Knihománie rozhodně nekončí a nabízí mnoho tipů na vánoční dárek I.

knihománie
Vrchol sezóny má Knihománie už možná za sebou, nabídka titulů, které nám přináší, je však stále aktuální. My vám tyto knihy prostřednictvím dvou článků představíme. Na nákup dárků pro vaše blízké není nikdy pozdě a je rozhodně z čeho vybírat.

Knihománie je proslulá nejen svou objemností, ale také svou pestrostí. Dostane se tedy nejen na tituly literatury ryze dospělé, ale literární projekt myslí i na malé čtenáře.

Důkazem je úvodní publikace z pera Jiřího Žáčka, doprovázená kouzelnými ilustracemi Adolfa Borna. Přes dvacet originálních pohádek vypráví český básník a satirik s půvabem mu vlastním.

Povídání pro snílky z pohádkové postýlky s barevnými obrázky ke všem pohádkám.
Kniha přenese děti do kouzelného světa pohádek. Jak přesně to v pohádkovém světě vypadá, zachytil ve svých ilustracích Adolf Born, a co všechno se tam děje, vypráví Jiří Žáček. Jeho pohádková řeč je dětem milá. Je blízká fantazii dětských snílků, kteří mají radost, když tajemství a kouzla pomohou, aby všechno dobře dopadlo. Dvacet pět pohádek, ať je znáte, či neznáte, znějí díky vypravěči jako nové.

Z pohádkové postýlky

Autor: Jiří Žáček

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 218×215 mm
ISBN: 978-80-7244-383-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Z pohádkové postýlky vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

————————————————

Následujícího autora netřeba představovat. Haruki Murakami se vydobyl stabilní pozici ve světě literátů díky své lyrické, místy erotické próze, ve které mísí každodennost s poetičností. Spisovatel, jenž se u nás uvedl knihou Kafka na pobřeží, se v knize Muži, kteří nemají ženy pouští do žánru povídek, kdy prostřednictvím sedmi příběhů propojuje osudy cizinců.

Nejnovější Murakamiho kniha vypráví o vztazích, poznamenaných nedorozuměním, nevěrou, či proradností. Sedm povídek sbírky spojuje téma osamění mužů, kteří za různých okolností ztratili ženu, nebo o ni nenávratně přicházejí. Murakami vykreslil trápení hrdinů s jejich osudovými láskami v různém věku a postavení: spisovatel či plastický chirurg, herec nebo vysokoškolák, majitel baru. Všichni se nacházejí v různých životních situacích, ale všichni jsou nějak poznamenaní duchem ztracených žen…

Muži, kteří nemají ženy

Autor: Haruki Murakami
Přeložila: Klára Macúchová

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 132×207 mm
ISBN: 978-80-207-1655-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Muži, kteří nemají ženy vydalo nakladatelství Odeon.

Nahlédněte do knihy a zalistujte si ukázkou.

————————————————

U knih pro dospělé ještě chvíli setrváme. Táňa Keleová-Vasilková není na knižním trhu nováčkem. Její společenské romány jsou čteny napříč generacemi. Nejinak tomu bude i u následující knihy. Nejedná se ani tak o sondu do vztahů mezi ženami a muži, ale spíše o sondu do mezilidských vztahů jako takových s přihlédnutím zejména na ten mezi matkou a dcerou.

Tuto otázku Jana pokládá zákaznicím den co den. Pracuje v kadeřnictví, její dcera Zorka ve vedlejším kosmetickém salonu. Žijí ve světě bez mužů, jejich dny jsou naplněné hřejivostí, vzájemnou láskou a přátelstvím, a také sny, které ne vždy vyslovují nahlas.
Po náhlém úmrtí mladší sestry Marie si Jana k sobě nastěhuje švagra a malou Sáru, svoji milovanou neteř. Život mámy a dcery se tím od základu mění… a ani jedna netuší, že tohle je jen začátek.

Co to bude?

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková
Přeložila: Draha Smutná

Počet stran: 248
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-301-7
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Co to bude? vydalo nakladatelství Noxi.

————————————————

Chtěli jste se někdy ve svém životě stát neviditelným? Ne kvůli dětským fantaziím o životě kouzelníka, ale kvůli temným tajemstvím, které nesmí vyplout na povrch. Hlavní hrdinka skrývá modřiny a její život má daleko k životě kouzelníka. Jak se popasuje s krutostí a nepředvídatelností každodenního života?

V poklidném městě Weslyn, kde se většina lidí stará jen o to, zda jsou vidět a s kým, by se Emma Thomasová nejraději stala neviditelnou. Patří k nejlepším studentům, ale má spoustu starostí, aby zůstala nenápadná a nevzbudila žádnou pozornost. Musí nosit dlouhé rukávy, aby zakryla své modřiny a nikdo nezjistil, jak vzdálený je její skutečný život od dokonalosti.
Jednoho dne však vstoupí do jejího života láska. A ta ji donutí si uvědomit, že i ona je člověk a zaslouží si plnohodnotný život – a to i za cenu odhalení strašného tajemství, které se zoufale snaží skrývat.
Příběh jedné dívky o lásce, která mění životy, o nevýslovné krutosti a nečekané šanci na vykoupení se z pekla.

Důvod dýchat

Autor: Rebecca Donovan
Přeložila: Daniela Krolupperová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-87814-03-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Důvod dýchat vydalo nakladatelství Lucka Bohemia.

————————————————

Jojo Moyes se těší velké oblibě nejen u nás, ale také ve světě. Důvodem je pravděpodobně lehkost, se kterou autorka nechává plynout příběhy svých hrdinů, z čehož pramení obrovská čtenost těchto společenských románů. Spisovatelka chrlí jeden příběh za druhým a tentokrát přichází z titulem Dívka, již jsi tu zanechal, který čtenáře přenese na začátek dvacátého století do Evropy zmítané válkou. I v té se najde prostor pro strhující příběh, který roztáčí kola osudu.

Píše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže… O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději…

Dívka, již jsi tu zanechal

Autorka: Jojo Moyesová
Přeložila: Lucie Mikolajková

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 150×235 mm
ISBN: 978-80-249-2865-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dívka, již jsi tu zanechal vydalo nakladatelství Ikar.

Co pro vás tentokrát připravila Jojo Moyes? Nahlédněte do ukázky.

————————————————

Znáte nejnovější recept Alexandry Potter na zlomené srdce? Stačí k tomu pradávný rituál. Až budou na silvestra hodiny odbíjet půlnoc, hodíte do ohně všechno, co vám připomíná ztracenou lásku, a nahlas vyslovíte přání: „Kéž bych ho nikdy nepotkala“.
Tess Connellyová vyzkoušela na vlastní kůži, že tento recept funguje! Když si ani po třech měsících po rozchodu se Sebem na něj nedokáže vzpomenout, aniž by se rozbrečela, rozhodne se uchýlit k magii.

Jenže všechny její pokusy změnit sebe sama končí fiaskem. Při prvním tréninku si natáhne šlachu, návštěva v restauraci jí přivodí urputné střevní potíže, na moři si užene rýmu jako trám a v lyžařské škole zjistí, že se na prkno v životě nedokáže postavit.
K čemu to všechno odříkání bylo, trápí se znovu. Seb ji sice miluje víc než poprvé, ale Tess už ví, že by musela zapřít svoji povahu, aby si ho udržela.
Kamarádství s Fergusem jí ukáže, že v pravém vztahu může zůstat člověk sám sebou. To jí dodá odvahu znovu radikálně změnit svůj život a jít za svými sny. Tentokrát je ale opravdu všechno jinak. Tess pokračuje v tradici své rodiny a stane se oblíbenou návrhářkou kabelek. A vrátí se i skutečná láska.

Tentokrát to bude jinak

Autor: Alexandra Potter
Přeložila: Ivana Mičínová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-88130-02-4
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Tentokrát to bude jinak vydalo nakladatelství Kristián.

————————————————

Český román vtáhne čtenáře do vzrušujícího života slavné herečky Žofie Beladové. Neobyčejný příběh má zvláštní kouzlo v tom, že se rozvíjí z docela obyčejných životních souvislostí a vše, co Žofie dokázala, připomíná dobrodružné hledání pokladů. Její život však neprovází pouze štěstí. Rok 1989 znamenal velké změny i v životě slavné herečky. Po prvním nadšení se ukázalo, že není tolik hereckých příležitostí, a Žofie ještě víc musela přehlížet slepou závist. Podařilo se jí opět se postavit na nohy a na scénu se vrátili tři osudoví muži jejího života.

Hanuš se usadil v Praze jako bohatý malostranský hoteliér, ale obnovená premiéra jejich milostného vztahu záhy ztroskotala kvůli Evii. Aram se přestěhoval do Paříže a požádal o rozvod. Jeho erotické fluidum zmizelo neznámo kam, ale pomohl aspoň tím, že vzal Evii k sobě, aby mohla v Paříži studovat. Žofii, i když opět stoupala na vlně popularity, zůstal jen samorostlý malíř František, který ji vždycky k zbláznění miloval, ale neuměl to nikdy dávat hlasitě najevo. Jaký byl život předtím a potom? Největší štěstí našla v lidech, které si oblíbila nebo je milovala, ale mnohokrát se v nich i zklamala. V polovině 90. let je Žofii čtyřicet a podruhé v životě je na vrcholu. Její příběh odráží, co přinášel život předtím a potom, ale z obojího nakonec zůstanou jen okamžiky, ve kterých vzniklo něco trvalého a opravdu prožitého, co nelze nikdy zapomenout ani ztratit.

Herečka

Autorka: Magda Váňová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 137×207 mm
ISBN: 978-80-7244-387-1
Doporučená cena: 330 Kč

 

Knihu Herečka vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Pročtěte si pár ukázkových řádků z románu.

————————————————

John Green si české čtenáře získal svými útlými Young Adult romány. Tentokrát se do psaní nepustil sám, ale stal se součástí spolupráce tří autorů, kteří pro své publikum připravili hřejivé povídky na zimní večery. Knížka je ideálním společníkem právě do sychravých dnů, kdy jediné, po čem toužíte, je nekomplikovaný příběh s dobrým koncem.

Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé…

Sněží, sněží…

Autor: John Green, Lauren Myracleová, Maureen Johnsonová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 150×235 mm
ISBN: 978-80-87543-81-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Sněží, sněží… vydalo nakladatelství Yoli.

Zalistujte si ukázkou na stránkách knihy a nechejte se navnadit viodeoupoutávkou na knihu:

Z tiskové konference Knihománie, kde byly představeny české tituly jejich autory, jsme vám přinesli reportáž.


Knihy z projektu Knihománie nabízí společnost Euromedia Group, která je patronem této akce.

 

euromedia-logoEuromedia Group patří mezi největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice. Vlastní nakladatelské značky Knižní klub, Odeon, Ikar, Universum a YOLI. Pod názvem Knižní klub provozuje EMG čtenářský klub, který má přibližně 200 000 členů. EMG je vlastníkem knižního velkoobchodu, internetového knihkupectví bux.cz a obchodu s elektronickými knihami ebux.cz. Od 1. března 1999 je generálním ředitelem společnosti Ing. Andreas Kaulfuss, MBA. Majitelem EMG je společnost Arraviet, s.r.o.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSněží, sněží…

Green, John – Johnsonová, Maureen – Myracleová, Lauren

Yoli, 2015

zobrazit info o knizeHerečka

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2015

zobrazit info o knizeTentokrát to bude jinak

Potter, Alexandra

Kristián, 2015

zobrazit info o knizeDívka, již jsi tu zanechal

Moyesová, Jojo

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeDůvod dýchat

Donovan, Rebecca

Nakladatel, 2015

zobrazit info o knizeCo to bude?

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2015

zobrazit info o knizeMuži, kteří nemají ženy

Murakami, Haruki

Odeon, 2015

zobrazit info o knizeZ pohádkové postýlky

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2015

Napsat komentář