Čtení plné vášně

Tipy_Pohary touhy_Tanec bohu
Dámy, tyto knižní tipy jsou pro vás! Posaďte se do pohodlného křesla se sklenkou dobrého vína a pusťte se do vášnivého čtení plného touhy, romantiky a napětí!

Chcete se ponořit do jemných chutí a vůní vína a objevit tajemství provázející jeho vznik? A při tom všem zažít dobrodružství, romantiku a jiskřivé erotické napětí, které k vínu tak nějak přirozeně patří? Pak vezměte do ruky román Poháry touhy Markéty Harasimové a nechte se unášet slovy, emocemi i vůněmi…

Poháry touhy

Autorka: Markéta Harasimová

Počet stran: 320
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978–80–906776–0–9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Poháry touhy vydalo nakladatelství MaHa.

Violina minulost je opředena tajemstvím – její matka odmítá mluvit o rodině zemřelého otce. První střípky pravdy tak Viola nečekaně odhalí až ve chvíli, kdy se jako dospělá ocitá na dramatické životní křižovatce. Východisko z těžké situace vidí v nečekané závěti svého dědečka, o jehož existenci neměla ponětí. Do klína jí spadly vzácné vinohrady, ale také polorozbořený vinný sklep. Třebaže o vinařském řemesle nic neví, rozhodne se Viola z ruin vybudovat nové vinařství a navázat na rodinnou tradici. Střetne se s řadou překážek a předsudků, nepřízní osudu i lidskou zákeřností. Zažívá žhavá erotická vzplanutí a poznává odvrácenou tvář lásky, ale také skutečné přátelství. Na scéně se však objevuje chladnokrevný násilník zaměřený na mladé ženy a Viola se ocitá v jeho hledáčku. Jako mrazivé poselství ze záhrobí se jí navíc začíná zjevovat duch zesnulého dědy s tajemnými vzkazy, které je potřeba rozluštit. Nad Violou se postupně stahují temné mraky a začíná jí hrozit smrtelné nebezpečí… Ponořte se do napínavého příběhu plného emocí, dráždivé erotiky, tajemna i nečekaných zvratů…

 

Ukázka z knihy

Vzlyky tlumené drsným stiskem pohlcovala temnota, jež spolu s nočními ptáky byla jediným svědkem násilí, odehrávajícího se pod jejím krovem. Táňa jen stěží nabírala vzduch do stažených plic, ale mnohem víc než nedostatek kyslíku k jejímu vědomí doléhala bolest drtící křehké útroby. Cizí muž se na ní ukájel surově, bezohledně a tak, až měla pocit, že do ní stále tvrději vráží velký ostrý předmět. V první chvíli si tak vůbec nepřipustila, že na ni přichází jinak dobře známá ataka astmatického záchvatu – a spíš ten než zakrytá ústa úží její dech. Do napůl hluchých uší vzdáleně pronikalo mužské supění, a v mozku se i přes ponížení a trýzeň konečně ozval tichý hlásek pudu sebezáchovy. Potřebuje svůj inhalátor… nutně.
Na hladkém čele vyrazily kapičky potu a růžové rty promodraly. Tánin bezmocný sípot po chvilce splynul s chrčením násilníka, jehož uspokojení dosahovalo vrcholu. A zatímco si on užíval pocitu nadvlády a uvolnění, z těla pod ním nenávratně unikal život…

Zjistěte, jak ukázka pokračuje!

 

Markéta Harasimová

Marketa HarasimovaMarkéta Harasimová je členkou české sekce AIEP a aktuálně se začleňuje i do Obce spisovatelů. Knihy začala vydávat už během studií. Dnes se literární tvorbě věnuje na plný úvazek – kromě románů píše články a povídky, stala se scenáristkou a pravidelně vystupuje se svým kulturním programem. Spolupracuje s řadou známých osobností. Je také autorkou projektu S vínem nad knihou, který kombinuje scénické čtení, hudbu a degustace moravských vín. Aktuálně založila vlastní nakladatelství MaHa. Autorčina současná tvorba je laděna eroticky a detektivně; často jde až na hranici thrilleru. Tíhne k akci, pádným dialogům a emotivním situacím.
Z tvorby Markéty Harasimové můžeme jmenovat například knihy Rozcestí, Miriam, Nejkrásnější dar, Osmnáct, Růže a slzy, anebo erotické krimithrillery Sametová kůže (podle něhož aktuálně vzniká scénář k celovečernímu filmu), Vražedná vášeň, Pouta z pavučin, Mrazivé hry či nejnovější titul Poháry touhy. Více na www.marketaharasimova.cz. Přečtěte si také příspěvek Markéty Harasimové do naší rubriky Čtení ke kávě.

 

Nakladatelství MaHa založila na sklonku roku 2016 spisovatelka Markéta Harasimová. Opěrnou kostrou jeho nabídky jsou její vlastní díla – tedy knihy ze současného českého prostředí pro české čtenáře, a především čtenářky. Produkci brzy rozšíří také o audioknihy, prioritně opět podle svých knižních předloh.

————————————————

Nora Roberts patří v současnosti mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J. D. Robb), které vyšly v celkovém nákladu 300 miliónů výtisků. Hrdinka její nové knihy Tanec bohů stojí před těžkým rozhodnutím. Jakým? Čtěte a uvidíte!

Tanec bohů

Autorka: Nora Roberts
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-401-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Tanec bohů vydalo nakladatelství Alpress.

Bojovnice Blair byla vždy zvyklá spoléhat jen sama na sebe. Nyní stojí před těžkým úkolem. Ostatní z Kruhu šesti má vycvičit pro zápas se zákeřnými upíry. Zatímco šestice hrdinů hledá posily, aby zachránili lidstvo, sama Blair má před sebou i těžké osobní rozhodnutí. Musí si totiž vybrat mezi samotou a osudovou láskou z jiného světa, jež může být jen stěží naplněna.

 

Ukázka z knihy

„Dobrá. Moiro, teď ty, hezky pomalu. Kdybys náhodou uklouzla, bratránek tě snad chytí.“ Moira se pustila stejnou cestou dolů a Blair pohlédla na Glennu.
„Nikdy jsem po skalách nelezla,“ zamumlala Glenna. „Doteď jsem k tomu neměla důvod. Ale jednou je holt vždycky poprvé.“
„To zvládneš.“ Blair se dívala, jak to Moiře jde, a potěšilo ji, že je skoro stejně šikovná jako Larkin. „Není to tak hluboké. Kdybys náhodou spadla, nezabiješ se.“
Raději nedodala, že by si polámala kosti. To ale bylo všem jasné. Glenna začala slézat dolů spolu s Hoytem a Blair šla hned za nimi.
Cestou zjistila, že je ve skále dost dobrých úchytů, tedy pokud se nebojíte o manikúru. Nedbala na vodní poprašek a snažila se slézt co nejrychleji. Těsně před doskokem ji v pase zachytily silné paže.
„Díky,“ řekla Larkinovi, „ale to nebylo třeba.“
„S mečem je to trochu těžší,“ prohodil a zadíval se vzhůru na cestu, „ale docela legrace.“ (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Nora Roberts

Nora-RobertsNora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli inspiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek románů Nory Roberts, např. Jen ty a já, Kolotoč přání. Z dalších autorčiných knih jmenujme třeba Smrtící nevinnost, Smrtící kalichSmrtící stvoření, Posvěcené zlo.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.

 

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete spoustu zajímavých knih za skvělé ceny.

Líbily se vám naše vášnivé knižní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTanec bohů

Roberts, Nora

Alpress, 2017

zobrazit info o knizePoháry touhy

Harasimová, Markéta

MaHa, 2017

Napsat komentář