Dvě nová pokračování oblíbených dětských sérií

pax-postrach-jezera_feralove-cerny-roj-utoci
Nakladatelství Host vydalo dvě očekávané fantasy novinky pro mládež! Kupte svým dětem pod stromeček šestý díl populární série Pax nebo druhý díl napínavé trilogie Feralové! Anebo vezměte rovnou obojí.

host

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery. Nezapomíná však ani na děti a mládež, jimž přináší knihy Marcina Mortky, J. D. Rineharta, Caroline Carlsonové nebo právě Äsy Larssonové, Ingely Korsellové a Jacoba Greye, s jejichž nejnovějšími příběhy se nyní seznámíme…

 

Šestý díl ze série PAX je určen čtenářům od deseti let. Strach je nejhorší vězení. Během sportovního dne na zamrzlém jezeře Mälaren se stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. A i když Alrik s Viggem považují Iris za nejnesnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou sídlí temné síly. V té době navíc přichází na zámek Gripsholm nový, dost podivný správce. A co se to děje s Henrym Nazdárkem? Ke všemu se v Mariefredu objevila Alrikova a Viggova máma se svým super překvapením. A nikdo netuší, co tím způsobí!

 

Pax – Postrach jezera

Autorky: Åsa Larssonová, Ingela Korsellová
Přeložila: Marie Voslářová

Počet stran: 199
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7491-789-9
Doporučená cena: 249 Kč

Přečtěte si více o knize Pax – Postrach jezera.

 

Ukázka z knihy

Vtom Viggo poklepe na umělohmotný kelímek.
„Cink cink cink,“ řekne a vstane. „Ehm, drazí pěstouni, drahý bratře a drahá matko…“
„Chceš pronést proslov?“ zeptá se zaskočeně Alrik.
„Ticho,“ umlčí ho Viggo a znovu poklepe lžičkou na kelímek. „Alriku, dárek, který jsi dostal ode mě, ti možná připadal trochu… eh, divný.“
Alrik se rozesměje a máma s Andersem a Lajlou se zatváří nechápavě. Nevědí, že Viggo Alrikovi daroval k narozeninám lávové kameny. Kameny, které použili, aby vyrobili pouto Gleipni, s nímž přemohli grima.
„ALE!“ pokračuje Viggo a vytáhne z kapsy bundy pohozené na podlaze papír. „Teď dostaneš něco, co si už dlouho hrozně moc přeješ. Aspoň doufám!“ (str. 66)

 

Åsa Larssonová

asa larssonÅsa Larssonová (nar. 1966) pochází z Kiruny, malého městečka v severním Švédsku. V současnosti žije se svými dvěma dětmi na jihu Švédska, poblíž Gripsholmu. Než se začala věnovat psaní, pracovala jako daňová poradkyně. Její první kriminální román Sluneční bouře (2003; zfilmováno 2007; česky Host 2010) vzbudil ve Švédsku velký zájem čtenářů a získal ocenění za nejlepší kriminální prvotinu. Stejný ohlas měly i její další detektivní romány s hlavní postavou Rebeckou Martinssonovou: Temná stezka (2006)
a Než pomine tvůj hněv (2008; obě česky Host 2012). Knihy Åsy Larssonové byly přeloženy do patnácti jazyků a za knihu Prolitá krev (2004; česky Host 2011) autorka obdržela Cenu za nejlepší švédský kriminální román. Oběť Molochovi (2012; česky Host 2013) je pátým dílem úspěšné série. PAX je její první knižní sérií pro mladé čtenáře, v nakladatelství Host již vyšly knihy: Hůl prokletí, Grim přízrak, Dívka ze záhrobí, Neviditelný zloděj a Sluhové zla.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

Ingela Korsellová

Ingela Korsellová je spisovatelka a vědecká pracovnice, původně působila jako učitelka na základní škole. V současnosti se věnuje jednak výzkumu v oblasti dětské čtenářské gramotnosti na univerzitě v Örebro, jednak psaní knih pro děti a mládež.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

————————————————

Akční urban fantasy Feralové si získalo přízeň čtenářů již prvním dílem a nyní vychází druhý, určený dětem od deseti let. Zlověstný Mistr Snovač byl poražen a Blackstone zachráněn. Nová hrozba však na sebe nenechá dlouho čekat. Ze stínů se vynořil nový padouch. O vládu nad městem usiluje Muší matka, která už od časů Temného léta v tichosti vyčkávala, až nadejde její čas. A teď hledá Kráka. Vraní feral totiž vlastní něco, po čem ona touží – něco, co ona zoufale potřebuje. Krák věří, že s kamarádkou Lydií a oddanými vránami po boku dokáže sebe i Blackstone ochránit. Aby však porazil mocnou muší feralku, která se nezastaví před ničím, bude Krák potřebovat víc než vrány a pomoc přítelkyně…

 

Černý roj útočí

Autor: Jacob Grey
Přeložila: Denisa Streublová

Počet stran: 247
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-786-8
Doporučená cena: 279 Kč

Přečtěte si více o knize Černý roj útočí.

 

Řekli o knize

Od první stránky jsem byla vtažena do Krákova temného a drsného světa – a nemohla jsem se odtrhnout!

Erica Sussmanová, HarperTeen

Hrdinové pro mladší generaci, kteří s ní budou s postupem příběhu růst. Dobře napsaná, atmosférická kniha s rychlým tempem a sympatickými, zajímavými postavami.

Waterstones

Bohatý svět, postavy a dobrodružství ve Feralech nabízejí jedinečné vizuální filmové možnosti.

Elizabeth Gablerová, 20th Century Fox

 

Jacob Grey

Jacob Grey je autor, o kterém se toho ví jen málo. Údajně žije v jednom velkém městě ve Spojených státech, kde se po nocích toulá ulicemi a sní o svých temných příbězích. Miluje zvířata a mluví s vránami… Nikdo ale neví, jestli jejich krákání opravdu rozumí. Pod křídly vran (2015) je první kniha ze série Feralové, která vychází v jednatřiceti jazycích a k níž koupila filmová práva společnost 20th Century Fox. Druhý díl vyšel v roce 2016 pod názvem Černý roj útočí.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePAX – Postrach jezera

Larssonová, Äsa - Korsellová, Ingela

Host, 2016

zobrazit info o knizeČerný roj útočí
Feralové 2

Grey, Jacob

Host, 2016

Napsat komentář