych dnu barevne fantasy pribehy
Vánoční svátky jsou za námi, a pokud už máte nadílku od Ježíška přečtenou, nemusíte zoufat. Přinášíme vám tipy na knihy, které tentokrát ocení především milovníci fantasy žánru. Navštivte kouzelné světy plné nadpřirozených sil a magických jevů.

Bubajzlíkovi byla zima a tak se vydal ohřát do hradu. Nečekal, že zde narazí na jeho obyvatele. Vydejte se s ním na dobrodružnou cestu a odhalte tajemství celého hradu…

Bubajzlík je malý bubáček, který se narodil ve sněhu před starým hradem Bubákovem.
Byla mu zima, a tak se vydal do hradu ohřát. Narazil tam na tři milé čarodějnice – Drátenici, Metrnici a Jitrnici, které vaří pro všechny čokoládu. Postupně se seznamuje s dalšími obyvateli a odhaluje tajemství celého hradu. Pojďte s Bubajzlíkem všechno pořádně prozkoumat a zažít pravé dobrodružství.
Kdo se nebojí, zažije s Bubajzlíkem neuvěřitelné příhody!

Ukázka z knihy

Tu temnou zimní noc začalo sněžit velmi potichu. Jeden by si toho ani nevšiml. Dřímající sově na smrku zasněžila hlava tak tiše a jemně, že ji to ani neprobudilo z krátkého nočního snění. Vzbudilo ji až to, že ji začaly nějak studit nohy. Sníh padal do již zasněžené krajiny, na které byste ale lidské stopy hledali marně. Přes dvě stě let tam lidská noha nevkročila.  (str. 7)

Bubakov

Bubákov

Bubajzlík a tajemný hrad
Autoři: Renata Petříčková, Michal Vaněček
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 155×230 mm
ISBN: 978-80-271-0653-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Bubákov vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Adama vychovali lesní bytosti a při svém návratu mezi lidi se spřátelí s vlčicí Arinou. A právě oni dva se vydají do pavoučí říše zachránit princeznu Markétu. Uspějí?

Adam se narodí se znetvořenou tváří, proto ho otec odkládá v lese, kde je vychován lesními bytostmi k moudrosti a pokoře. Je ale čas odejít mezi lidi. Adam potkává svéráznou vlčici, která se mu stává věrnou přítelkyní. A tak začíná dobrodružná výprava mladíka Adama a vlčice Ariny do říše pavoučí královny Arachnity, aby odtud odvedli princeznu Markétu a našli jejího ztraceného ženicha Marka… Povede se jim to?

Ukázka z knihy

Král Harold, otec prince Marka, se nemohl smířit s tím, že se jeho syn po nevydařené svatbě ztratil. Stále doufal v jeho návrat, ale už mu docházela trpělivost, proto vyslal do království Bodravsko posla.
Schvácený posel padl před králem Bohdanem na kolena a vysypal ze sebe: „Náš vládce král Harold ti vzkazuje, že musíš najít prince Marka. Jestliže ho nenajdeš, král pošle vojsko a budeme prince hledat sami.“ (str. 25)

Arina

Autorka: Eva Hölzelová
Ilustrovala: Jana Vlková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-87739-48-8
Doporučená cena: 194 Kč

Knihu Arina vydalo nakladatelství Hölzelová Eva.

O autorce

Eva Hölzelová působí jako překladatelka. Napsala např. knihy jako Hvězdná obloha, Mimetičtí hadi a Milánek na zabití. Z jejích zálib lze jmenovat cyklistiku či procházky se psem.

————————————————

Sledujte zrod mladého hrdiny! Will se rozhodne zachránit princeznu ze spárů hrozného draka. Ten mu ale učiní významnou nabídku… Jak se Will rozhodne? A jakou roli v celém příběhu sehraje jeho otec?

Strhující příběh Willa, chlapce z divočiny, který se vydá zachránit dívku Caru z moci hrozného draka. Jeho otec má jako jediný sílu postavit se smrtícím nestvůrám. Skrývá přitom před synem hrozné tajemství…
V dračím sídle musí mladý hrdina čelit nejtvrdší zkoušce svého života. Drak mu učiní nabídku, o jaké se mu ani nesnilo. Podaří se Willovi odolat?
Kniha slovenského autora přibližuje zrod mladého hrdiny, ale i úsilí jeho otce, který bojuje za svého syna a touží znovu získat jeho srdce. Hledáme-li zlatou nit celého příběhu, je jí právě vztah otce a syna.

Odvážné srdce

Autor: Juraj Vojtáš
Přeložil: Jan Lachman

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7566-025-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Odvážné srdce vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Juraj Vojtáš (* 1978) vystudoval ekonomii, obor mezinárodní podnikání; žije s manželkou a dvěma syny v Žilině. Pracoval pro nadnárodní společnosti, nyní je ekonomem na salesiánské Střední odborné škole v Žilině.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

————————————————

Harry Potter se již počtvrté vrací do Bradavic a ani tentokrát ho nečeká klidný rok. Stane se jedním ze soutěžících o Ohnivý pohár a čekají ho krušné časy… Pomohou mu jeho přátelé? A kdo nakonec vyhraje?

„Půjde o tři úkoly, jejichž plnění bude rozloženo do celého školního roku a které prověří schopnosti šampionů v mnoha různých ohledech… jejich kouzelnickou zdatnost – jejich odvahu – umění logické dedukce – a samozřejmě, jejich schopnost čelit nebezpečí.“ V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.

Ukázka z knihy

Lidé z Malého Visánku tomu stavení dosud říkali Raddleův statek, i když od časů, kdy tam Raddleovi opravdu žili, uplynula spousta let. Stál na kopci nad vesnicí a několik oken měl zabedněných, na střeše chyběly tašky a po průčelí se nezadržitelně rozrůstal břečťan. Kdysi to býval krásný panský dům, nejspíš největší a nejhonosnější budova na míle daleko; teď však byl vlhký, zpustlý a neobydlený. (str. 9)

Nezapomeňte na zbytek ukázky.

Harry Potter a Ohnivý pohár

Autorka: Joanne Rowlingová
Přeložil: Ivan Medek

Počet stran: 776
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-000-4828-4
Doporučená cena: 449 Kč

 

Knihu Harry Potter a Ohnivý pohár vydalo nakladatelství Albatros.

O autorce

J.K.Rowlingová je autorkou série knih o Harrym Potterovi, která vycházela v letech 1997 až 2007. Knihy vyšly ve dvou stovkách zemí, přeloženy byly do desítek jazyků. Na základě série vzniklo několik úspěšných velkofilmů. Spisovatelka je nositelkou mnoha ocenění včetně Řádu Britského impéria, který jí udělila královna Alžběta II. za zásluhy o dětskou literaturu, španělské Ceny prince asturského, francouzského Řádu čestné legie a nejvyššího ocenění pro autory dětských knih, ceny Hanse Christiana Andersena. Angažuje se v mnoha charitativních hnutích včetně podpory znevýhodněných dětí. Pro dospělé čtenáře napsala román Prázdné místo a pod pseudonymem Robert Galbraith vydává detektivní sérii s hlavním hrdinou Cormoranem Strikem (Volání kukačky, Hedvábník a Ve službách zla) . A vrací se i do kouzelnického světa, například scénářem k filmu Fantastická zvířata a kde je najít (naše recenze).

Zdroj informací: Albatros

————————————————

Krák si prostě neoddychne. Poté, co porazil nebezpečné feraly Mistra Snovače i Muší matku, si na něj brousí zuby Bílá vdova. Ta na svou stranu získá nové spojence. Co když tentokrát nezvládne Krák ochránit své nejbližší?

Pavoučí kletba. Odhalení minulosti. Mocný pavoučí feral spřádá sítě, v nichž má uvíznout sám Krák. Akční příběh vás nenechá vydechnout.
Krák porazil obávaného Mistra Snovače i Muší matku. Na obzoru je však další feral, který kráčí ve smrtících šlépějích svého pavoučího předchůdce. Feralka známá jako Bílá vdova má za úkol zničit Kráka a obnovit v Blackstoneu staré časy zločinu a strachu. Na její stranu se postaví noví feralové – uprchlí trestanci z blackstoneské věznice se svými šiky zabijáckých zvířat. Všichni Krákovi blízcí se ocitnou ve smrtelném nebezpečí. Co když je tentokrát ochránit nedokáže?
Vzrušující zakončení urban fantasy ze série Feralové. V sázce je víc, než si kdy Krák dokázal představit.

Ukázka z knihy

Vůbec netuší, pomyslel si Krák. Vůbec netuší, v jakém jsou nebezpečí.
Vyhrnul si límec, přestože už byl promočený až na kost, a rozhlédl se po ulici. V tomto ošklivém počasí byla téměř opuštěná až na několik lidí, kteří si hleděli svého. Pod markýzou, ze které crčela voda, stál muž v tmavém obleku a pojídal sendvič. Krák přeběhl kluzkou silnici. Matka s malým synem, který ji držel za ruku, spěchali do obchodu s obuví, aby se schovali před lijákem. (str. 9)

Pokud máte Kráka rádi, podívejte se na další ukázku.

Doporučujeme

Než se pustíte do závěrečného dílu, nezapomeňte si přečíst o boji Kráka s Mistrem Snovačem a Muší matkou.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Pomsta Bílé vdovy

Feralové 3
Autor: Jacob Grey
Přeložila: Denisa Streublová

Počet stran: 237
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-180-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Pomsta Bílé vdovy vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

Jacob Grey je autor, o kterém se toho ví jen málo. Údajně žije v jednom velkém městě ve Spojených státech, kde se po nocích toulá ulicemi a sní o svých temných příbězích. Miluje zvířata a mluví s vránami… Nikdo ale neví, jestli jejich krákání opravdu rozumí. Pod křídly vran (2015) je první kniha ze série Feralové, která vychází v jednatřiceti jazycích a k níž koupila filmová práva společnost 20th Century Fox.

Zdroj informací: nakladatelství Host

————————————————

Hanna a Nik, odlišní jako voda a oheň, budou muset začít spolupracovat, aby ubránili svůj domov. Nebudou ovšem stát jen proti elitnímu útočnému týmu, ale cizí formě života, která zabíjí jednoho obyvatele vesmírné stanice po druhém.

Hanna pobyt na vesmírné stanici v galaxii kdesi na konci vesmíru vždy vnímala jen jako ztrátu normálního společenského života. Nikdo jí ale neřekl, že jí pobyt tady může stát život. Sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, kde se dva noví hrdinové musí střetnou s vražedným komandem BeiTechu. Hanna je hýčkanou dcerou velitele stanice, Nik naopak rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě v celém vesmíru, netuší, že se k nim blíží zkáza. Když elitní útočný tým BeiTechu napadne stanici, Hanna a Nik jsou donuceni spolupracovat, aby bránili svůj domov. A aby toho nebylo málo, cizí forma života zabíjí jednoho obyvatele stanice po druhém a porucha na červí díře hrozí, že časoprostorové kontinuum může být rozerváno ve dví. Brzy tak Hanna a Nik nebojují jen o svůj vlastní život – osud celého Heimdallu a možná i celého vesmíru je v jejich rukou. PRO INFORMACI: Román je vyprávěný skrze ohromující kombinaci dokumentů, záznamů, e-mailů, vojenských rozkazů, pohovorů či přepisů ze sledovacích kamer. Gemina navazuje na Illuminae a vtáhne čtenáře do úchvatného nového příběhu, který jim vyrazí dech.

Ukázka z knihy

Záznam z tohoto segmentu pochází z různých kamer po celém nakládacím doku 17 na stanici Heimdall, plus z několika mimo něj. Začínáme v obslužném výtahu 17B, a to záběrem na Fešáka Mika Malikova, Sorayu Ajn-Hadžíovou, Nika Malikova a dva další pěšáky Domu nožů – jsou to Giovanni Genovesi (pro přátele Dvojité G) a Ivan „Puk“ Federov. (str. 96)

Doporučujeme

Pokud vás Gemina zaujala, sáhněte po prvním díle plánované trilogie Akta Illuminae.

zobrazit info o knize

Gemina

Akta Illuminae 02
Autoři: Amie Kaufmanová, Jay Kristoff
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 664
Vazba: vázaná
Formát: 162×235 mm
ISBN: 978-80-754-4457-8
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Gemina vydalo nakladatelství CooBoo. A na stránkách Albatrosu Media naleznete pod obálkou knihy další ukázku.

O autorech

Amie Kaufmanová je autorkou úspěšné trilogie STARBOUND. Jay Kristoff zase napsal úspěšnou trilogii LOTUS WAR. Dohromady měří tři metry osmdesát a žijí v australském Melbourne. Dále mají každý po jednom partnerovi (kteří silně trpí jejich spisovatelskou vášní), dva záchranářské psy a velikánské zásoby kofeinu. Setkali se díky daňovým zákonům a už zůstali spoluautory, protože oba rádi na papíře vyhazují kdeco do vzduchu a ničí lidem životy.

Zdroj informací: společnost Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBubákov
Bubajzlík a tajemný hrad

Petříčková, Renata – Vaněček, Michal

Grada, 2017

zobrazit info o knizeArina

Hölzelová, Eva

Hölzelová Eva, 2017

zobrazit info o knizeOdvážné srdce

Vojtáš, Juraj

Karmelitánské nakladatelství, 2017

zobrazit info o knizeHarry Potter a Ohnivý pohár

Rowlingová, Joanne K.

Albatros, 2017

zobrazit info o knizePomsta Bílé vdovy
Feralové 3

Grey, Jacob

Host, 2017

zobrazit info o knizeGemina
Akta Illuminae 02

Kaufmanová, Amie – Kristoff, Jay

CooBoo, 2017

Napsat komentář