Zahrajte si o trampoty dospívání i vtipné zážitky z vesnice

suchy-hadr-na-dne-morskem-perex
Průřez životem vesnické dívky od šesti let až po dospělost vám dokáže nejen to, že naše problémy se věkem mění, ale především, že na každý z nich se dá dívat ze dvou úhlů pohledu. Zaposlouchejte se a zjistěte, že ten pozitivní je vždy lepší.

Život má i veselejší stránky

Neuměla šplhat. Chtěla být prodavačkou jako teta Bedřiška s velkýma prsama. Nenáviděla kostel, do kterého musela chodit, a nechtěla vodit svého bratra do školky, protože byl tlustý a do punčocháčů jí s ním museli pomáhat ostatní. Měla ráda knížky a nechápala, proč ostatní ne. Měla jiné zapínání na školní aktovce a myslela si, že to je ten důvod, proč jí do její oblíbené knížky malují kosočtverce. Krátké kapitoly, vtipně odrážející dění na vesnici, trampoty dospívajícího člověka i těžké soužití s rodiči, kteří se vzali pouze a jenom kvůli vesnickým konvencím, nicméně ukazují, že je možné život brát i z té veselejší stránky. I když si na ten okamžik někdy musíte chvíli počkat. To, co se v jí dětství zdálo jako fakt a v patnácti vypadalo jako špatný sen, v osmnácti přerostlo v něco, kvůli čemu stálo za to sáhnout si na život. Na samotném konci však zjistíme, že na každý problém existují pouze dva úhly pohledu. A ten pozitivní vyhrává.

 

Suchý hadr na dně mořském

Autorka: Ivana Chřibková

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpret: Vanda Hybnerová
Délka: 5 hodin 19 minut
Vydáno: 10/2016

Přečtěte si více o audioknize Suchý hadr na dně mořském, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audioteka-logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorce

Ivana Chřibková se narodila ve Štěpánkovicích na Opavsku. Po studiích na střední škole začala pracovat pro kulturní rubriku opavského týdeníku Kamelot a později pro deník Svoboda v Ostravě. Po práci na několika charitativních projektech se rozhodla přestěhovat do Prahy. Dostala místo redaktorky týdeníku Ano televize Nova a na Nově potom zůstala ještě dalších deset let. Poté se rozhodla kariéru na Nově ukončit a změnit svůj dosavadní život. Přestěhovala se do španělské Andalusie, kde napsala svou první knihu. Dnes žije ve městě Leeds v Anglii a momentálně se věnuje práci na další knize.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Suchý hadr na dně mořském

Šestiletá Anička žije s rodiči v domku na vesnici. Soužití s nimi však nikdy nebylo jednoduché nejenom proto, že jediným důvodem, proč se rodiče brali, byly vesnické konvence. Harmonické vztahy však holčička nemá ani s ostatními dětmi. Je to snad proto, že má jiné přezky na školní aktovce? Nebo protože neumí šplhat? To a mnohem více se dozvíte, když si poslechnete průřez dospíváním vesnické dívky, která postupně zjišťuje, že život můžeme brát i z té pozitivní a veselé stránky, a mnohdy je to to nejlepší, co můžeme udělat. Krátké kapitoly, které dohromady vydají na více než 5 hodin, pro vaše uši namluvila Vanda Hybnerová.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Suchý hadr na dně mořském vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Suchý hadr na dně mořském
probíhá od 13. do 26. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Suchý hadr na dně mořském

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSuchý hadr na dně mořském
Audiokniha

Chřibková, Ivana

Audiotéka.cz, 2016

Napsat komentář