Vyhrajte jednu z knih dle vlastního výběru

Konec-starych-casu_Rady-pro-zivot_perex
Dvě díla od známých českých autorů jsou ideálním čtením do aprílového počasí. Čeká na vás dávka humoru, ale i ironie a v jedné knize dokonce postava novodobého barona Prášila. Výhru si navíc můžete zvolit sami!

Jména českých autorů Jaroslava Haška a Vladislava Vančury zná každý minimálně ze školy. Ať už máte jejich tvorbu v oblibě, nebo se do ní chcete teprve ponořit, naše tipy na povídkovou knihu a románový soubor volně navazujících epizod vás určitě zaujmou. Navíc můžete využít možnost a vyhrát jednu z knih, které věnovala do soutěže společnost Knihcentrum.cz. Šanci mají tři z vás, kteří si budou postupně vybírat jeden z titulů.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Konec starých časů

Jedním z Vančurových umělecky nejdokonalejších děl je román Konec starých časů. Jde o pásmo volně propojených epizodických příhod naplněných rošťáckým humorem a kousavou ironií, jehož poselství je dodnes aktuální.
Vančura v něm odkrývá obecné společensko-politické problémy a prostřednictvím ústřední postavy knížete Alexeje Megalrogova – novodobé inkarnace barona Prášila – nastavuje zrcadlo všem těm „novým“ plebejským zbohatlíkům, ovšem nejen jim, ale i nám a sobě samotnému. Je kritikou slabostí našeho moderního způsobu života, jeho malichernosti, lpění na falešných jistotách a materiálních požitcích. Stát na pokraji lesa, když vane silný vítr, tlouci se v dubinách, osychat, mrznout, bloudit, hladovět, mít dobrou naději a důvěřovat světu, to je heslo knížete Alexeje.

Autor: Vladislav Vančura

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 25. 09. 2013
ISBN: 978-80-7391-759-3

Přečtěte si více o knize Konec starých časů a nevynechte ani naši recenzi.

 

Rady pro život

Nově vytvořený soubor známých i méně známých povídek nejvýznamnějšího českého humoristického autora, bohéma, mistra fabulace, ironie a absurdity.
Haškovy povídky mají klasický styl i formu a čtou se velmi lehce. Výběr z jeho próz zaujme každého milovníka veselé četby o každodenním životě, který mohl existovat snad jen v autorově fantazii. Navazujeme tak na předchozí úspěšný výbor z díla Jaroslava Haška Můj obchod se psy a jiné povídky.

Autor: Jaroslav Hašek

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 25. 09. 2013
ISBN: 978-80-7391-771-5

Přečtěte si více o knize Rady pro život.

 

O autorovi

Jaroslav Hašek (1883–1923) byl jako autor nesmírně plodný. Jeho rozsáhlá povídková tvorba vycházela nejdříve časopisecky, knižně vyšla až po jeho smrti. Většinu svých prací Hašek sepsal v pražských hospodách a tvořil přitom velice lehce, byl mistrem mystifikace, neměl rád sentimentalitu a usedlost, absolutně nedbal na mravní a literární konvence.

(Zdroj informací: společnost Knihcentrum.cz)

 

Vyberte si a vyhrajte jednu z knih

Zvolte si mezi dvěma slavnými českými autory a vyhrajte tu z knih, kterou si vyberete. Konec starých časů je v soutěži ve dvou exemplářích a Rady pro život jedenkrát. Tak neváhejte a zapojte se do soutěže, ať vám ten vámi vybraný výtisk neunikne. Ve spolupráci se společností Knihcntrum.cz jsme pro vás připravili soutěž, ve které tři z vás mají možnost některou z publikací vyhrát.

První výherce si může vybrat jednu z knih dle vlastního výběru! Druhý si zvolí ze dvou zbývajících a třetí výherce získá poslední knihu. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Konec starých časů a Rady pro život
probíhá od 14. dubna do 27. dubna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2x Konec starých časů a 1x Rady pro život

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRady pro život

Hašek, Jaroslav

Slovart, 2013

zobrazit info o knizeKonec starých časů

Vančura, Vladislav

Slovart, 2013

Napsat komentář